pehmo

Tomas Maier Neck Warmer

Se on harmaa, pehmoinen, tarpeeksi hillitty, taatusti käytännöllinen, uskoakseni lämmin. Olkoonkin, että harmaasta kashmirkaulurista riittäisi taatusti iloa ja lämpöä vuosiksi, en ole valmis maksamaan 189 euron alehintaa moisesta neuleenpötkylästä.

Äitini käy säännöllisin väliajoin pätemässä blogin kommenttilaatikkoon, kuinka netin syövereistä kaivelemani neuletekeleet olisivat toteutettavissa käden käänteessä ihan itse.

Aasinsilta: mistä saa ostaa kashmirlankaa, mikä on hinta? Saadaanko äidin rajattomat käsityötaidot valjastettua kaulurin kutomiseen ja jos, niin millaisia lahjuksia se vaatii? Okei okei, olisi ehkä minunkin aika opetella muitakin käsityötaitoja irronneen napin kiinnittämisen ohelle, mutta jos alan joulukuun puolenvälin tienoilla harjoittelemaan tarpeeseen tulevan kaulurin kutomista, en välttämättä enää näe seuraavaa kevättä.

(Keinot yksi, kaksi, ja kolme – kehuminen, pelottelu ja syyllistäminen käytetty  – seuraavaksi testissä koiranpentukatse.)

Tomas Maier Neck Warmer, 189 €, colette.fr

By the way, Coletten nettikaupassa on -30% alennukset… Monia älyttömän kalliita tuotteita saatavilla nyt vain hirmukalliiseen hintaan! Tietääkö joku, miten voisin asettaa tietyt sivustot blokkauslistalle?

Kommentoi

 1. Mee vaikka Anttilaan ostamaan jonkinlaatuista kashmir-lankaa, maksaa jotain alle 6 e kerä. Ainakin ruskee ja luonnonvaalee löytyy.

 2. Korkeavuorenkadulla löytyy sellainen lankaliike kun Menita. Sieltä varmasti löytyy ja myyjät osaavat auttaa jos ei tiedä mitä ja miten paljon ostaa. Itse olen hurahtanut Novitan Luxus Cloud lankoihin, jotka ovat villa-bambu sekoitetta. Se on todella pehmeää, kiiltävän sileäpintaista ja lämmintä lankaa. Ajattelin itse jossain vaiheessa neuloa siitä kaulurin.
  Kashmirin hinnasta en osaa sanoa, varmasti riippuu valmistajasta, laadusta ja minkä kokoiset kerät on.

 3. Kävin katsomassa myös Coletten alennusmyyntejä – yksi löytö! Syksyn himotuimmat kengät Common Projectsin ”Training bootsit” (nahkaiset tennari/varsikenkähybridit) irtoais 100€ alennuksella! Tosin väri ei ole tuttu ja turvallinen musta, vaan viininpunainen. Saatan silti tilata…

 4. Mäkin löysin alesta just NE Repetton monista eri nahoista kokoon kursitut nauhakengät (paremman näköiset livenä), mutta tällä kertaa kirpaisivat postikulut… Ok, 200€ kengistä oli tippunut hintaa hienosti pois, mutta postikulujen kanssa hinta oli taas 170€. Harmi, kun et asu Stadissa (?), oltais voitu jakaa DHL-shipping :D

 5. Niin ja kiitos lankavinkeistä Minttu ja Sofie! Enää puuttuu kutoja. Osaisinkohan mä?

 6. tänään kävin parin päivän jämälankakokeilujen jälkeen ostamassa käsityöliikkeestä merinovilla-alpakkalankaa, ihanan pehmoista ja lämmintä. jostain luin jotta ”Alpakan villan ainutlaatuisuus on siinä, että se on silkin pehmeää, lämpimämpää, kestävämpää ja kevyempää kuin lampaanvilla tai kashmirvilla”, joten aivan ihastuin! ja tosiaan kauluria siitä alkoin väsäämään, en jaksanut miettiä silmukoiden määrää, toivotaan ettei tule liian leveää.
  mutta asiani loppupeleissä oli se että neulominen on kyllä helpompaa kuin muistaisi, joten jos et saa lahjottua äitiäsi niin oikeasti kannattaa kokeilla itse : )

