pyhä kolminaisuus

Toivottavasti tämä Nigel Cabournin ja Red Wing Shoesin yhteistyön tuotos on vasta ensimmäinen monista tulevista – olen nimittäin varsin vakuuttunut.

Kenkä, joka kantaa nimeä Munson Boot on nimetty kengän lestin suunnitelleen Edward Luman Munsonin mukaan. Alun alkaen jenkkiarmeijan tarpeisiin suunniteltu Munson-lesti täyttää tänä vuonna sata vuotta, ja saisi kyllä olla laajemminkin käytössä… Munson nimittäin aikanaan kritisoi kenkäsuunnittelijoita, joista suurin osa suunnitteli kenkiä muodin ja vallitsevien trendien perusteella, ottamatta jalan rakennetta lainkaan huomioon. Kaikkien maailmaa hän ei onnistunut mullistamaan, vaikka jalalle hyvän lestin kehittikin.

Munson boot -kengissä yhdistyy siis tämä upea, käyttäjäystävällinen lesti, keskivertoa paksummat nahkaremmit sekä Harris Tweedin vuoritus, joka takaa, että jalat pysyvät lämpiminä talvellakin. Tässäpä se vasta pyhä kolminaisuus onkin. Toivottavasti syksyllä myyntiin tulevat kengät ovat lähempänä Red Wing Shoesin hintapolitiikkaa kuin Nigel Cabournin.

(kuvat Red Wing Shoes)

Kommentoi