daily double

Surface To Air - Judy NY, Acne - Last A/W09

Leggingsit ovat alkaneet muutaman vuoden ympärivuotisen käytön tuntumaan yhtäkkiä jotenkin ankeilta. Mikään ei korvaa niiden mukavuutta joogatessa tai kotioloissa, mutta musta (ja hieman kulahtanut) puuvillatrikoo ei kyllä saa asua mitenkään huolitellumman oloiseksi.

Mutta mitä sitä nyt sitten kinttujensa suojaksi kiskoo? Kaappi on täynnä ihania mekkoja, tunikoita ja pitkiä villatakkeja. Minkä kanssa niitä käytetään nyt, kun ulkona on kylmä, tavalliset sukkahousut eivät riitä (ja ne kissa vieköön vielä nyppyyntyvätkin) ja villaisiin sukkiksiin vuorittomat puuvillamekot takertuvat hyvin ikävästi.

Viimeksi mainittua yhdistelmää kokeilin maanantaina. Ei palellut ei, mutta koko päivä kuluikin sitten yleistä säädyllisyyttä ylläpitäessä. Hameenhelmat uhmasivat painovoimaa tarrautumalla kiinni sukkiksen karheaan pintaan. Kun sain helman irti sukkiksesta yhdestä kohtaa, hilautui helma ylös taas toiselta puolelta. Sitä jotenkin varmaan antoi kanssaeläjilleen itsestään sellaisen rentoutuneen ja huolettoman kuvan pälyillessään kävelessään hermostuneesti alaspäin ja kiskoessaan kolttuaan kuriin.

Olisikohan kuvan housuista tunikan talvikavereiksi? Vasemmanpuoleiset ovat Surface To Airin, oikeanpuoleiset Acnen. Ne eivät käsittääkseni ole leggingsejä, vaan hyvin, hyvin kapeita mustia housuja, joustavasta materiaalista. Julman ”eivät-leggingsit-vaan-housut” -erotteluni perustan väitteeseen näiden housujen leggingsejä haastavammasta leikkauksesta sekä toiveisiin leggingstrikoota paksummasta kankaasta.

Molemmissa on myös vetskarit lahkeissa: Surface To Airilla sivussa, Acnella takana. Vajaamittainen lahje näyttää kieltämättä todella hyvältä, mutta talvikäyttöön ja leggingsvieroitukseen ottaisin housut kyllä täyspitkällä lahkeella. Toivo elää – näiden lahjehan voi 160-senttiselle hyvinkin olla täyspitkä.

Surface To Air Judy NY, 140 €, surfacetoair.com, Acne Last A/W09, 160 €, shop.acnejeans.com

Kommentoi

 1. Olen hamstrannut kaappiini Zarasta kapeita suoria housuja muistuttavia leggingsejä. Vaikka kapinoinkin farkkuleggingsejä vastaan niin nuo ovat kuitenkin siistimmät. Kunhan tosiaan unohtaa lyhyet tai siinä rajoilla olevat paidat kotiin :)

  Hinta keikkuu siinä 35 eurossa ja hyvin ovat kestäneet! Ei ehkä ikuisesti mutta palatakseni aiempaan keskusteluun Acnen ja muiden merkkien nykyisestä hinta-laatu-polyesteri overload-suhteesta niin enpä menisi takuuseen enää, kuinka paljon vähemmän Acnen versio nyppyyntyisi.. Hintaa on kyllä!
  Kokeile sinäkin Zaran versioita ensiksi?

  On muuten aika ahistavaa kiskoa farkut jalkaan näiden jälkeen, se mainittakoon huonoksi puoleksi. Kun tuo vyötärönauha meinaan joustaa aika mukavasti tuhdin lounaan jälkeen että pahoin pelkään mahtuuko nappi enää kohta kiinnikkään lempparifarkuista.. :)

 2. En saa silmiäni irti tuon toisen kuvan nahka(?)takista. Aivan mahtavan näköinen! Haluan samanlaisen, vaikka tiedän, että mun kropalle ei tuollaisia tehdä, eikä ne mulle sovi. Haluan siis itselleni ensin uuden vartalon ja sitten tuollaisen nahkatakin ;D