 7. Inke, pyöröpuikoilla kauluri syntyy nopeasti ja näppärästi. Itse kudon parhaillaan veljelleni kauluria lahjaksi ja joudun koko ajan jarruttelemaan kutomisvauhtia, ettei työ syntyisi liian nopeasti valmiiksi :) Mä haluan kutoa lahjoja hitaasti ja ajatella kauniita ajatuksia lahjaa valmistaessa. Onneksi teen samalla myös siskolle lahjaa, joten saan kutoa iltaisin riittävästi. Kutomista enemmän rakastan kuitenkin lankakaupoissa lankakerien hypistelyä ja värien valitsemista. Voi kunpa jonain päivänä osaisin kutoa kaikkia niitä kummallisia ohuita lankoja, joita hypistelen kaupoissa.

 8. Äiti provosoitui…Ihania lankoja saa myös nettikaupoista, mutta kashmirin löytäminen ei ole ongelma. Minullahan on kesken yksi tuollainen musta kauluri, kunhan sen vain löytäisin taas jostain..hukkui yhden remontin aikana, tuli esiin ja hävisi taas. Palataan asiaan!

  PS Se valkoinen paksu letti on valmis, en vain ole ihan varma, onko se tarpeeksi ”lötlkö” taipumaan tyylikkääksi asusteeksi. Saat sen viimeistään joululomalla.

 9. Äiti, oliko provosoituminen tällä kertaa hyvä vai paha asia? :D Taitaa olla parasta, että katselen sitä lankaa ihan livenä… Muistat, miten sen harmaan tilaamani kashmirvillatakin sävy oli luonnossa ihan eri kuin tietokoneen näytöllä ja harmaan sävyjä on niin paljon, että parasta mallata livenä. Ehkä osaisin noin yksikertaisen tekeleen joskus itsekin tehdä, mutta en tiedä onko tollainen ohut lanka parasta treenilankaa?

  Kokeillaan kesyttää sitä valkoista lettiä, ehkä se pehmenee käytössä. Jos ei, uskon että Poopi on siitä ikionnellinen.. Muistatko jättitupsun?

  Lotu, eritoten ohuet langat pelottavat ja tällainen kauluri kun saisi olla just tollaista seitinohutta lankaa että se taipuisi kivasti takin allekin. Äh, ehkä pakko kokeilla kutomista joskus, ihan vain että voisin taas väittää edes yrittäneeni.

  henpa, kiitos tsempistä! Täytyy käydä hypistelemässä lankoja joku päivä.

 10. Menitan 100% kashmir on melko tyyristä ja muista kotimaan lankaliikkeistä olen parhaimmillaankin löytänyt vain kashmirsekoitteita, joissa kashmiria on vain nimeksi.

  Itse olen tilannut kashmiria muutamasta paikasta:

  Colourmart myy italialaisten ja brittikehräämöjen jämälankoja, käsittämättömän laadukasta tavaraa ja kohtuuhintaan. Myös sekoitteita, joissa kashmiria on enemmän kuin nimeksi, kashmir-silkki on ihanaa myös kesällä! http://www.colourmart.com/

  Purlista saa tilattua ihania kashmirlaatuja käsinneulontaan. Eivät ole ihan halpoja, mutta laatu on huippuluokkaa ja sävyissä löytyy: http://www.purlsoho.com/

  Pari muutakin hyvää on vielä… …mutta en nyt juuri muista osoitteita!

  Kashmir on muuten kohtuullisen helposti neulottavaa lankaa, etenkin nuo Colourmartin versiot, ne on öljytty koneneulontaa varten ja neuloontuvat todella helposti myös puikoilla. Öljyn voi pestä pois valmiista neuleesta (helpompaa kuin lankojen pesu).

 11. Täältä Kamichalle kiitos noista kashmir linkeistä!

  Pyörittelin nimittäin joku kerta Menitassa sitä kashmir lankaa ja ihanaa oli, mutta törkyisen kallista.

 12. Kiitos Kamicha linkeistä ja vinkeistä! Katsellaan. :)

  Sanna, mitä se lanka maksoi..?

 13. Se Menitan lanka taisi olla 12euroa/25g tai jotain sinne päin. Normaalia pienempi kerä ja normaalia kalliimpi hinta.

 14. Sanna, mulla ei ole hajuakaan langan menekistä ja sen semmoisesta, mutta kai kauluriin yksi tai kaksi kerää piisaa? :)