protect your (crew) neck

Englanniksi se on crew neck tai sweater, suomeksi ihan vaan svetari. Vai löytyyköhän tälle klassikolle joku parempi suomenkielinen nimi? Collegepaita?

Oli mikä oli, vaatekaapissani olisi tilaa yhdelle moiselle. Ohessa muutama varteenotettava vaihtoehto.

Universal WorksUniversal Works, £ 89, endclothing.co.uk

Reigning Champ

 

Reigning Champ, 110 $ CAD, reigningchamp.com

Stone IslandStone Island, £ 135, endclothing.co.uk

Officine GeneraleOfficine Generale, £ 135, endclothing.co.uk

Kommentoi

 1. Suomeksi KOLITSI. Ainakin jos huuto.netiä on uskominen.

 2. Svetari. Ja SI tietty, jos tosin epäilen hieman onko tuo oikeasti loopwheel-koneella tehty. Mulla on pari vuotta vanha samaa mallia joka on kyllä pitänyt hyvin muotonsa. Yksi yllätysnimi tähän joukkoon voisi olla Strike Gold, kuvia löytyy Self Edgestä ja tilaamalla saa Nordic Denim Housesta. Matsku tuntuu todella hyvältä ja on paljon paksumpi kuin ainakin toi mun SI, leikkaus on enemmän repro-mallia eli on huomattavasti lyhyempi. Onhan toi Universal Worksin kyllä todella mukavan värinen.

 3. Kiitti vinkistä! Osaatko muuten kommentoida SI:n kokotaulukkoa, olen ymmärtänyt, että olisivat pienehköjä? Jos olen kokoa M yhdeksän kertaa kymmenestä, niin pitäisikö silloin ottaa yhtä kokoa suurempi, mitä luulet?

 4. Mä olen 181 pitkä ja M-koko istuu kautta linjan. Ainakin tuo parin vuoden takainen paita on ehkä jopa hivenen turhan pitkä, hihojen resoreita joutuu kääntämään snadisti. Stockalla on muuten melko kattava valikoima SI:ta nykyään ja hinta on jopa hieman alle useimpien nettiputiikkien. The Men on myös ottanut merkin valikoimiin mutta sortimentti on luonnollisesti maltillisempi.

  Ikäväkseni huomasin että juuri saapunut SI:n talvitakki (vaikka varsin hieno onkin!) on tehty Romaniassa :(

 5. ”Reigning Champ, 110 $” Naurettavaa. Kyseessä on kuitenkin aiiivan peruskollari ilman mitään erikoisuuksia. Mennään taas keisarin vaatteet -linjalla…

 6. Mikaela, kyseinen paita on itse asiassa hinnoiteltu Kanadan dollareissa, nykykurssilla puserolle jää hintaa n. 79 euroa :)

  Mutta hinta sikseen, ymmärsin pointin kommenttisi takana. Ei kaikki blogiimme päätyvä ole järkevästi hinnoiteltua, onpahan tänne useampaan otteeseen laitettu tieten tahtoen myös tuotteita joiden hintoja ja niiden järjettömyyttä olemme nauraneet vedet silmissä.

  Jos nyt kuitenkin esimerkiksi tätä huomiosi kiinnittänyttä paitaa lähdetään tutkimaan hieman tarkemmin, käy ilmi, että se on valmistettu käsin Kanadassa. Tämä on tietysti arvokkaampaa kuin vaatteiden teettäminen sarjatyönä esim. Bangladeshissä, ja se näkyy paidan hinnassa sekä toivottavasti – ja oletettavasti – myöskin laadussa.

  Tietysti on tapauksia, joissa paita maksaa, vaikka laatu ja valmistusmaa ovat ihan sitä perusketjuliikettä ja massatuotantoa. Se hinta on sitten enimmäkseen sitä brändäystä ja mielikuvaa, mutta jokainen määritelköön itse mistä haluaa maksaa milloinkin.

  Itse seuraan enimmäkseen pienempiä vaatemerkkejä, joista moni valmistaa vaatteensa merkin kotimaassa (Eurooppa, USA, Japani) tai/ja teettää vaatteitaan mitä melkoisen pieniä eriä isoihin tekijöihin nähden. Minä ymmärrän, että nämä seikat näkyvät hintalapussa, koska oma kokemukseni on osoittanut niiden näkyvän myös tuotteiden laadussa.

  Juuri tällaisesta peruskollarista ilman erikoisuuksia olisinkin valmis maksamaan hieman korkeampaa hintaa, koska tällainen perusvaatehan ostetaan loppuelämäksi. Ei se mene auttamattomasti pois muodista oikeastaan koskaan, tämän voin käyttää vaikka riekaleiksi.
  Toki halpavaatteetkin pääsevät toisinaan kestävyydellään yllättämään, mutta harvoin olen joutunut pienen merkin hieman tyyriimpään vaatteeseen pettymään laatuongelmien tai huonon kestävyyden takia. En usko tämän olevan ihan silkkaa sattumaa tai mäihää.

  Ei siis minusta nyt vielä aivan kohtuuton hinta tuo 79 euroa collegepaidasta ole – pysähtyisin myös miettimään yhtä kriittisesti syitä sille, miten ketjuliikkeen vaate voi maksaa 10 euroa ja millaisin keinoin tuo hinta on saavutettu, kun ketjujen liiketoiminta taitaa kuitenkin olla vieläpä varsin kannattavaa. Kyllähän noissa halvoissakin hinnoissa katteet on.

  Kattotason linjaus: meidän blogimme kollaaseissa pyörivät tuotteet eivät ole myöskään aina välttämättä niitä ”ainoita oikeita” eivätkä nämä jutut ole tarkoitettu miksikään ostoslistoiksi meille eikä lukijoillekaan. Siis jospa esimerkiksi tästä harmaasta collegepaidasta tai jostain muusta täällä nähdystä suht simppelistä perusvaatteesta sattuisi innostumaan, sellaisen voi toki hankkia itselleen itse määrittelemään budjetilla, veikkaan että moisesta on saatavilla versioita niin vitosella kuin viidellähuntillakin.

  Tässäpä siis keisarin viisi senttiä asiaan :)