viime hetken tärpit

Nyt tulevana viikonloppuna alkaa viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Sideways-festivaali. Viime vuonna se oli ihan täydellinen, joten en epäile hetkeäkään, etteikö se olisi sitä myös tänä vuonna. Tosin tänä vuonna täydellinen auringonpaiste taitaa vaihtua eeppiseen sateeseen.

Jos olet tulossa kyseisille festareille ja olet hukassa, mitä bändejä siellä pitäisi nähdä, niin ei hätää. Pelastan sinut hädältä. Olen koonnut perjantaille ja lauantaille täydelliset musatärpit.

Pe:

PJ Harvey (Klo 22:45-0:00, Sideways Stage)

Tämä englantilaislegenda tulee vihdoinkin Suomeen keikalle. Eihän siihen mennyt kuin pari vuosikymmentä. Näin PJ:n pari viikkoa sitten Barcelonassa keikalla ja voin sanoa, että hän tulee vetämään luultavasti festareiden kovimman keikan!

Explosions In The Sky (Klo 20:45-21.45, Sideways Stage)

Post-rockin nerot, joiden kitaravallit ja maalaileva tunnelma hurmaavat kuuntelijan täysin. Täydellista musiikkia pimeisiin kesäiltoihin.

Redder (Klo 17:30-18:15, Warehouse)

Helsinkiläinen tummanpuhuvaa elektronista musiikkia soittava Redder on kerännyt ulkomailla enemmän kunniaa ja mainetta kuin Suomessa. Jos lämpenet James Blakelle ja The XX -henkiselle musiikille, niin sinun pitää ehdottomasti mennä kuuntelemaan Redderiä.

https://www.youtube.com/watch?v=0Onveue6EYY

Kiki Pau (klo 17:00-17:30, Plaza)

Indiepopinsa psykedeliaan vaihtanut Kiki Pau on nykyisin harvinainen näky lavoilla. Yhtye vetäytyi pari vuotta sitten määrittämättömälle tauolle, joten odotan itse innolla, mitä herrat ovat saaneet luotua kuuntelijoille.

PK Keränen (Klo 19:45-20:45, Kellohallin Lihadisco)

22-Pistepirkon siirryttyä telakalle on bändin laulaja PK Keränen keskittynyt monipuolisiin soolokeikkoihinsa, joissa on kuultu niin uudelleen sovitettuja garagerock-klassikoita ja harvinaisia Pistepirkko-biisejä kuin yllättäviä tulkintoja esimerkiksi Chisun ja Lykke Li:n tuotannosta.

Eevil Stöö (Klo 21:45-22:45, Plaza)

Suomiräpin legenda!

La:

Black Twig (Klo 14:30-15:15, Sideways Stage)

Suomi-indien nerot!

Iisa (Klo 16:00-16:45, Sideways Stage)

Regina-yhtyeen solistin hempeää ja tunnelmallista poppia ei voi jättää väliin.

Noah Kin (Klo 15:15-16:00, Park Stage)

Noah on nuoresta iästään silti ehtinyt luoda huikean uran itselleen. Englanniksi räppäävän herran keikat ovat aina kovia. Herra pitää kuuntelijat otteessaan alusta loppuun asti.

Peaches (Klo 22:00-23:00, Park Stage)

Kanadalaisen legendan keikat ovat täynnä vaaran tunnetta, hyvällä tavalla. Peachesin sykkivä biitti ja välillä hieman roisit lyriikat saavat sinut bailaamaan.

Kelela (Klo 19:15-20:15, Warehouse)

FKA Twigsin jalanjäljissä liikkuva synkän R’n’B:n prinsessa veti ihan tajuttoman kovan keikan viime vuonna Kuudennella Linjalla, joten tätä keikkaa on pakko mennä kattomaan.

Circle (Klo 23:00-00:00, Warehouse)

Porin legendat, Suomalaisen vaihtoehtomusiikin kuninkaat jne. Mitkään maailman hehkutukset eivät riitä kuvailemaan tätä bändiä. Hyvin harva bändi pystyy muuntautumaan näin monta kertaa kuin Circle. Yhtyeen keikat ovat aina ihan erilaisia. Koskaan ei tiedä mitä on luvassa, oli se sitten pukeutumistyyli tai itse musiikki. Se voi olla kasarivaikutteista heviä tai sitten maalailevaa ambienttia.

Oranssi Pazuzu (22:00-23:00, Alley Stage)

Sludgea, doomia, bläkkistä, krautrockia ja psykedelia-vaikutteista metallia sekoittava Oranssi Pazuzu on yksi niistä bändeistä, joita odotan innolla näkeväni festareilla.

Keikkojen lisäksi Sidewaysilla on myös erittäin mielenkiintoisia keskusteluita kuten esimerkiksi:

Pe 17.6.2016 klo 17:00-18:00

Jyri Lipponen (Levykauppa Äx), Aleksi Pahkala (ex-Stupido Shop) ja Anssi Mononen (12”-levykauppakirjailija) keskustelevat toimittaja/levykeräilijä Otto Talvion johdolla suomalaisten levykauppojen nykytilasta ja lähihistoriasta.

Oltuani 11 vuotta levykaupassa, joista  7 vuotta Stupido Shopissa, niin odotan innolla tätä keskustelua

La 18.6.2016 klo 19:00-20:00

Kirjailija Katja Kallio on haastanut Paperi T:n elokuva-aiheiseen debattiin, mutta minkälainen se on loppujen lopuksi? Se kiinnostaa tietää, koska Paperi T tietää aika paljon elokuvista.

Nähdään viikonloppuna Teurastamolla!

Kommentoi

  1. Julien Baker! Sensaatio!