r.i.p. hiusharja 2007-2009

ghd Ceramic Brush

Yksi kysymys: miten tämä on mahdollista? Sunnuntaina kuivasin hiukseni, jonka jälkeen laitoin tehokkaana apuvälineenä jo parin vuoden ajan toimineen ghd:n pyöröharjan matkalaukkuun. Laukku visusti suljettuna matkustin ratikalla terminaaliin, menin laivaan, laitoin laukkuni hytissä olleeseen kaappiin. Laivassa seuraavana aamuna tukkaa kuivatessani totesin harjan kuitenkin jääneen kotiin. Mystiseksi homma muuttui siinä vaiheessa, kun harjaa ei löytynyt kotoakaan. Yhyy.

Hommattuani harjan muutama vuosi sitten, mielipiteeni ensimmäisen kokeilun jälkeen taisi sisältää ainakin lausahdukset ”mitä tuli tehtyä” ja ”en opi ikinä”. Kun homma alkoi vihdoin sujumaan ja hauislihakseni vahvistuivat kannattelemaan sekä fööniä että harjaa, aloin tykkäämään tukan pyörittelystä harjalla kuivaksi föönätessä. Hiuksillani on nimittäin eräs mielenkiintoinen luonteenpiirre: latvat kääntyvät oikealle molemmilta puolilta. Vaikka olenkin kääntymisen kesyttämisen vuoksi koukussa ghd:n muotoilurautoihin, olen tämän viikon aikana saanut kantapään kautta kokea että niillä saa huomattavasti helpommin hyvää jälkeä, kun pohjatyö on kunnossa. Harja tarvitaan.

En tiedä, tekisikö saman tempun joka ikinen vastaavan kaltainen pyöröharja, mutta taidan varmuuden vuoksi hommata tilalle samanlaisen. Siinä on napakat mutta hellät harjakset, kuivumista nopeuttava lämpöä keräävä keraaminen runko sekä reikiä, joiden läpi lämmin ilma pääsee kiertämään. Onko syynä sitten runko, tehokas vanha hiustenkuivaajani vai hapero hiuslaatu, mutta harjan avulla aamuisin selviytyy empiiristen ”myöhästynkö kohta bussista” -kokeiden perusteella nopeammin kuin ilman harjaa.

Vanha harjakin muuten tulee varmasti vastaan sillä siunatun sekunnilla, kun tilaus uudesta lähtee vetämään.

(kuva Lookfantastic)

Kommentoi

 1. Minun hiuksillani on ihan sama taipumus kääntyä molemmilta puolilta oikealle, jos mitta on polkkapituinen. Mystistä. Tällä hetkellä tukka on pitkä, joten tuota ongelmaa ei ole, mutta täytyy kai opetella myös tuon pyöröharjan käyttö, kun joskus taas palaan polkkamalliin.

 2. Mulla sama, kun tukka venyy pidemmäksi, ei se enää venkoile oikein minnekään. Mutta polkkamitassa.. Hmph. Ja sama siis kaikilla leikkauksilla, ei ole mallista kiinni!

  Itse pyöröharja ei pidä venkoilua kurissa koko päivää, ainoa mikä siihen mulla on auttanut on aamuinen ghd-käsittely eli muutaman minuutin tehosilittely suoristusraudalla. Ei tarvi edes suoristavia aineita alle! Harjalla saa hiukset kuitenkin siihen kondikseen että kehtaa poistua kodistaan aamuisin, lisäksi raudan käyttökin on tosiaan huomattavasti helpompaa kun suoristelua ei tarvi aloittaa ihan nollapisteestä.

  Tilasin uuden harjan eilen, veikkauksia entisen löytymisen aikataulusta otetaan vastaan!

 3. Mulla on samannäköinen, keraamisella rungolla varustettu pyöröharja Tigiltä :) Se on palvellut jo monta vuotta ja on ehdottomasti ollut hintansa väärti. Ghd:n suoristusrauta on (ollut jo pitkään) ostoslistalla…

 4. Sulla kun on tuota viitseliäisyyttä hakea hyviä tuotteita nettikaupoista, niin etsipä minulle hyvä fööni. Siinä pitäisi olla hiljainen ääni, se ei saa painaa liikaa ja designattu ulkonäkökään ei olisi pahitteeksi. Pöyrivä johto on plussaa – mutta sellainen taitaakin olla jo useimmissa ellei kaikissa?

 5. h,
  tilasin oman ghd-rautani lookfantastic.comista, hintaa sille jäi postikulujen kanssa n. 110 euroa. Ei paha, kun miettii että Suomessa saisi maksaa noin huntin enemmän! Tein hieman taustatyötä sen töpselin suhteen – rautoja saa edullisesti Briteistä, mutta töpselithän siellä ovat niitä kolmipiikkisiä.

  Ei kuitenkaan syytä huoleen: ghd-raudan brittitöpseli on itseasiassa vain adapterikotelo, joka on yhdellä ruuvilla ruuvattu tavallisen suomitöpselin päälle. Ruuvasin ruuvin irti, otin brittitöpselin osaset irti, tadaa – ei adapterihuolia tms. ongelmia!

  justme,
  Heitit kiperän.. Tosiaan kaikki ne nettikaupat, josta tilailen kosmetiikkaa ja laitteita sijaitsevat Briteissä, enkä tiedä, onko töpselihomma ratkaistu aina niin onnellisesti kuin mitä ylemmässä vastauksessani h:lle kirjoittelin. Adapterin kanssa säätäminen joka päivä kuulostaa vähän haastavalta… Otetaan selvää, nopealla selailulla kaikki ”mun nettikaupat” tuntuvat valitettavasti tarjoavan vain kökköjä matkaföönejä. Itsekin alkaisin olla valmis uuteen hiustenkuivaajaan… Taitaa olla päivistä kiinni, milloin vanha Braun sanoo sopimuksen irti.