  Hameen helman alas kiskominen on kyllä ärsyttävintä puuhaa, mitä tiedän. Vaatteessa ei pysty näyttämään hyvältä, jos sitä joutuu koko ajan asettelemaan paremmin ylleen. Olen ennenkin maininnut, että äidin vaatekaapista löytyy apu moniin vaateongelmiin. Hameenhelmojen takertuminen sukkiksiinkin päättyy usein siihen, kun käyn pihistämässä äidin kaapista alushameen. Äiti toki saattaisi arvostaa, jos hankkisin kaappiini ihan omat alushameet, ettei hänen tarvitsisi soitella ja pyytää palauttamaan vaatteita hänelle :) En tiedä, mitä ihmeen nuoruuteen takertumista se on, ettei omasta vaatekaapistani voi löytyä kunnon alushameita, jotka miellän ”aikuisten naisten” vaatteiksi. Onhan se nyt aika hölmöä, että 27-vuotias käy pihistelemässä äitinsä vaateita :)

 3. itse kärsin samasta ikuisesta ongelmasta vielä jokin vuosi sitten (siis että sukkikset ja mekko takertuvat) sitten rupesin käyttämään vanhanaikaisia alushameita ja alusmekkoja. Ohuesta alusvaate charmeusesta tai silkistä/viskoosista tehdyt lyhytja osuet alushameet(mekot) eivät näy eivätkä talvisella säällä juuri hiostakkaan. Jos kaupassa myydään liian pitkiä voi ne vaan saksia sopivaan minimittaan. Tuntuu jotenkin huolitellummalta ja hienommalta, heh, ja aikuisemmalta (vaikka ehkä 30 vuotiaasta voi tuntua aikuisemmalta muistakin syistän ;) kokeilemisen arvoinen kikka!

 4. ai heh, joku muukin oli jo kerennyt suosittelemaan alushameita :)

 5. miksi mulle kavi niin, etta kun ostin tarpeeks lyhyen alushameen joka ei nakynyt mekon alta, mekko tarttui sukkahousuihin silta 15cm alushameettomalta kaistaleelta ja nosti sen alushameenkin ylos….. onko tallainen edes mahdollista??

 6. anna, voi kiitos vinkistä! 35 euroa kuulostaa oiiikein soppelilta summalta moisiin sijoitettavaksi. Vieläköhän noita on saatavilla? :)

  Leggingsit on kyllä painonhallinnan vihollinen numero 1 :D Itsekin tunnustan keränneeni parit kesäkilot, kun leggarit eivät varsinaisesti estelleet picnicherkkujen ja -siidereiden nauttimista… Öh.

  Lotu, Acnen nahkis on hieno mutta… No, arvaat varmaan, halvalla se ei irtoa. Höh.

  Alushameko on ratkaisu tähän hommaan? Miksi en tullut edes ajatelleeksi? Missä myydään n. 20 cm pituisia roiskeläppäalushameita? :D

  Anna, ja sinäkin olet alushameherännäinen… Olenko mä jotenkin jälkeenjäänyt kun en itse tätä tajunnut? Nyt on kokeiltava. Tuli sitten rouvaskainen olo tai ei :)

  emmi, hahaa! Lyhyitäkin alushameita on siis olemassa? Eikö ne toimi, jos hameenhelma on mallia mini..? :( No, voisinhan kuitenkin kokeilla.

 7. Luulisin että on vielä jäljellä! Siellä on ollut mustia, harmaita, ruskeita, prässein, ilman prässejä, taskuilla ja ei, vetskarein, ilman vetskareita.. Kaikenmoisia!
  Mun on Zara Basic-osastolta, kysy jakkupukuisilta myyjätädeiltä, mulle on meinaan joskus haettu jostain XS-kokoa varastosta kun he ei kuulemma pidä esillä viimeisiä kappaleita (ihmettelen että myykö ne paremmin varastosta sitten, ei voi tiataa) ja tuntuu, että siellä venkslataan muutenkin tuotteiden kanssa, vuoropäivin esillä ja yhtäkkiä katoaa ja sitten taas se onkin jossain päin liikettä hyllyllä. Eli ehkä vaan täsmäisku myyjän hihaa nykimään :)
  Mulla on paria mallia, toiset vähän nyppyyntyi aika piankin mutta toisissa ei näy mitään jälkiä ja ne taisi maksaa peräti 25e. Zara on hyvis. Varoitan kuitenkin, että 5 miljoonaa erilaista tekoturkisliiviä hyökkää päällesi heti kun astut ovesta sisään..

 8. Joo, mullakin on yhdet Zaran legginsmaiset housut. Vai onko ne housut, kun ne ovat trikoota, tosin paksumpaa ja napakampaa kuin leggarimateriaali. Itselleni tuli niistä mieleen hiihtarit, herrajumala!

