weekend sips pt. 1

Cocktail – mikä mainio tapa tehdä vaikutus illallisvieraisiin tai vaikkapa ihan vain itse itseensä.

Yes, you can.

Mikään ei (tässäkään asiassa) estä viemästä hifistelyä äärimmilleen, mutta juuri nyt erityisen ajankohtaiselta tuntuvat ne klassikoista kaikkein klassisimmat.

Kävimme pari päivää sitten harjoittelemassa muutaman klassikkococktailin valmistusta, joista omaksi suosikikseni nousi täydellinen sekoitus kitkeryyttä, yrttisyyttä ja mausteisuutta.

Negroni

1 osa giniä
1 osa makeaa punaista vermuttia
1 osa punaista katkeroa

Hämmennä jäiden kanssa viileäksi, tai jos kätesi on vakaa ja haluat tehdä poikkeuksellisen suuren vaikutuksen yleisöösi, valuttele raaka-aineita ravistimen puolikkaista toisiin jäitä lusikalla kiinni pitäen. Tärkeintä on kuitenkin saada juoma viileäksi ja ainesosat sekaisin.

Juomaan tulee vain kolmea raaka-ainetta, joten jokaisella niistä on merkitystä lopputulokseen: satsaa laatuun.

Tarjoile on the rocks -lasista jäitä säästelemättä, koristele cocktail siivulla appelsiininkuorta. Todellinen connoisseur vielä vääntelee appelsiininkuorta lasin päällä puristaakseen siitä pienen pilven eteerisiä öljyjä drinkkiä viimeistelemään.

Nautinnollista lauantai-iltaa, ystävät hyvät!

Kommentoi