alkukesän ykkösvaate

Hain itselleni Saint Jamesin puuvillaisen klassikkoraitapaidan Kapteenskasta parisen viikkoa sitten. Sittemmin olen kamppaillut joka aamu keksiäkseni itselleni vaihteeksi jotain muutakin päällepantavaa. En ole vielä edes halunnut miettiä tälle vaihtoehtoisia seuralaisia, paita on ollut parhaimmillaan tummansinisten pillifarkkujen ja kermanvalkoisten, varrettomien Converse-tossujen kanssa.

Vielä en ole pessyt paitaani, hieman jännittää. Sanoivat, että paita kutistuu pesussa hieman leveyttä, minulle se kelpaisi kyllä juuri tuollaisenaan. Kertokaahan, miten teille on käynyt? Tuleeko tästä pesussa makkarankuori vai saanko säilyttää paidan huolettoman seilorifiiliksen ja toiselta lainatun paidan oloisen väljyyden?

 

Kommentoi

 1. Minulla on ollut Saint Jamesin paita nyt pari kuukautta, enkä ole huomannut että sille olisi käynyt pesussa mitään. Muoto ja koko on pysynyt, eikä nypyistä ole tietoakaan. Luulen, että jos sen pesee ohjeiden mukaisesti kolmessakympissä, ongelmia ei tule. :)

 2. Mulla on ollut klassinen raitapaita haussa jo aika pitkään. Monenmoista raitalärpäkettä kaapista jo löytyykin, mutta ei juuri sellaista oikeanlaista klassista raitapaitaa. Pitääkin käydä Kapteenskassa vilkaisemassa, kiitos vinkistä!

 3. Ranna, voi kiitos, tuo oli juuri se mitä halusinkin kuulla! Pestäänpäs kiltisti kolmessakympissä ja muotoillaan pesun jälkeen ;)

  wikke, no tätä suosittelen, ainakin näin pesua edeltävien kokemusten perusteella! Itse nappasin kokoa suuremman kuin mitä yleensä käytän, tällöin se oli kauttaaltaan mielestäni sopivan väljä. Kokoa pienemmässä hihat vaikuttivat liian suurilta vartalo-osaan nähden, seuraavassa koossa nämä olivat keskenään balanssissa. No, toki ihmisten vartalotyypit määrittelevät sen mikä kellekin parhaiten istuu.. Mutta sitä mieltä olen, että tällainen klassikko ja tästä matskusta on parhaimmillaaan nimenomaan reilulla mitoituksella! Ps. Ei ollut törkyhintainen, 59 €, 100% puuvillaa ja tehty Ranskassa!

 4. Minulla ollut tuo paita jo vissiin kolme vuotta, miksikään ei ole mennyt.

 5. Ilouutisia täältäkin: mun miehellä on tuommonen eikä ole mitään tapahtunut.

 6. mun paita kutistui todella paljon. niin pituus- kuin leveyssuunnassa. sen sijaan ohuempi kampapuuvillainen versio ei ole mennyt miksikään.

 7. Itsekkin juuri metsästänyt tälläsisiä paitoja. Marimekkoon rakastuneena tälläiset paidat ovat juuri tervetulleita tänne taloon :P Pitäisikö normaalia harteikkaamaan ihmisen ottaa suoraan yksi koko itseään isompi, koska pelottaa jos pesusta tullessa tämä on liian ”nafti” hartia seudulta?… ja se jos jokin on ahdistavaa :D

 8. Jaiiks, mitähän tämän kanssa käy – osalla on ilmeisesti mennyt kaikki hyvin ja osalla taas ei. Otetaan riski ja pidetään peukkuja, toivottavasti mun täydellinen raitulipaituli ei tärväänny!

  Nikke, mä otin kokoa isomman kuin mitä normaalisti käytän, ”omassa koossani” väljyyttä oli hihoissa jotenkin suhteettoman paljon kroppaosaan nähden. Mitenköhän ne hartiat sitten… No, tää paita toimii mielestäni ehdottomasti paremmin väljänä kuin kinttanana, joten suosittelen reilua kokoa noin ”varmuuden vuoksi” :)