terveiset kaaoksesta

Issuesin päämaja saatiin viikonlopun aikana siirrettyä kunniallisesti Kalliosta Töölöön, kiitokset sunnuntaisista sankariteoista Mikolle ja Stellageelle. Muutto ei nimittäin olisi sujunut yhtä kivuttomasti, jos mukana olisi ollut yksi Kaapo karkailemassa muuttomiesten perään.. Eikä sitä pakastinlokeron ikiroutaa oltaisi sulatettu ilman Stellageetä, joka mursi jään käyttämällä aseenaan hiustenkuivaajaa. Fässönbloggers, junou.

Kaikista eilisiltaisista laatikonpurkuponnisteluista huolimatta hyvin moni asia tuntui tänä aamuna olevan hukassa. Törmättyäni tähän jännittävään hanska-kirjekuorilaukku-kombinaatioon huomasin miettiväni, olisiko tästä ollut tänä aamuna suuri ilo vaiko tuplamurhe. Jos nimittäin omistaisi tällaisen ja olisi sattunut sen vielä muuttolaatikoistaan löytämään, olisi tavallaan hoitanut kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Toisaalta –  jos yrittää sujuttaa tällaisen osaksi aamuista menestystarinaa, olisivat hukassa taatusti olleet sekä hanska että laukku sekä kaikki laukkuun jemmatut Erittäin. Tärkeät. Tavarat.

Merkitsimme kyllä tunnollisesti joka ikisen laatikon, mutta kyllähän järjestys muuttomiesten käsittelyssä pääsi sekoittumaan – siellä ovat pinoissa iloisesti sekaisin kylppärin, keittiön, kellarin ja vaatehuoneen boksit. Loppusijoituspaikan merkkaamisesta taitaa olla hyötyä valtavissa kartanoissa, joissa ne laatikot oikeasti voidaan tilaongelmitta kantaa suoraan sinne minne ne tullaan purkamaan. Hyvänä nyrkkisääntönä etsinnöissä voi tosin pitää sitä, että ne tärkeimmät laatikot ovat aina alimmaisina, painavien kirjalaatikoiden alla.

Ja jos joku teistä tarvitsee lisää ruuanlaittotarpeistoa, kannattaa laittaa tavarat yöksi muuttolaatikkoon. Meidän tavarat ovat ihan mystisesti lisääntyneet siellä keskenään ja osa on jopa kloonannut itsestään näköiskappaleen. Tulkaa hakemaan, tarjolla on niin viinilasia kuin riivinrautaakin.

Mutta uusi koti, se on ihana. Ja aasinsillan toiseen päähän päästäkseni: kyllä minä tästä laukustakin tykkään, siitä tuli hyvä mieli.

Azumi and David Bag, 355 €, colette.fr

Kommentoi

 1. Kuvia asunnosta jooko!

  Tiedän kyllä tunteen, nimimerkillä muutto kaksi viikkoa sitten ja edelleen haen päivittäin jotain ERITTÄIN TÄRKEÄÄ TAVARAA. Noh, ehkä se tästä. Nyt ollaan sentään vihdoin jo sisustusvaiheessa ja siksi kiinnostaakin todella kuulla teidän sisustusaiheisia mietintöjä! Muistanko väärin vai hankitteko Artemiden Tolomeo Mega Terran joskus? Kyseinen valaisin olisi mietinnässä ja olisikin kiva kuulla käyttökokemuksia siitä – onko hintansa arvoinen, valaiseeko hyvin?

  Toistaiseksi olen lähinnä haaveillut kaikista ihanista jutuista, mutta tänään haen kyllä Stockmannilta olohuoneeseen maton sovitukseen!

