markin saumaton kädenjälki

Kuvassa näkyy Mark McNairyn syksyn uutuuskenkä, joka on näköjään valmistettu yhdestä kokonaisesta nahanpalasta. Lähestulkoon saumattomat kengät on valmistettu rakeisesta nahasta ja niitä on saatavilla mustana sekä kauniin ruskeana.

Onkohan moiselle yksipalaiselle olemassa joku käypä, vakiintunut suomenkielinen termi – englanniksi termi taitaa olla wholecut. (Yksi kappale suutarin ja yksi vaatturin suomi-englanti-suomi-sanakirjaa lisätty joululahjalistalleni.)

Saumatonta haluavien tietoon saatettakoon, että kengät ovat myynnissä kahdellasadallakymmenellä punnalla täällä.

(kuva slamxhype.com)

Kommentoi

  1. Kaikenkattava (?) alan sanakirja on vaikkapa Anja McGiffordin Glossary of arts and crafts – Käsi- ja taideteollisuussanasto, jota painaa Porvoon julmapaino. Hinta liikkuu 10 eurossa. Olen huomannut hyödylliseksi opukseksi. :)

  2. Kiitos vinkistä, täytyy käydä tuota opusta etsimässä :)