lomajuttuja: suojaudu

Aurinkovoiteen käytön tärkeydestä on valistettu toivottavasti riittämiin jo muiden tahojen toimesta.

Jos ei ole vieläkään mennyt jakeluun, toista perässäni:
1) ihosyöpä
2) rypyt
3) maksaläiskät
4) eli nyt sitä aurinkorasvaa pintaan niinku olis jo.

Itse kaipailen aurinkovoiteilta korkean suojakertoimen lisäksi tahmatonta tunnetta. Pidän kyllä voiteiden ja -öljyjen ihon pintaan jättämästä himmeästä kiillosta, se näyttää auringossa kauniilta. Mieluusti en kuitenkaan liimautuisi aurinkorasvasta tuoliini ja haluaisin, että se kesämekkonikaan ei olisi hetkessä kammottavilla öljyläikillä aurinkovoiteen vuoksi.

Algamariksen suihkutettavat aurinkosuojatuotteet jättävät mielestäni ihon pinnan kauniin kuultavaksi, mutta eivät tuo kaupanpäällisinä rasvaista, tahmaista tunnetta. Tuotteet ovat lisäksi luonnonkosmetiikkaa, joka on tässä(kin) yhteydessä hyvä juttu paristakin syystä. Ensinnäkin Algamariksen aurinkosuojatuotteista saa iholleen välittömästi toimivan fysikaalisen suojan, sillä ne perustuvat auringonsäteitä hajottaviin, heijastaviin mineraalisuodattimiin. Sertifioiduista luonnonkosmetiikan aurinkosuojista ei siis löydy ympäristölle ja terveydelle haitallista nanoteknologiaa. Tästäpä syystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat myös rannoista ja uimisesta nauttivien vesipetojen palvelus paitsi itselleen, myös ympäristölle. (Nämä kyseiset ovat kun ovat vielä vettä hylkiviäkin..!)

Vielä muutama vuosi sitten luonnonkosmetiikan aurinkosuojat jättivät jälkeensä aika tuhtia, valkoista pintaa, mutta viimeistään näiden tuotteiden myötä voinemme todeta rantamuumiefektin olevan mennyttä maailmaa. Tunnustan, että itse olin aiempien kokemusten perusteella superskeptinen, mutta sainpahan yllättyä positiivisesti ja syödä sanani – nämähän ovat todella kelpo kamaa!

Itse käytän tuota hieman matalamman suojakertoimen (SPF30) voidetta ensisijaisesti vartalolle ja nautin suunnattomasti sen kesäisestä, trooppisesta kookostuoksusta. Kasvoille puolestaan valitsen hajustamattoman, korkeamman suojakertoimen (SPF50+) voiteen. Molempia voi kyllä käyttää niin kasvoille kuin vartalollekin, eikä tämä aurinkovoide ole valunut minulla silmiin vaikkei erityisesti kasvoille tehty olekaan! Neroutta.

Aurinkoisen päivän viimeistelen kevyellä, viilentävällä After Sun -emulsiolla, joskin olen näillä leveysasteilla käyttänyt aftersun-tuotteita loppukesästä toisinaan ihan tavallisena kosteusvoiteenakin. Aina kun ei vain aurinkoisia päiviä riitä niin että kaikkia purkkeja saisi ajallaan tyhjiksi…

Helteisiä terassi-, ranta- ja kaupunkilomapäiviä – ehkä näitä muutamia vielä tähän kesään saadaan!

*

Algamaris Spray SPF 30 / SPF 50+ / After Sun -fluid -tuotteet saatu testiin PR-toimistolta, kaunis kiitos! Algamaris-tuotteita myyvät mm. Biodelly ja Ruohonjuuri.

Bikiniyläosa Weekday

Kommentoi