 2. Sini, okeiokei! Heti kun saadaan paikkoja sellaiseen järjestykseen, että kehtaa jotain kuvatakin.. Pieniä huonotasoisia detaljeja voinen tarjoilla kännykkäkameran välityksellä, kun oon itse niin innoissani etten malta odottaa ”valmista” :)

  Ja hyvä on muistisi, hankimme juurikin kyseisen valaisimen parisen vuotta sitten. Olemme olleet siihen kyllä hyvin tyytyväisiä! Vaikeaa tietty sanoa, onko se ollut ns. hintansa väärti, lamppuja kun saa jokaisessa hintaluokassa, mutta meille se on ollut kyllä mieluinen ja se tulee olemaan mieluinen jatkossakin, joten eiköhän tuo hintansa hauku vuosien varrella. Oli edellisessä kämpässä olkkarissa, mutta nyt se muutti makkariin, jossa se tuntuu näyttävän jotenkin vieläkin paremmalta kuin entisen kämpän sekamelskan kruununa :)

  Meiltä peukut valaisimelle, siis! Oikeanlaisen, himmentimen kanssa toimivan energiansäästölampun muistan hieman koetelleen hermojani, mutta nyt kun lamppu on löydetty, ei pulmia tämän osalta enää taida olla tulossa. Kerro miten käy :)

 3. Päätös on nyt tehty ja Tolomeo taitaa olla meille tulossa. Enää pähkäilen varjostimen kanssa: ottaako pergamentti vai satiini ja ennen kaikkea missä koossa?? Mikä versio teillä on? Olen kallistumassa pergamenttiin, kun pelkään ettei satiinisesta valo tule yhtä paljon läpi, toisaalta taas pergamentti saattaa toistaa valon melko kellertävänä (pidän enemmän valkoisesta valosta). Varjostimen koko ei tule olemaan se pienin, mutta keskikokoisen ja ison väliltä en osaa tehdä päätöstä…

 4. Sini, oikein hyvä päätös! Musta tuntuu että meillä on se isoin ja valitsimme pergamentin, se tuntui jotenkin helpommin lähestyttävältä kuin satiini. On se tietty vähän kellertävä, mutta sanoisin että se valon sävy on ”lämmin” eikä ”keltainen”. Valittu lamppukin tähän toki vaikuttaa, emme ottaneet mitään sävytettyä tunnelmalamppua :)

  Mikä se suuren halkaisija on? Voin vielä tarkistaa. Mun mielestä tossa meidän jutussa on jotenkin hyvässä suhteessa varjostin ja jalka – jos ois pienempi, näyttäisi se varjostin mun mielestä ”töpöltä” pitkän tikun päässä.

 5. Eiköhän se pergamentti ole paras meillekin, pitää valita joku hieman kylmemmän sävyinen lamppu siihen. Se suurin halkaisija on 42 cm, keskikokoinen taas 36 cm. Sitä minäkin mietin, että näyttääkö se pienempi varjostin helposti vähän pöhköltä, toisaalta meidän olohuone on myös aika pieni eikä sinne siis ihan valtava varjostin ehkä sovi. Veikkaan, että tuo 42 cm voisi kyllä mennä vielä ihan hyvin! Vepsäläisellä olen nähnyt vain sen pienimmän livenä, joten vähän hankala valokuvista hahmottaa…

 6. Tolomeo saapui eilen ja on ihana! Kiitokset siis suosituksista! Nyt ongelmana on tuo sopivan lampun löytyminen – 70W säästöhalogeenilla himmennin sirisee oudosti, joten en usko sen olevan sopiva. Millainen lamppu teillä sopi tuohon, jos sen löytymisessä oli ongelmia? Olisikohan joku yli 100W säästöhalogeeni sopiva? Vepsäläisellekin yritin jo asiasta soittaa, mutta sieltä ei suostuttu antamaan mitään vastauksia, kun en valaisinta heiltä ostanut…

 7. Sini, meille myytiin parikin lamppua ensin vikaan, mutta Osramin Megaman toimii himmentimellä nätisti! Voin tsekata siitä vielä tarkemmat watit ja voltit ja mitänäitänyton, jahka lampun luokse taas ennätän :)