tavoilleen uskollinen

Tänään kotimatkalla harhauduin Stockan kosmetiikkaosastolle hakemaan uutta kynsilakkaa pulloihinsa kuivahtaneiden ja tylsistyttämään alkaneiden tilalle. Kynteni ovat vähintään viiimeisen puolen vuoden ajan olleet joko tummat viininpunaiset tai lähes värittömät läpikuultavan vaaleanpunaiset, vaihtelua tällä suunnalla ei ole juuri havaittu.

Kävin läpi pintapuolisesti suurin piirtein kaikkien tarjolla olleiden merkkien valikoiman – liian plääh, liian plaah. En halua glitteriä, en neonsävyjä, en tunkkaisia värejä, en mitään tekemällä tehtyä tai liian rajua. Vaihtelua halusin, mutta kun mikään tarjolla ollut uusi ei kelvannut, poistuin tyhjin käsin.

Aleksin varrella muistin että se apteekki siinä Kämpin kulmassa on joskus mainostanut katukyltissä myyvänsä Essien kynsilakkoja. Seisoin muutaman minuutin melkoisen hyvinvarustellun lakkahyllyn äärellä ja nostelin sieltä tarkempaan tarkasteluun noin jokaisen pullon joka ei ollut sininen, vihreä tai neonpinkki. Poistuin lopulta kassan kautta onnesta hykerellen saaliinani kaksi lakkapulloa.

Jaa-a, miksipä muuttaa hyväksitodettua kaavaa. Tänään lakkasin kynnet viininpunaisiksi, seuraavaksi kokeilen tuon ihanan nössön, lähes värittömän lakan. Sitten jälleen on hyvä palata tummaan viininpunaiseen. Tasapaino on saavutettu.

Essie-kynsilakat: True Love, Poor Lil Rich Girl, 15,60 € /kpl

(Joo, monta euroa kalliimpaa kuin netissä, mutta näkeepähän sävyn jota on ostamassa. Itse ”säästin” netissä pari vuotta sitten ja tilasin näyttöpäätteen värinäytteiden perusteella epähuomiossa yhden tunkkaisen tumman aniliininpunaisen (samplessa ”raikas karpalo”) sekä yhden ankean tummanruskean (”tumma burgundi”) kynsilakan. Käyttämättä jäivät.)

Kommentoi

  1. Vau, onpa paikka myydä Essietä. Tein just postauksen yhdestä Essien lakasta ja mietin, josko myyvät merkkiä Suomessa…

  2. Miia, suuntaapas siis sinne tai Urban A:han Erottajalla, noista kahdesta ainakin Essietä löytää :)

  3. myös lörnrothinkadun soho-kampaamo myy essietä.

    itse en ole kokeillut. olen lähinnä käyttänyt chanelin lakkoja. olisikohan essie parempi jos värivaihtoehtoja ei huomioida? tykkään jos lakka on helppo levittää, kuivuu nopeasti ja pysyy pitkään. onko suuria laatueroja chaneliin?

  4. Saara, mun mielestä merkkien välillä on eroa myös sävykohtaisesti. Esim. Mavalalta, Essieltä ja muutamalta muultakin kokeilemaltani merkiltä kaikki kirkkaat punaiset sävyt pysyvät lohkeilematta päiväkausia, sitten taas vaaleampi sävy tai sellainen, jossa on helmiäistä joukossa saattaa pysyä huomattavasti huonommin. Chanelilla on ollut vähän samaa vikaa – se kaunis maitokahvinen Particulière -sävy ei kyllä juuri kulutusta mulla ainakaan kestä, helmiäishohtoinen ja läpikuultava vaalea persikka Miami Peach rapisee pois aivan ennätystahdissa. Tummemmat lakat taas heiltä ovat kestäneet vallan mainiosti, mitä olen kokeillut. Tämä tumma Essie on ollut kynsissä nyt pari päivää ja ei ole edes hitunut kärjistä saatika lohkeillut, tätä voin suositella :) Esim. eräs Essien vaaleanpunainen (sävylappu irronnut pohjasta, en muista mikä) taas on lohkeilevampaa sorttia.

    Tosin tässä välissä on muistettava että olen surkeista surkein kynsien lakkaaja siitä huolimatta että kynsissäni on käytännössä aina lakkaa – harvoin muistan pohjustaa, sudin aivan liian paksuja lakkakerroksia enkä jaksa antaa niiden kuivua kunnolla välissä ja ainoa keino onnistua on pikakuivattavien päällyslakkojen kanssa läträäminen :) Pysyvyys voisi monessa lakassa olla toista luokkaa jos tekisin kunnon pohjatyöt, jaksaisin sutia ohuita kerroksia ja antaa niiden kuivua kunnolla välissä enkä turvautuisi hätäisiin pikakuivattajiin jotka saattavat vaikuttaa lakan pysyvyyteen negatiivisestikin.