  Mutta jostain syystä ne näyttivät aika kivalta jalassa: tarpeeksi jalanmyötäiset (eivät siis jää pohkeesta löysäksi, kuten jotkut leggarit multa jää) mutta kuitenkin jotenkin ”housummat”. Mun versiot ovat grafiitinharmaat, edessä on prässit ja sivussa vetoketjut. Eivätkä lahkeet olleet kilometrinpituiset! Tätä mallia oli myös mustana. Varmasti löydät vielä omasi, sillä vastaavantapaisia näin tänäänkin Zarassa.

  Nyt vaan kauhulla odotan, alkaako ne käytössä kovasti nyppyyntyä, kun akryyliä pentele ovat. Mutta ajattelin antaa akryylille kerrankin mahdollisuuden…

  PS. Olen itsekin aikonut hankkia alushameen ehkä noin kolme vuotta. Kaupassa en koskaan muista koko asiaa. Pitänee lähteä varta vasten aluhamekaupoille. Mennäänkö yhdessä?

 9. Emmi, alushameenkin kanssa helmat takertuvat ja lähtevät nousemaan, jos alushameen helma on reilusti lyhyempi kuin päälihame. Itse opin tämän karvaasti, kun helmat olivat kävellessä nousseet turhan paljastaviin korkeuksiin. Todennäköisesti olin kävellyt Turussa koko matkan Tuomiokirkolta Aurasillalle esitellen ohikulkijoille sukkahousujeni takamusta :D Silloin aikoinaan en kyllä pystynyt asialle nauramaan, vaan olin hyvin katkera, ettei kukaan ystävällinen ihminen voinut kadulla huomauttaa asiasta, ja helma sai aivan rauhassa hilautua ylöspäin.

  Inkellekin vinkiksi, että alushame kannattaa siis olla helmaltaan lähes yhtä pitkä kuin päälihame. Mä pyrin pitämään alushameen pari senttiä varsinaista hametta lyhyempänä, jotta alushameen helma ei vilahda esillä. Puolialushameen vyötärönauha kannattaa myös olla sen verran napakka, että hame ei valu vyötäröltä alaspäin ja tarvittaessa alushametta voi lyhentää ihan vain nostamalla hameen vyötäröä korkeammalle lantiolla.

 10. anna, äh – kävin eilen Zaralla, mutta olin tosi nälkäinen ja mun verensokeri taisi romahtaa samalla sekunnilla kun astelimme ovista sisään… Pyörin paniikissa minuutin ympyrää, aloin kiukuttelemaan, ahdistuin ihmispaljoudesta ja seuraavaksi juoksimmekin kulman takana sijaitsevaan ravintolaan syömään :D Taidan kokeilla viikolla uudestaan, ravittuna ja levänneenä.

  Vimps, hiihtarit kuulostaa samalla pelottavalta mutta toisaalta hyvin kiehtovalta! Menen siis katselemaan Zaran tarjontaa alkuviikosta.

  Mä muuten sovitin eilen noita kuvassa olevia Surface to Airin housuja Beamhillissä. Heillä on housuissaan ihan omat koot, 0, 1, 2 ja 3. Ykköskoko oli loppu, joten survoin itseni valtaisan hampurilaisaterian jälkeen jollain helvetin ilveellä nollakoon housuihin… Lahkeet näyttivät ihan hyviltä, vaikka olivat ihan hypertiukat, mutta vyötärö pöksyissä oli mulle vähän liian korkea. Livenä ne olivat ihan matadorihousut! Ehkä vaikutelma olisi voinut olla vähemmän tukalan näköinen, jos byysat olisivat olleet oikeampaa kokoa… Mutta joo, mun epäilyt osuivat oikeaan… 160-senttiselle housut eivät todellakaan olleet pohjemittaiset.

  Tämä alushamekeskustelu on kyllä nyt ajautunut siihen pisteeseen, että ehkä munkin on pakko kokeilla moista vaatekappaletta. Mennään vaan yhdessä – onko sulla jotain käsitystä, missä moisia myydään?

  Lotu, onneksi aika kultaa muistot :D Julmaa, jollakulla olisi pitänyt olla sen verran hyvää tahtoa että olisi tullut ystävällisesti kertomaan hameen tekemästä tepposesta.

  Saahan näitä alushameita muunkin värisinä kuin puuteripinkkeinä? Ajatus vahingossa vilahtavasta, pitsireunaisesta puuterinvärisestä kiiltäväpintaisesta alushameesta saa mut voimaan vähän pahoin :D

 11. Mä olen ostanut silkkisen, mustan alushameen Sokokselta. Maksoi ehkä parikymppiä!

 12. Svea, nyt täytyy munkin siis uskaltautua alushamekaupoille :)