tallinna 9-10.8.

Sunnuntaista maanantaihin juhlistimme kesän viimeistä lomaviikkoa lyhyellä reissulla Tallinnaan. Suunnistimme sunnuntaina aamupäivällä ”Etelä-Helsinkiin” punaisella laivalla ja majoituimme aisteja hellivässä Swissôtelissa.

Swissôtel Tallinn

Hotellia voimme suositella lämpimästi; täyttä luksusta, ei moitteen sijaa. Erilliset kylpyamme ja suihku, maailman levein sänky, espressokone huoneessa ja täydellinen aamupala pressopannukahveineen, mitäpä muuta sitä oikeastaan voisi ihminen lomallaan haluta? Sijaintikin oli kiva, kävelymatkan päässä satamasta sekä sympaattisesta vanhasta kaupungista.

Reissun tavoitteena oli saada pieni irtiotto arkeen. Päivällä käveleskelimme ympäri vanhaa kaupunkia ja lounastimme Bassossa, pienen virkistäytymisen jälkeen suuntasimme illastamaan kenties Eestin parhaaseen ravintolaan Boccaan. Ravintola oli viihtyisä, tyylikäs ja moderni, ruoka herkullista. Katkeraa tunnustaa, mutta täältä sai ehkä parempaa tiramisua kuin mitä kotona saamme aikaiseksi.

Tallinna 9.8.2009

Vasemmalta oikealle:

Ylhäällä

Han:
Villatakki Filippa K
Kauluspaita Acne
Chinos J. Lindeberg
Laukku Mulberry
Kengät Opening Ceremony

Hon:
Mekko Marimekko/Samu-Jussi Koski
Ballerinat French Sole

Alhaalla

Hon:
Aurinkolasit Ray-Ban
Paitamekko Monki
Laukku Marc by Marc Jacobs
Ballerinat French Sole

Han:
T-paita Filippa K
Chinos J. Lindeberg
Tennarit Converse/Jack Purcell
Laukku Mulberry

Tallinna 9.8.2009

Illallisen jälkeen suuntasimme vielä lasillisille ja juustolautaselle lämmintunnelmaiseen La Bottegaan. Vaikka Tallinnassa palvelu saattaa vielä toisinaan olla hieman etäistä, La Bottegan superystävällinen miestarjoilija olisi ollut omaa luokkaansa täällä Suomessakin. Kotimatkalla askel oli kepeä, varsinkin kun päivän mukulakivikompuroinnin jälkeen totesimme, että illaksi mekon kanssa suunnitellut korkokengät olisi syytä jättää hotelliin.

Shoppailumielessä Tallinna ei ollut ehkä tällaiselle hyvin pelkistetyn maun omaavalle kaksikolle mikään unelmakohde, mutta herkuttelu- ja hemmottelutarkoituksessa suuntaamme sinne varmasti toistekin.

Kommentoi

  1. Heissan,

    oliko tuo Bocca vanhassa kaupungissa? Antakaahan maamerkit, varmaankin pakko kokeilla viikon päästä!

  2. Moikka,

    Kokeile ihmeessä, ihana oli. La Bottega myös, se oli ehkä vähän Boccaa rennompi.

    Sijaitsee vanhan kaupungin puolella, melko perällä, tässä linkki karttaan :)