unisex? one size?

No hö.

Hurahdin perjantaina tilaamaan itselleni kuvankauniin Sammy Jo -silkkipaidan Acnen verkkokaupasta. Paita kiikutettiinkin jo tänään aamupäivällä työpaikalleni kauniisti pakattuna. Purin paketin innoissani, paita oli aivan yhtä kaunis luonnossa kuin kaupan kuvissa.

Sitten pääsin kotiin ja muistinkin taas, ettei käsite unisex toimi kuin asusteissa ja että one size fits all tarkoittaa oikeastaan sitä, että one size fits no one. Paidan rypytetyt kaulukset ovat äärimmäisen söpöt, hihojen mansetit lähes jumalaiset. Pienin paidasta saatavilla oleva koko roikkuu harteilta päälläni vielä suhteellisen söpöllä tavalla, hihoissa sitten olikin jo viisitoista senttiä liikaa mittaa.

Pitkien hihojen kanssa olen oppinut jo elämään, mutta pituutta paidalla on sen verran paljon, etten suosittelisi sitä yhdellekään lantiolla siunatulle. Paidan alin nappi asettui haarovälini kohdalle, ehkä jopa hieman alemmas. Leikkauksen ollessa tasaisen kapea ja tyköistuva, oli lopputulos julma ja tragikoominen.

Harmi, koska paita oli todella kauniisti viimeistelty, kangas unelmansileää ja värisävy täydellinen. Takaisin lähtee, minä palaan kyynel silmäkulmassani takaisin ruotuun ja muistan taas tovin pitäytyä siellä naisten osaston puolella.

Kommentoi