ikäkriisin paikka

Coloria.netin mukaan aikuiset pitävät sinisestä lähes kaikkialla maailmassa. Yli 40% eurooppalaisista ja amerikkalaisista pitää sinistä lempivärinään. Siihen liittyy väreistä vähiten erilaisia kulttuurillisia arvoja. Vanhemmat ihmiset ovat taipuvaisia pitämään enemmän sinisistä ja vihreistä. Yleensä silmän linssit kellastuvat ikääntymisen myötä, jolloin vanhemmat yleensä havaitsevat sinisiä sävyjä vähemmän – sinistä kohtaan syntyy ”kaipuu”.

Apua! Tästäkö tämä mieltymykseni siniseen johtuu? Vaiko siitä, että arvon Our Legacy onnistuu tekemään maailman hienoimmat siniset kauluspaidat?

Pidättäydyn jälkimmäisessä väitteessä.

”Sininen on viimeisiä värejä länsimaissa, joille on annettu nimi; aiemmin on viitattu vain taivaan väriin tai meren väriin. Onko sinisen näkökyky kehittynyt länsimaisille ihmisille hitaammin kuin muiden värien erottamistaito?” Lisäksi mainitaan että ”syvyyspsykologit liittävät sinisen lempeään ja rauhalliseen elämänasenteeseen.”

En tiedä mitä nämä syvyyspsykologit mahtavat olla, mutta tiedänpähän nyt että minulla ja sinisillä kauluspaidoillani on joku syvällisempikin side. Serenity now – insanity later.

(Yllä olevat kauluspaidat ovat luonnollisesti kaikki Our Legacyn hienoa käsialaa ja saatavilla merkin verkkokaupasta.)

Kommentoi