rip farkut

JeansVasemmalla puolella näkyvät viime vuosien käytetyimmät ja rakastetuimmat farkut J. Lindebergiltä. Ylisanoja voisin lausua loputtomiin, mutta säästän teidät siltä vuodatukselta ja totean, että ne olivat jalassani parin vuoden ajan lähes joka päivä. Se kertonee jo riittävästi.

Viime keväänä sitten tapahtui se, mitä olin jo pitkään pelännyt. Housut repesivät haarovälistä. Apua tarvitaan, koska itse olen niin tumpelo etten pystyisi niitä paikkaamaan, vaikka haluaisinkin. Enkä heti ensimmäisenä ole kiikuttamassa niitä sille eräälle ompelijattarelle, jota kaikki suosittelevat. Syy? No sanotaanko vaikka, ettei minulla ole hänen työnsä jäljestä kuin verisiä ja silvottuja kokemuksia. Tässä vaiheessa ottaisin mielelläni hyviä ehdotuksia vastaan. Voisiko joku tuoda farkkuni takaisin kuolleista?

Lienee sanomattakin selvää, että on ollut hieman vaikeaa löytää joku edes semisti hyväksyttävä lempparifarkut korvaava pari. Olen sovittanut kymmeniä eri mallia, kymmeneltä eri valmistajalta, mutta kukaan eikä mikään ei ole pystynyt täyttämään lempifarkkujeni jättämää aukkoa, vaikka olen tainnut ikuisena optimistina ostaa useampia ”korvaavia” housupareja.  Ei ainakaan ennen viime viikon torstaita, jolloin vierailin Tigerin liikkeessä Kämpissä. Sieltä ne uudet potentiaaliset lempihousut sitten vihdoinkin löytyivät. Ne ovat kuvassa oikealla puolella ja farkkumallin nimi on Rocky. Istuvuus on todella hyvä, se pystyy olemaan samalla juuri riittävän kireä ja väljä juuri oikeista paikoista. Nämä ovat olleet jalassani nyt viikon ja ne tuntuvat päivä päivältä aina vaan paremmilta.

Yksi pieni huolenaihe on kuitenkin ja se on nimeltään polyesteri.. Haittaako se farkkukankaassa? Sitä on puuvillan jatkeena jostain syystä jopa 33 prosenttia.

Kommentoi

 1. Kampin Text-Fit korjausompelimo on korjannut minun farkkujani oikein professionaalisesti, reiät paikataan ja päälle ommellaan tiheästi farkkukankaan värisellä langalla. Lopputulos näyttää enemmänkin subtiililta yksityiskohdalta kuin paikkaukselta. Suosittelen! :)

 2. Myös mulla pari vuotta lähes joka päivä yllä olleet farkut kuluivat haaroista puhki. Onneksi oma äitini sai pitkitettyä vanhojen farkkujen elämää paikkauksillaan sen verran, että pääsin metsästämään uusia farkkuja viime viikonloppuna Berliiniin. Olin henkisesti valmistautunut siihen, ettei lempifarkkujani enää valmistettaisi. Useamman Berliinin C&A-myymälän jälkeen olin jo luopunut toivosta, kun näin vielä yhden liikkeen myymälän. Ja sieltä, viho viimeisestä nurkasta löytyi suosikkifarkkujani! Kerrankin minulla kävi tuuri. Tosin harmittaa, etten tälläkään kertaa tajunnut ostaa housuja samaa tietä kahta kappaletta, varsinkin kun housut ovat halpoja ja niitä saisi merkkifarkkujen hinnalla neljä kappaletta kaappiinsa.

  Tuo 33 prosenttia polyesteria kuulostaa paljolta, mutta en usko sen tuottavan ongelmia, kunhan housuja hoitaa oikein. Eli EI huuhteluainetta tai turhan kovaa pesulämpötilaa farkuille, niin ne pysyy kyllä kunnossa. Ja housujen silittämistä kannattaa varoa, ettei turhan lämpimällä raudalla mene niitä sohimaan. Periaatteessa jousto kyllä lisää housun kestävyyttä.

 3. Mullakin on ollut uudet lempifarkut hakusessa! Kiitos vinkistä, täytyypä mennä sovittamaan, malli ja väri ainakin vaikuttaisivat juuri sopivilta itsellekin.

 4. Vasilisa, kiitti vinkistä! Tuo kuulostaa ihan oikealta korjaustyöltä. Ei verta, ei silpomista. I like :)

  Lotu, olen onnellinen sun puolesta. Pidä farkuista hyvää huolta ja toivottavasti ne kestävät lähes ikuisesti! Kiitos myös pesu- ja silitysohjeista, kovin sivistävää touhua tämän blogin pitäminen. Luithan Inke sinäkin tuon? ;)

  Esa, eipä kestä, toivottavasti ovat mieluisat! Parasta tässä on se, että Rockyt tulevat myyntiin muissakin sävyissä ensi vuoden puolella. Jos polyesterista ei ole koitunut harmia, niin taidan lähteä hamstraamaan muutamia pareja!

 5. Stokkalla on ainakin ollut Rocky-mallia pitkään myynnissä ja muistaakseni suurin osa eri pesuista vuosien varrella on kyllä ollut paremmalla koostumuksella. En muista onko satapuuvillaa ollut, mutta ainakin lähes. Mitä mallia tuo Lindebergin ikisuosikki on? :)

 6. Pieni nutturapää, kiitti vinkistä, täytyy käydä perehtymässä Stokkan farkkuvalikoimaan. En valitettavasti muista mitä mallia ne Lindebergin farkut ovat. Pesulaputkin ovat niin kuluneet, ettei niistä saa mitään selvää :(