 6. Adapterin kanssa säätäminen ei kyllä ole vaikeata laisinkaan; itse ostin taannoin Australiasta kameran, jonka töpseliin olen Suomeen tulon jälkeen pysyvästi kiinnittänyt solakan ja pienen adapterin, joka löytyi muistaakseni lentokentältä. Ei siis ollenkaan sen vaikeampaa kuin normaalinkaan töpselin käyttö!

 7. rar, ei kai se kynnyskysymykseksi loppupeleissä muodostu jos onnistuu löytämään napakan adapterin, joka pysyy kyydissä mukana :) No, vaikuttaisi kuitenkin siltä, että tulen välttymään edes siltä vähäisimmältä säädöltä, kun eivät nuo mun nettikaupat tarjoa mitään varteenotettavia vaihtoehtoja hiustenkuivaajien osalta.

  Vinkkejä otetaan vastaan – onko jollakulla jotain suosituksia föönien suhteen? Haussa tehokas, suht hiljainen kuivaaja josta löytyisi tehoa ja joka painaisi mieluiten alle 5 kiloa? Nimim. Heikot ranteet

 8. Kiitti Inke tosta ruuvaustipsistä GHD-raudan suhteen! Itsellänihän samainen rauta samaisesta paikasta tilattuna on odottanut jo jonkin aikaa sähkäritutulle viemistä. Äsken sitten sydän pamppaillen vapautin suomitöpselin brittitöpselin alta :) Wohou!

 9. Wohoo! Kiva kun pystyin jeesaamaan :)

 10. Oih, nyt alkaa kyllä tuntua, että ghd:n rauta on pakko hankkia ja heti :) Katselin lookfantasticin valikoimaa ja siellä olisi raudan mukana tarjolla vaikka minkälaisia lisätarvikkeita kuten matto jolle kuuman raudan voi laskea käytön jälkeen, tai kuumuudelta suojaava suihke. Tilasitko pelkän raudan vai otitko lisätarvikkeita mukaan, ja oletko kokenut ne tarpeellisiksi? Tuollainen matto (toimii myös matkapakkauksena) voisi olla kyllä kätevä…
  Oletko huomannut raudan aiheuttavan hiusten kuivumista tai katkeilua? Jos käytät jotain suojasuihketta, niin osaatko suositella mikä olisi hyvä merkki?

 11. h,

  Omaani en pois enää vaihtaisi! Briteistä tilattuna hinta laskee pahimman kipurajan alle, Suomen hinnoilla en olisi raaskinut lähteä kokeilemaan.

  Tuollainen lämpömatto on mulla tilailulistalla, itse olen toistaiseksi laskenut kuuman raudan pesukoneen rautaisen kannen päälle. Olisin ottanut sen maton samalla rautaa aikoinaan tilatessani, mutta olivat silloin loppuunmyytyjä.. Olen käyttänyt vanhan rautani epätoivoista valkoista kangaspussukkaa raudan kuljetus- ja säilytyssuojana, mutta enköhän tarvitsisi tollaisen pätevämmän kotelon tilalle.

  Otin tilatessani Lookfantasticin valikoimista paketin, johon kuului raudan lisäksi (mulla siis se ”normaali malli”, ei erikseen pitkille tai lyhyille hiuksille tarkoitettu) ghd:n lämpösuojasuihke. Kyseisessä lämpösuojassahan ei käsittääkseni ole mitään muotoilutuotetta mukana, suihkeen pitäisi pelkästään suojata kuumuudelta. Vaikea sanoa, millaista jälki olisi ilman lämpösuojaa, mutta enpä toisaalta uskalla jättää poiskaan! Seuraavaksi taidan hommata Tigin Rockaholic-sarjan ”Born to Rock”- suihketta, joka hoitaisi kaksi hommaa samalla kertaa. Testailin sitä siskopuolelta viikonloppuna ja vaikutti ihan pätevältä – kyseessä on selvityssuihke lämpösuojalla, tarkoittaisi mun tapauksessani yhtä purkkia vähemmän kaappia tukkimassa.

  En ole huomannut raudan aiheuttavan kuivumista tai katkeilua, tukkani nyt on muutenkin melko kuiva mutta siihen taitaa syynä olla nämä vuosia laitetut tosi vaaleat raidat. Katkeilu on mun mielestä raudan hommaamisen jälkeen jopa vähentynyt, tällä ei tule revittyä tukkaa vahingossa kuten esim. ilmakihartimella aikoinaan. ghd:ssä kun ei ole mitään koloja tai rakoja, joihin hiukset saisi jumiin….

  Kuumahan se rauta toki on, mutta toisaalta se hoitaa homman vikkelämmin. Haittaa taitaa tulla ihan yhtä paljon siitä, että hinkuttaa lämpökihartimella tukkaa ympäriinsä kymmenen minuutin ajan, kuin vetäisisi ghd:llä jokaisen suortuvan läpi kertaalleen ja nopeasti.

  Oikeastaan ainoa lisävaruste, jonka lämpösuojan lisäksi tarvitsee heti on joku hiusklipsi, jolla tukan saa nosteltua ”pois tieltä”. Itse nostan sellaisella yksinkertaisella nipsulla 2/3 tukasta ylös ja käsittelen ensin alimmaiset hiukset, vapautan sitten toisen kolmasosan ja suoristan sen, lopulta siloittelen päällimmäiset ja etummaiset hiukset.

  Lycka till!