no logo, ok?

Turha sitä on kiistää, olen merkkien ystävä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että haluan kaikkiin vaatteisiin, kenkiin tai asusteisiin valmistajan logon isolla näkyville. Päinvastoin. Mitä vähäeleisempi, sen parempi. Jos se puuttuu kokonaan – täydellistä.

On kuitenkin olemassa tuoteryhmä, josta en ole onnistunut löytämään tätä kaipaamaani vähäeleisyyttä, tai sitten en ole sitä vain osannut etsiä. Kamerahihnat! En ihan oikeasti halua kaulaani hihnaa, jossa toistetaan valmistajan nimeä ja kameran mallinumeroa kissan kokoisilla kirjaimilla yhä uudestaan ja uudestaan.

Draught Dry Goodsin tuotteessa on yritystä. Nahasta käsin valmistettu, helposti säädettävä ja ihanan pelkistetyn näköinen kamerahihna. Ainoana miinuksena mainittakoon tuo metallinen klipsi, jolla remmi kiinnitetään kameraan. Onkohan se ratkaisuna kuinka toimiva, pitävä, luotettava ja kestävä?

Draught Dry Goods Olivier Camera Strap, $75, draughtdrygoods.com

Kommentoi

 1. Avopuolisoni tuskaili ihan samaa, ja tilasin hänelle hihnan lahjaksi jokunen vuosi sitten täältä: http://www.highkeycamera.com/default.asp Ainakin kuoseissa on varaa valita. Muistaakseni hihna oli himppusen lyhyempi kuin Canonin oma.

 2. Njaah, noita samoja klipsejä (tai ainakin hyyyyvin saman näköisiä) on käytetty isojenkin koirien hihnoissa iät ja ajat, ja hyvin ovat kestäneet. Riippuu tietysti miten äärimmäisiin oloihin kamera joutuu :)

 3. No johan, itsekkin törmäsin kyseiseen valmistajaan eilen ja alkoi nahkainen kaulahihna taas kiinnostaa. Villen ja Jo:n laittamat linkit näyttävätkin tarjoavan aika laajan ja kohtuu hintaisen valikoiman. Eiköhän se hankinta ole vihdoinkin edessä..

  -Tuukka

 4. Kiitos Ville ja Jo loistavista vinkeistä! Saattaa hyvinkin olla että laitan tilauksen vetämään lähiaikoina.

  Nanuska, se mikä askarruttaa tuossa klipsissä on se, kuinka paljon se vaikuttaa kameran käytettävyyteen. Uskoisin, että se saattaa tuntuta aika kankealta verrattuna nykyisen mainoshihnan kiinnityssolkiin.Mitä jos ne metalliklipsit töksähtelevät silleen ikävästi silloin kun mainoshihna kääntyy ja myötäilee?

  Tuukka, kannustakaamme toisiamme!

 5. Jotenkin ison ja kömpelön näköinen klipsi. Toivottavasti ei naarmuta kameraa.

  Omaan digijärkkäriini vaihdoin vanhan filmijärkkärini hihnan, koska siinä ei lukenut mallinumeroa ja materiaalissa ei ollu ällöttävää liukueste-muovia vaan hihna oli kestävää puuvillakanvasmaista materiaalia. Tosin merkki siinäkin on näkyvissä…

 6. Jotenkin ison ja kömpelön näköinen klipsi. Toivottavasti ei naarmuta kameraa. Harmi vaan, muuten mainion näköinen vaihtoehto!

  Omaan digijärkkäriini vaihdoin vanhan filmijärkkärini hihnan, koska siinä ei lukenut mallinumeroa ja materiaalissa ei ollu ällöttävää liukueste-muovia vaan hihna oli kestävää puuvillakanvasmaista materiaalia. Tosin merkki siinäkin on näkyvissä…

 7. (tuplana mennään, sori spämmäily :)

 8. Täältä löytyy myös yksi vaihtoehto:

  http://photojojo.com/store/awesomeness/seat-belt-camera-straps/

  Ei ehkä kovin siro, mutta varmasti kestävä :)

 9. Yksi vaihtoehto voisi olla jostain pala nahkaa ja ehkä suutarilta kaksi [|] -lenkkiä, jotka mahdollistavat pituuden säätämisen, mutta eivät luista. Itse en tollaisia pikalinkkuja kameran hihnaan laittaisi, eihän sitä koskaan tarvitse irrottaa.

 10. Totta, tuota en tullut ajatelleeksikaan! Omakin järkkäri kaipaisi tarkemmin ajatellen uutta hihnaa, jään mielenkiinnolla seurailemaan…

 11. Luigi tekee mittojen ja toiveiden mukaiset hihnat. Työn jälki on hyvä ja käytetty nahka laadukasta ja pehmeää. Bonuksena mahtava saitti: http://www.leicatime.com/

 12. Tuskailin itse kanssa räikeän Canon-hihnan kanssa ja päädyin tilaamaan DealExtremeltä ominaisuuksiltaan vakiota vastaavan, mutta tekstittömän version, kun en parempaakaan löytänyt: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26736

  Vähän on lyhynlainen, mutta eipä hintaakaan ollut kuin $6 ja postikulut ilmaiset. <3 Hong Kong.

  Kommenteissa on kyllä esitetty hyviä ja tyylikkäitä vaihtoehtoja! Nyt pitäisi vain päättää olenko nahkaremmi- vai turvavyöihminen (vitsit alkakoon).

 13. Kiitos kaikille loistavista vinkeistä! Enpähän tiennyt että on näinkin paljon valinnanvaraa tässä tuotekategoriassa. Pidän teidät ajan tasalla tilanteen kehityksestä, pikkuvinkkinä mainittakoon kuitenkin että itse taidan olla nahkaremmi-ihminen :)