potentiaalinen lempparijakku

Cheap Monday: Melody Jacket

Tässä Cheap Mondayn mustassa hieman kasarihenkisessä jakussa on paljon potentiaalisen jakkumenestystarinan aineksia. Niin paljon kuin tykkäänkin pitkistä ja kapeista boyfriend-jakuista, on se vihdoin myönnettävä myös itselleen: ei sovi harteikkaahkolle pituusrajoittuneelle. Jokainen on näyttänyt päälläni isin vaatekaapista lainatulta, eikä todellakaan sillä hyvällä ja tyylikkäällä tavalla.

Ehkä joskus vielä löydän sen poikkeuksen, joka tämän yllä tunnustamani tosiasian kumoaa. Sillä välin keskityn lyhyempiin jakkuihin, jotka taas ovat istuneet päälleni huomattavasti paremmin. Kuvan Melody-jakku hurmaa vajaamittaisilla hihoillaan ja kaksirivinapituksellaan. Värikin osuu nappiin, mutta kangas näyttää kuvassa valitettavasti hieman koppuraiselta. Tämä pitäisi nähdä luonnossa ja sen kanssa pitäisi myös päästä sovituskoppiin… Kikkailut leikkauksessa tekevät tästä jakusta joko imartelevimman ikinä tai vaihtoehtoisesti ei-mistään-istuvan ihmetakin.

Cheap Monday Melody Jacket, 160 $, needsupply.com

Kommentoi

 1. Hullun kallis Cheap mondayksi!

 2. Omistan itse hyvin samantyylisen jakun Monkilta ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Vaikka olenkin suht pitkä, olen huomannut saman ongelman: en ole vieläkään löytänyt itselleni sopivaa, pidempää jakkua. Kaikki pidemmät versiot ovat näyttäneet päälläni naurettavilta. Etsintä jatkuu ja siihen saakka rakas Monkin jakkuni on ainokaiseni. Ainut huonohko puoli jakussa on se, että vajaamittaisten hihojen takia takkia ei voi käyttää yhtä pitkälle syksyyn kuin pitkähihaista versiota voisi käyttää…

 3. Mulla on samantyyppinen jakku kuin tuo kuvassa oleva (musta vuori tosin). Löytö Fidasta, kotimaista laatutyötä suoraan 80-luvulta. Kangas mustaa villasekoitetta, ohut, pehmeä ja laskeutuva. Ja mulle inasen liian iso. Säkin olet pieni mutta jos sulla se istuisi paremmin hartioista. Mulla lököttää liikaa. Olen suunnitellut vieväni sen pienennettäväksi ompelijalle mutta suunnitelmiksi se on jäänyt. Kiinnostaisiko?

 4. Tosi kaunis bleiseri mutta kieltämättä yllättävän tyyris Cheap Mondayksi. Olisi käyttöä itselläkin moiselle, sillä juuri lyhyttä jakkua ei valikoimistani löydy. Muistaakseni myös Filippan tämän syksyn mallistossa oli kaksi samantapaista bleiseriä, joita myös ihailin. Lyhyet jakut eivät siis jätä mua rauhaan.

  Muuten, NinaV, minäkin kiinnostuin vintagelöydöstäsi; se oli upea!

 5. Marsu, tässä on pieni mahdollisuus että kyseinen jakku/bleiseri kuuluu Cheap Mondayn Kostym-mallistoon, bongaamassani nettikaupassa tällaista merkin sisäisten linjojen erittelyä ei oltu tehty.. Sen Kostym-linjan pitäisi olla kai jotenkin fiinimpi ja ainakin se on kalliimpi, toivottavasti sitten laadussa, leikkauksissa ja matskuissa olisi jotain huomattavaa eroa Cheap Mondayn ihan OK-laatuiseen käyttökamaan.

  Mari, mulla saattaa olla ihan sama jakku.. Coco Blazer? Oli just tänään päällä, siinäpäs on tullut kyllä vastinetta hinnalle ihan kunnolla. Olisinkohan kuutisenkymppiä tuosta Ruotsissa huhtikuussa maksanut ja olen elänyt jakussa koko kesän, myös syksyllä on käyttöä löytynyt. Mutta joo, vajaat hihat – ongelma! Mun A.P.C.:n köykäisessä talvitakissa on vajaamittaiset hihat ja taisi olla tämä syksyn ainoa kerta kun erehdyn kiskomaan sen alle 3/4-hihaisen jakun… Paljaita ranteita paleltaa!

  Nina, no mutta toihan näyttää.. hyvältä! Pystyisitkö, jaksaisitko ottaa siitä jonkun mitan vaikka kauluksesta olkapäähän ja jonkun mitan hartioiden leveydestä selän kohdalta tms? Voisin vertailla mittoja vaikka tuohon mun Monkin laatikkomalliseen jakkuun.

  Vimps, se tosiaan ehkä on sitä Kostym-mallistoa.. Mutta joo, Cheap Mondayksi kallis, bleiseriksi ei mielestäni mitenkään ihan hirvittävän hintainen. Mielessä on vielä vertailukohdekin, tänään kävin hipeltämässä Filipan harmaata perusjakkua – 290 euroa, kiitos.

  Mallistosta olen sovittanut vain yhtä ihanaa valkoista paitamekkoa, jossa kauluksessa oli metritolkulla valkoista kangasta kaulan ympäri kieputettavaksi. Se ehkä oli hieman liian dramaattinen mun tämän hetken paitatarpeisiin, mutta se vaikutti kyllä oikein pätevältä tekeleeltä kankaan ja tekojäljen puolesta. Siinä oli muistaakseni aika paljon detaljeja (=enemmän ompelutyötä), olisikohan joku yhdistävä tekijä linjan vaatteissa?

