the gerry

Gerry JacketEdellisen untuvatakkini poismenosta alkaa olla jo melko monta vuotta ja nyt on alkanut viimein tuntumaan siltä, että voisin mahdollisesti toivottaa seuraavan ehdokkaan tervetulleeksi.

Takkivalmistaja Gerry on jälleen itselleni yksi uusi tuttavuus, olkoonkin että merkillä on pitkä historia, joka yltää aina vuoteen 1946 asti. Merkin perustajan Gerry Cunninghamin motto oli alusta asti ”warmth without weight”, lämpöä ilman painoa. Vuonna 1959 hän sai tehtäväkseen suunnitella selviytymisasun jenkkien ilmavoimille. Tämä asu koostui neljästä osasta, jotka yhdistämällä sai aikaiseksi myös makuupussin – varsinainen Transformer siis kyseessä. Valmistajan mukaan tällä makuupussilla selviäisi hengissä jopa 45 asteen pakkasessa, vaikka sen sai tarinan mukaan sullottua myös tavalliseen miesten pieneen salkkuun. Ei siis mikään ihme, että merkki on ollut sekä Mount Everestin että K2:n huipulla useamman kerran vierailleiden kiipeilijöiden valinta.

Ehkä minäkin selviäisin Helsingin ankarasta talvesta tällaisessa takissa?

Kommentoi

  1. Olen miettinyt samaista takkia talveksi. Gerryn store finderin mukaan noita ei saa Suomesta? Tiedätkö jotain nettikauppaa mistä noita voisi tilata?

  2. Etsä tarvi siellä unttista.
    5 vuoden aikana käytin varmaan 2:na ekana talvena omaa untuvatakkii siinä kaupungis. Sitten se vaan oli liian kuuma :(
    Sataa sataa ropisee, pilipilipom

  3. marine, en valitettavasti ole löytänyt tällaista netistä vielä.. ilmoittelen jos ne tulevat vastaan jossain.

    Yvonne, kaikki on niin suhteellista. Eihän ihmiset tarvitse Canada Goosen takkejakaan oikeastaan missään, mutta aika kovassa käytössä nekin ovat :)

  4. Totta totta :)