sitruunavoita


Kynsinauhani eivät ole tainneet koskaan olla erityisen edustuskuntoiset, mutta hirveimmillään ne ovat olleet viime viikkojen aikana. Yhdistelmä kylmää ilmaa, räpläämistä, repimistä ja näpräämistä (miksen vain opi?!) ja vaihtelevantasoista hoitoa saivat aikaan ennätyskuivat ja -kipeät kynsinauhat.

Normaaliin kynsilakkapulloon pakatut kynsinauhaöljyt eivät kai vain ole juttuni. Kaapissa on ollut vuosia pullollinen Essien sinänsä hyvää kynsinauhaöljyä, käyttämättä se on kuitenkin jäänyt. Kaikenlaisia käsirasvoja käytän tahmatassupelkoisena useimmiten juuri ennen nukkumaanmenoa, siinä yhteydessä sitä ei kai vaan jaksa alkaa tihrustamaan pikkupullojen ja sivellinten kanssa.

Olen useammassakin blogissa törmännyt hehkutuksiin Lushin Lemony Flutter -kynsinauhavoiteesta. Viimeinen pisara oli tällä kertaa erään kynsinauhan vuodattama veripisara, säntäsin sitten erään päivän päätteeksi Lushiin hakemaan itselleni purkin tuota tujua käsirasvaa. Eikä ollut hukkareissu..

Ihan oikealta sitruunalta tuoksuva tuhdin rasvainen voide imeytyy yllättävänkin hyvin ja nopeasti, tätä voi käyttää vaikkei seuraavaksi olisikaan suuntaamassa yöunille. Keltaista, syötävän hyvältä tuoksuvaa ja luonnonmukaisista ainesosista tehtyä rasvaa levittelee käsiinsä mielellään useammankin kerran illassa. En kylläkään varsinaisesti tiedä, onko tämä rasva parempaa kuin esimerkiksi tuo aiemmin omistamani öljy, mutta tätä nyt ainakin tulee käytettyä – se lienee onnistumisen edellytys! Lemony Flutter -rasvaa suositellaan sipaistavaksi myös kuivien varpaiden, kantapäiden ja kyynärpäiden suuntaan. Itse olen omallani voidellut paitsi kynsinauhat sekä nuo edellämainitut, myös käteni kauttaaltaan. Muihin kynsinauhatuotteisiin verrattuna 50 gramman pakkauskoko on hulppean suuri, tällä raaskiikin läträtä.

Täältä siis iso, hoidettu ja kynsinauhatikuton peukku Lushin Lemony Flutterin suuntaan, hintalaatusuhde on kohdallaan ja kätöset kiittävät. Taidan vielä kuitenkin sitruunavoin lisäksi kipaista käsilaukkuuni äitini suosiman kynämuotoon pakatun kynsinauhaöljyn, kahvitauolla suoritettu pikamanikyyrikin voisi toisinaan olla paikallaan…

Lush Lemony Flutter -kynsinauhavoide, 12,95 €, Lush-myymälät tai lush.fi

Kommentoi

 1. Mua niin harmittaa, kun en voi hankkia tuota Lushin voidetta. Sain sitä kaverilta testinäytteen verran ja koostumus ihastutti kovasti, mutta muutaman käyttökerran jälkeen herkistyin tuotteen tuoksulle niin, että viimeisellä kerralla piti kiirehtiä käsipesulle, kun hengitys ei tahtonut kulkea kunnolla :( Mutta mäkin voin suositella tuotetta kaikille niille, jotka eivät tyoksuyliherkkyydestä kärsi. Koostumukseltaan voide on tosi mainio, imeytyi hyvin ihoon ja teki kuivankarheista kätöisistä ja kynsinauhoista ihanan pehmeät :)

 2. Lotu, voi ei! Monissa luonnonmukaisissa kosmetiikkatuotteissa tuoksut ovat tosiaan melkoisen vahvoja. Jotenkin hieman hassua, että kestämme toisinaan paremmin kaiken maailman esansseja kuin aitoja asioita. Mutta toisaalta, onhan sitä ruoka-aineallergioitakin niitä sitruunoita, pähkinöitä ja ties mitä kohtaan… Mun ainoa hengenahdistuskohtaus on myös tullut luonnonmukaisesta Weledan ruusunaamarasvasta, sinänsä outoa kun ruusu on yksi lempparituoksuistani. Mutta ilmeisesti liika mitä tahansa on liikaa…

  Harmi, ettei tuosta voiteesta niin vain tehdäkään sitruunatonta versiota – sitruuna oli ainesosalistan ykkösenä :D Damn!

 3. Mua jotenkin hämmentää, etten ole allerginen sitrushedelmille, mutta jostain syystä kosmetiikan sitrustuoksuille usein olen, varsinkin juuri kaikille sitrusvoiteille. Nyt vähän hirvittää, miten nenä reagoi Weledan sitruksen tuoksuiseen kylpyvoiteeseen, jota pitäisi lähteä postista noutamaan. Kaupassa testerin nuuhkiminen ei aiheuttanut hengitysvaikeuksia, mutta muistan, ettei sullakaan se ruusuvoide testeristä nuuhkittuna aiheuttanut mitään hengitysvaikeuksia, joten hiukan pelottaa, onko tässä tullut tehtyä vikaostos. Tuo suihkuvoide vaan helpottaisi elämääni huomattavasti, joten pakko se oli klikata ostoskoriin, vaikka tiedossa oli, että tuoksuvalinnassa riskin otankin. Onneksi eräs kaverini on jo luvannut adoptoida suihkuvoiteen, jos se ei minulle sovi, joten ei se ainakaan jää pölyttymään hyllyyni käyttämättömänä, jos tuoksu alkaa liikaa ottaa nenääni :)

 4. Lotu, pidetään peukkuja! Näissä ei tosiaan näköjään ole mitään logiikkaa – en minäkään ole allerginen ruusuille, mikään muu ruusuntuoksuinen saatika ruusut itse eivät ole koskaan aiheuttaneet minkäänlaisia oireita. Vissiin sitten se puserrettu eteerinen öljy noinkin suurissa määrin on niin tujua kamaa, että saa melkein hengen salpaantumaan… Pidän peukkuja, ettei seuraava suihkuhetkesi aiheuta pahoinvointia! Ehkä kestät suihkugeelin, kun se ei jää niin pitkäksi aikaa iholle ja hengitysilmaasi leijumaan…

  Niin joo, se ruusuvoide ei testeristä nuuhkittuna aiheuttanut mitään, oli tainnut olla sen aikaa jo auki että pahimmat höyryt olivat haihtuneet. Höh, oisin niin mielelläni tykännyt siitä!

 5. Miten olisi se vanha tuttu Lemon Juice & Glycerine..? Tuntuu toimivan edelleen.

 6. Mom, ihan toimiva peruskäsivoide, mutta en puhuisi siitä ja Lemony Flutterista edes samana päivänä! Hommataan sullekin purkki kun tuut tälle suunnalle.

 7. […] katsoin parhaaksi säästää teidät ilmeisesti hivenen elämää nähneiltä kynsinauhoiltani. Lushin Lemony Flutter kyllä auttaa, mutta ihmeisiin ei sekään pysty.. Varsinkaan, jos kynsinauhojen ympärille […]