  No, sokkona en tuon hintaista jakkua tilaisi – jakut kun voivat olla istumatta yhtään mistään vaikka kokonumero olisi se oma… Ja vääränkokoinen jakku aiheuttaa kantajalleen enemmän hallaa kuin hyötyä.

 6. Inke ja Vimps: Hartialinja 13cm, selkä noin 38cm, jakun pituus 56cm. Vanhojen kokomerkintöjen mukaan jakku on kokoa C40 (rinnanympärys 92, lantio 99, pituus 164-172), mutta käytän itse jakuissa kokoa 34 ja tuo on vaan just rennolla ja hyvällä tavalla iso. Ainut mitä mulle pitäis fiksata on tuo liian leveä hartialinja. Ja nappia olen itse vähän siirtänyt, tehnyt sillä tavalla jakusta istuvamman.

 7. Samoin kuin Mari tänne kirjoitti, minulla on myös vastaavanmallinen Monkilta, paitsi täyspitkillä hihoilla tosin. Tuo Cheapi Mondayn on kyllä omaani särmempi ja hihojen kääntöpuolen erivärinen kangas on kiva tehokeino, mutta kyllä sillä kokomustalla rennohkolla versiolla pärjäillään. =)

 8. NinaV, ilmeisesti meidän jakut eivät ole malliltaan ihan vertailukelpoisia – tossa hartialinja on 16 cm (ok, siinä on vähän dropattu se hiha), selkä n. 40 cm (käsien välistä mitattuna), pituus n. 56 cm. Koko on siis Monkin XS, mutta jakku on kyllä tosi lootamallia.

  Mitä sä pyytäisit siitä? :) Haluaako Vimps jakun?

  Tiina, voi, kun mun jakun hihat voisivat kasvaa talveksi! :D

 9. Kostymkin on aika normaalihintainen ainakin Ruotsissa, jos myyvät USAssa kalliimmalla?

 10. Moi NinaV ja Inke! Luin viestinne vasta tänään töissä, ja täällä ei tietenkään ole mittanauhaa. Kun kuitenkin yritin hieman kouluviivoittimella mittasuhteiltani mitata (voitte kuvitella, miten koomiselta se näyttää), NinaV:n jakku vaikuttaisi suhteellisen sopivalta… mutta jahka pääsen kotiin ja oikean mittanauhan varteen ja peilin ääreen, tiedän tarkemmin. Mutta siis ainakin nyt olen vielä erittäin kiinnostunut siitä!

  NinaV, mitä jakustasi tosiaankin pyytäisit, jos se vaikuttaisi minulle sopivan kokoiselta? Entä asutko pääkaupunkiseudulla tai Helsingissä, eli olisiko sitä ensin mahdollista sovittaa?

  Tosin mulle jäi hieman epäselväksi, haluaako Inke jakun myös. He, meneepä tää mutkalliseksi…

  MUTTA asiasta toiseen. Se Kostymin valkoinen paitamekko, jossa on pitkä kaula-asia, sekin kiinnostaisi! Mä nimittäin rakastan draamaa (myös pukeutumisessa), ja valkoinen paitamekko puuttuu edelleen ja jos siinä olisi tuollainen yksityiskohta, se kuulostaisi täydelliselta… Muistatko mitä se kustansi, entä löytyykö sitä jostain nettiputiikista? Olen tosin – ehkä – menossa Tukholmaan kuukauden sisään, mutta moiselle vaatteelle olisi kyllä käyttöä sitäkin ennen.

 11. Inke ja Vimps: Jakku oli kallis kirppisvaatteeksi, mutta ostin sen koska rakastuin. Eli jakku maksoi huimat 12€. En kai mä siitä enempää kehtaisi pyytää kuin siitä maksamani hinnan. Ja jakku on Helsingissä, sovittaminenkin onnistuu. Olen flunssan takia sairaslomalla vielä huomisen keskiviikon, sitten taas tolpillani. Toisaalta olisin nyt koko ajan kotona mutta flunssa saattaa tarttua jos tulee käymään. :)

 12. Moi NinaV, hinta kuulostaa ookoolta. Mikäli Inke ei innostu jakusta, minä sovittaisin sitä mielelläni tällä viikolla joku päivä töiden jälkeen (olen töissä Helsingissä).

  Jään jännäämään, miten käy…

 13. NinaV ja Vimps, sori kun mulla kesti hieman tämän vastailun kanssa. Voin antaa Vimpsille etuosto-oikeuden, ilmoitelkaa mulle jos ei natsannut :) Kertokaa sitten miten kävi!

  Ai niin ja Vimps, löysin siitä mainitsemastani Kostym-paidasta kuvan mustana, http://www.ssense.com/women/product/cheap_monday/mabel_blouse/14905

  Mitäs tykkäät? Nyt, kun näin kuvan, mietin… Olisikohan tuo enää saatavilla Helsinki10:ssä :D

 14. Ok Inke. Vimps, laita mulle sähköpostia osoitteeseen ninotzka@hotmail.com niin sovitaan asioista. :)

 15. […] viikko sitten olin vankasti sitä mieltä että pidemmän malliset bleiserit eivät minulle sovi. Nyt olen melko varma, että tästä Surface […]

 16. […] on muuten ostettu Tunnetilan NinaV:ltä, kiitos vielä kerran hyvistä kaupoista! Kevään lähetessä se pääsee […]