kanttiinista päivää

Henrik Vibskov / Blue Silk Dress

Kieltämättä tämä mekko tuo mieleeni koulun keittiön tädit, kerrossiivoojat ja vanhan ajan sairaanhoitajat. Jostain syystä jokin siinä – kaikesta huolimatta tai juuri sen vuoksi – viehättää minua suunnattomasti. Onkohan syynä pehmeä vaaleansininen väri, joka on viime aikoina alkanut oudosti ja yllättäen miellyttää silmää vaiko pussukkamainen malli yhdistettynä ylisöpöihin pikkukauluksiin, mikä lie – hieno se on.

Arkinen ja helppo malli olisi helppo vetää ylle myös arkipäivinä ja saada tavistiistaihin hieman luksusta, mekko kun on sataprosenttista silkkiä. Keittolantätiviboja vältelläkseni yrittäisin kuitenkin yhdistää tämän johonkin muuhun kuin valkoiseen harsokankaiseen hiusverkkoon. Esimerkiksi mustat sukkikset ja kiilakorkoiset, mustat, kuin eri maailmasta olevat kengät saattaisivat toimia tämän kanssa mainiosti.

Mekko Henrik Vibskov, 245 €, farfetch.com, oma koko onneksi loppuunmyyty.

(kuva Farfetch)

Kommentoi

 1. Jotenkin tosi kiva mekko. Tuli vain mieleen, että miltähän se mahtaisi näyttää pinkkien sukkisten ja niiden mustien kiilojen kera? …ei keittolantädit pinkkejä sukkiksia käytä – mä tiedän, koska mun äiti on!

 2. Oho! Voisi toimia, minä värikammoinen en ehkä useampaa OIKEAA väriä samaan asuun saa laitettua (mustaa, harmaata, valkoista ja farkkujen sinisävyjä ei lasketa). Mekko kiinnostaa, bongasin harmikseni myös toisen Vibskovin mukavan koltun:http://www.scoutthestore.se/en/art/henrik-vibskov-ymer-dress.php

  Sinähän kaipailit jotain moista? ;) Btw, ne Whyredin kengät joita himoitsit ovat kaupan Minuksessa Fredalla.. En tiedä, ootko pk-seudulla, mutta jos sovitella haluat ja uskallat niin siellä onnistuu!

 3. Hei kokeile ihan oikeesti tuota väriyhdistelmää – eikö sulla ollut vaaleansininen paitamekko jo olemassa? Wolfordilla on ollut ja tietääkseni taas uudelleen myös pinkkinä 50-denierisiä mattapintaisia Velvet de Luxe -klassikkosukkiksia. Yllättäen omistan jo sellaiset…

  Vibskovin asuissa on kieltämättä sitä jotain… itselläni ei ole vielä ensimmäistäkään Vibskovia. Mutta haaveillahan saa.

  Joo, asun pääkaupunkiseudulla ja olen töissä Helsingissä. Ois ihan kiva sovittaa niitä Whyredeja, sillä mä oon tottunut lyhyellä varrellani tappajakorkoihinkin. En vaan todennäköisesti kestä sitä, että ne ovat täydelliset ja maksavat yli 400 euroa.

  Ja sit kun mä haluisin ne Whyredin Gren High -maiharitkin, argh! Ehkä ne maiharit muuten kestäisi paremmin aikaa, jos nyt mitenkään raaskisi sijoittaa niin paljon yksiin kenkiin…? Osaisitko muuten vinkata, mistä voisin löytää mustat, harmaat tai siniset matalat nauhakengät? Olen ollut huomaavinani, että sulla olisi moisia popoja usempia pareja.

 4. Haha MOI! Ihanaa kun eksyit, koska siten mäkin sitten eksyin tänne. Täytyy tutustua ehdottomasti paremmin, tosi hyvältä näyttää! Onpa kiva törmätä vanhoihin tuttuihin täälläkin maailmassa. :)

 5. Vimps, pistetään harkintaan :) Mulla on vaan oman pukeutumisen kanssa pieniä värienkäyttöongelmia, olen monesti tuntenut oloni liian KIRJAVAKSI sinisissä farkuissa, valkoisessa t-paidassa ja beigessä takissa. Usko tai älä!

  Matalia nauhakenkiä, hmm… Oon vähän harmitellut kun monilta merkeiltä ei ole vielä putkahdellut tavaroita mun vakionettikauppoihin. Minimarketilla oli viime keväänä sinisiä matalia nauhakenkiä, toivottavasti jotain vastaavaa tulee myös syksyyn!

  Katso nämä aluksi, lupaan pitää jatkossakin silmät auki nyörikenkien kanssa ja raportoin niistä tänne:
  http://www.tresbienshop.net/en/art/hope-zink-brogue.php
  http://vagabond.com/vagabond_product.aspx?ItemNr=2828-101&color=
  http://vagabond.com/vagabond_product.aspx?ItemNr=2802-101&color=
  http://vagabond.com/vagabond_product.aspx?ItemNr=2800-101&color= (mulla mustana)
  Itselleni lupaan olla ostamatta hetkeen yksiäkään matalia nyörikenkiä lisää :D

  Gren High -maiharit on kyllä lähellä täydellisyyttä. Noi korot on kieltämättä aivan ihanat, mutta veikkaan että noista maihareista olisit fiiliksissä eritoten talvella..! Mulla on Vagabondin hyvin samannäköiset maiharit ja ne olivat aivan super viime talvena, kun ne kuitenkin on esim. Martenseja hyvin paljon sirommat ja toimivat myös hameiden ja mekkojen seurana olematta liian ”statement”-kengät.

  Niin ja Peppi More To Love, kivvaa kivvaa! :)

 6. Voi KIITOS, hon!

  Vagabondin ekan linkin takana oleva kenkä näytti hyvältä – kunnes tajusin, että se taitaa olla sama kenkä, joka on mun jalassa parhaillaan metallinhohtopinkkinä! Jos näkisi kengät päältä, voisi varmistua… mutta jos se on sama malli, taitaa jäädä hankkimatta. Kakkoslinkissä olleet kengät etenkin petrolinsinisinä olivat hyvin lähellä sitä, mitä etsin! Mutta myös viimeisen linkin kenkä oli kiva, vuorostaan luumunvärisenä.

  Ehkä vielä odottelen, ellen sitten osta niitä petroliversioita (mutta nettikaupassa ei ole 37-kokoa enää). Ja perustelit niin hyvin nuo Gren High -maiharit, että voikin olla, että ne ovat ne seuraava kenkäinvestointi. Toistaiseksi hillitsen itseni (huonosti) ja annan itselleni luvan harkita moista hankintaa vasta seuraavan palkkapäivän jälkeen. Luvassa siis ankaraa harkintaa.

 7. Helpottaisiko tieto siitä, että niitä petroliversioita saattoi eilen hyvinkin olla Hämeentien varrella sijaitsevan Derby-kenkäkaupan ikkunassa, muistaakseni hintaakin oli alle 80 euroa? :)

  Harkitaan kovaa. Itse olen menettänyt epätoivoisesti sydämeni yhdelle parille viime sesongin kenkiä, joita kuolasin nettikaupassa JA paikan päällä JA JÄTIN OSTAMATTA? Silloin en ollut niille valmis, nyt olisin – eikä niitä enää mistään saa. Olen laittanut mm. epätoivoisia meilejä asiasta eikä kukaan vastaa. Yhyy.

 8. Vimps!!!
  http://www.bstorelondon.com/product1128.aspx
  Miten ois? Kelpaako musta? :) Mun mielestä melko täydellinen basic-malli.