punien puna

Kiikuttelin lauantaina Stockan MAC-tiskille laatikon pohjalla hautomiani tyhjiä pakkauksia hyvän huulipunan toivossa. Sikäli mikäli joku ei tiennyt, kuutta tyhjää MAC-purnukkaa vastaan saa siis valita maksutta mukaansa mieleisensä huulipunan. Mielestäni aika mainio diili, etenkin kun käyttäisin MAC:in mainioita tuotteita ilman tällaisia kierrätysbonuksiakin.

Pyysin puhdasta ja pysyvää punaista. Asiantuntevalla meikkaajalla oli vastaus valmiina: sävy nimeltään Russian Red. Ja hyvä vastaus olikin, kuulkaas!

En ole väriopin taitaja enkä meikkaamisen ammattilainen, mutta sen verran ymmärrän, että kyseessä on poikkeuksellisen toimiva punaisen sävy huulipunaan. Se on puhdas, peittävä punainen, joka ei huulilla taita oranssiin eikä vinksahda viininpunaisenkaan puolelle. Se ei ole räikyvä eikä huuda huomiota, mutta ei se kyllä huomaamattakaan jää! Aiemmin punaiset huulipunat ovat jääneet pitkälti käyttämättä, koska moni sävy on tuntunut sopivan ainoastaan mustan tai valkoisen kanssa – ne ovat räikeämpinä vaatineet rauhallista taustaa toimiakseen. Tämä taasen on superpunaisuudestaan huolimatta jotenkin niin huoleton ja hieno väri, että sen kanssa uskaltaa pukea päälleen vielä väriä ja kuviotakin.

Hyvä on siis väri, mutta pysyykö se? Voi kyllä – kuin tauti! Sipaisin aamulla alle MAC:in loistavan huulipunan pohjustusvoiteen eikä punaa tarvinnut juuri tarkkailla, mitä nyt lounaan jälkeen lisäsin ohuen kerroksen, kun ylähuulen väri oli tainnut karata ruuan mukaan. Punan pinta on jännällä tavalla voidemainen, mutta matta: pysyy paikallaan, muttei kuivu koppuraksi. (Mikä siinä muuten on, että parhaat koostumukset ja pysyvyydet tuntuvat aina olevan niissä puhtaissa punaisen sävyissä niin kynsilakoissa kuin huulipunissakin?!)

Jääköhän tähän nyt sitten koukkuun, pitääkö kohta aina olla huulipunaa? No, otetaan riski – kivaa vaihtelua tämä ainakin on!

MAC Russian Red, Stockmannilta

Kommentoi

  1. Madonna käytti Russian Redii sen Blonde Ambition Tourilla -90! It’s a classic, Inke baby!

  2. Kannattaa tutustua myös Russian Red nimiseen artistiin. Tarina kertoo, että hän poimi taiteilijanimensä juurikin tuon nimisestä huulipunasta… :)

  3. Maria, kiitokset tästä faktasta, nyt aloin tykkäämään punasta entistäkin enemmän! Moinen detalji on jäänyt sisäistämättä Kultaturbo-Suosikkia taaplanneelta kuusivuotiaalta…

    Suvi, käskystä! Tällä punallahan on ilmeisesti aikamoinen historia – ja minä kun riemuitsin silkasta hyvän sävyn löytämisestä…