mumford & sons

Mumford & Sons

Folkia, indietä, jotain muuta – mitä? Genre- tai muuten vain liiallinen musiikkihifistely ei kuulu harrastuksiini, hyvä musiikki vuorostaan kuuluu. Tällä kertaa kyseessä on lontoolaisen Mumford & Sonsin debyyttilevy ’Sigh No More’, joka omasta mielestäni on koskettavin uusi tuttavuus sitten Bon Iverin ensijulkaisun vuonna 2008. Stupidot osaavat määritellä levyn hieman tarkemmin: ”kuin sekoitus Fleet Foxesia, Poguesia, Arcade Firea, Hold Steadya, Kings Of Leonia, Ben Harperia ja Bruce Springsteeniä”. Niin tai näin, levyyn kannattaa ehdottomasti tutustua. Suosittelen!

Jos kestätte Jonathanin ja Robertan (ja Aleksi Valavuoren, dear god!) keskeytyksiä, niin levy löytyy Spotifysta tai vaihtoehtoisesti myös bändin omilta myspace-sivuilta.

Kommentoi

 1. hitsi vieköön, tää mammafordi ja pojat on aivan upeaa! menee ihon alle.
  odotankin jo sitä hetkeä, kun osaan näiden kappalaiden sanat ulkoa. sitten voin laulaa mukana ja tanssia villisti tai laulaa mukana ja istua paikoillani silmät kiinni fiilistellen.

 2. Kiitos vinkistä, päästän Spotifyn (ja Jonathanin<3) valloilleen heti huomenissa kun on aikaa rentoutua!
  Mä en tykkää siitä yhtään kun musiikkia lokeroidaan, mun maailmaan kuuluu lähinnä musiikki, jota rakastan ja musiikki, josta en piittaa. Ja jos musiikki ei herätä mussa mitään tunteita niin se on auttamattomasti surkeaa. Toivon totisesti, että tämä sujahtaisi tohon ekana mainitsemaani kategoriaan.

  Mukavaa perjantaita!

 3. Toi Sigh No More on ollut tänään mulla todella kovassa tehosoitossa. Vinkkasin veljellenikin levystä ja pari tuntia myöhemmin se jo hehkutti sitä Facebookissa :) Paha vaan, että tässä alkaa tehdä mieli Guinnessia, ja netissä piipahtaessa ”ihan vahingossa” tulee tarkastettua Irlannin lentojen hintoja :D Harmaa syyspäivä on mennyt ihan siivillä hyvää musiikkia kuunnellessa.

  Tajusin juuri, että Jonathan ja Roberta ovat tänään olleet aika hiljaa, eikä rasittava Share my playlist -mainoskaan ole tullut kuin pari kertaa. Tätä tietenkään ei olisi pitänyt sanoa ääneen, sillä aivan varmasti kohta Spotifysta ei kuulekaan muuta kuin mainoksia.

 4. kilvia, kyllä. Levy saa aikaan kylmiä väreitä. Bändihän nauttii myös erinomaisen live-esiintyjän maineesta ja keikkailee marraskuussa ainakin Saksassa ja Hollannissa. Pidetään peukkuja, että saapuisivat myös Pohjoismaihin asti!

  Laura, mikä oli tuomio? Love / hate? :)

  Lotu, hyvä musiikkimaku (ja myös olutmaku) teillä! Onneksi ei tarvitse huolehtia Spotifyn mainoksista taas hetkeen.. kävin hakemassa levyn Stupidosta eilen ja sain mukaani viimeisen kappaleen! Nyt voi taas nauttia Jonathanittomasta elämästä :)

 5. Joo tää oli munkin viime viikon uudet levyt soittolistalla:) Toimii kyllä mainiosti! Viime viikko oli kyllä muutenkin aivan mahtava musiikkiviikko! Mikäli ette pahastu postaan tähän viime viikon listan http://tr.im/D1Te

 6. Jan: ilokseni voin ilmoittaa, että tää oli täyttä rakkautta, aah! Eli siis lisää musiikkisuosituksia, jos ne on näin hyviä ;)

 7. Esa, emme pahastu, hyvä lista :) Musavinkkejä otetaan aina ilomielin vastaan!

  Laura, hyvähyvä! Lisää musasuosituksia tulee varmasti jatkossakin. Jos ei meiltä, niin ainakin Esalta ;)

 8. Jan (ja Esa hehe): cant wait !!! Yks parhaista fiiliksistä on se kun löytää uutta musiikkia ja tajuaa rakastavansa sitä ;)