lainsuojattomat

Pyörän hankkiminen Helsingissä on aivan liian monimutkaista. Liikenteessä pyöräilijät ovat usein alinta kastia. He häviävät raitiovaunuille, autoilijoille sekä jalankulkijoille. Näiden lisäksi löytyy vielä yksi vastustaja, joka kenties on kaikista pahin, nimittäin bussit. Turvalliset pyöräilytiet loistavat poissaolollaan ja kaiken tämän lisäksi polkupyörillä on kummallinen tapa kadota heti kun silmä välttää. Eihän muita kanssamatkustajia kohdella näin huonosti, eihän? Onko pyöräilijöistä tullut 2000-luvun lainsuojattomia?

Acne x Bianchi Fixgear Bike

Jos näin kauniilla pyörällä saisin kulkea, olisin kuitenkin heti valmis liittymään heidän joukkoihinsa. Acnen ja Bianchin kollabo-pyörässä on kuitenkin yksi pieni ongelma – teloisin itseni melko varmasti heti ensimetreillä. Fillari toimitetaan nimittäin ilman vaihteita ja jarruja. Uskoisin, että olisi turvallisempaa itselleni ja muille, jos tutustuisin Helsingin liikenteeseen jollain toisella kulkuneuvolla. Hatunnosto kuitenkin fixien ystäville, hieno laji niille, joilla uskallusta riittää.

Freeman Transport_Gravel_Racer

Amerikkalainen Freeman Transport on suunnitellut oikein mainion vanhanaikaisen ja jopa valmiiksi ruosteisen pyörän nimeltään Gravel Racer. Tässä pyörässä on hienoin ohjaustanko ikinä – ja se on myös valitettavasti myyty loppuun.

pelago_bristol_large2

Viimeisessä kuvassa näkyy helsinkiläisen Pelagon Bristol-mallinen pyörä, joka on täydellisen pelkistetty kaunotar. Siitä saa valita joko 1- tai 3-vaihteisen version ja hinta vaihtelee 475 euron ja 615 euron välillä riippuen muokkauksista. Mikä parasta – pyörä toimitetaan sekä jarrujen että lokasuojien kera.

Nyt on enää yksi ongelma jäljellä. Vorot.

(kuvat SSAWStore, Freeman Transport ja Pelago)

Kommentoi

  1. Ja ne vorot on kyllä vihoviimeinen vitsaus! Meidän perheestä on viety kaks pyörää tänä kesänä. Kolmas katosi viime talvena pyörävarastosta. Ainoa mikä ei kelpaa, on tavallinen, suomalainen, tylsä Helkama. Ei edes vanha ja hieno, vaan ihan tavallinen 7-vaihteinen. Miehen vähän hienompi pyörä säilytetään nykyään eteisessä.

  2. Eteiseen vaan, kaunistamaan kotia! Jos tilaa löytyy…
    http://www.apartmenttherapy.com/ny/organizing/roundup-cycloc-bike-racks-on-apartment-therapy-069951

    Eri tilanne on sitten se, minne sen kaupassa tai humppoolla käydessä voi jättää… :)