hepp, tallille

Tulihan sekin päivä nähtyä, kun Jan ostaa öljykangastakin…

Tämä(kin) vaate on Our Legacyn syysmallistosta ja aivan fantastisen hieno. Takin pituus ylettyy itselläni puoleen reiteen, leikkaus on suora ja hihat juuri oikealla lailla kapeahkot. Kivana pikkudetaljina mukana ovat vielä hupun ja helman nahkanyörit, joiden avulla pystyy suojautumaan hieman paremmin tuulenpuuskilta ja sateelta. Entäs kestääkö se öljykangas sitten sadetta? Kyllä. Se tuli testattua sateisen, mutta loistavan Uusi Fantasian keikan aikana eilisen korttelikemuissa. Ylävartalo oli rutikuiva, housut ja kengät vuorostaan eivät.

Mitä mieltä Inken äiti on tästä? Pääsenkö ensi kerralla mukaan tallille?

(kuva Très Bien Shop, mutta takki löytyy myös Beamista, jossa se oli hieman halvempi.)

Kommentoi

 1. Puolireidenpituus on päällystakille tosi kätevä. Se riittää jo suojaamaan esim. irtotakkia. Öljykangas on myös mukavan tervehenkinen materiaali ja omiaan kosteilla nummilla käyskennellessä (ja miksei keikoillakin).

 2. Öljykangastakki on ehkä täydellisin takki ikinä! Lämmin, pitää sadetta ja tuulta, tuoksuu hyvälle, näyttää klassisen tyylikkäälle tilanteessa kuin tilanteessa jne jne. Erittäin hyvä ostos!

 3. Ehdottomasti pääset tallille mukaan – öljäri jopa velvoittaa siihen. Näyttäisit ihan siistiltä käsihevosia taluttelemassa, edellyttäen, että uskallat tulla hevosta lähelle… Mutta tule ennen kuin säät jäähtyvät alle -5C. Oljäri on itse asiassa aika kylmä takki,,, Sopii parhaiten lämpimaan kosteaan, sellaiseen kuin Helsingin normaali talvi on.

 4. Muistattehan, että öljykangastakin hoito on hieman omaperäistä. Sitä ei saa putsata käytännössä millään muulla kuin kylmällä vedellä ja rätillä. Pestä, lingota, silittää tms. ei missään nimessä.
  Jossain vaiheessa se öljyisyys myös katoaa tietyistä kohdin. Silloin on aika lisätä vahaa. Muuten kangas kuivahtaa eikä siitä ole silloin sateen pitäjäksi. Tökötiksi esim. Barbourin Thornproof Wax. Tässä yksi ohjeistus: http://johnpacheco.blogspot.com/2007/11/how-to-wax-your-barbour-jacket.html

  Kuten mom totesi, öljykangastakki on kylmä sellaisenaan (ohut kangas, ei vuorta – sadetakkihan se periaatteessa on). Liikkuessa se on kuitenkin jopa hiostavan kuuma, koska se ei päästä ulos kosteutta kuten esim. Gore Texit.
  Öljykangastakki ei varsinaisesti tahmaa, mutta kyllä se tuntuu sormissa koko päivän jos takin ulkopintaa enemmälti näpelöi. Tuoksu on tosiaan omaperäinen ja hyvä.

  Omat kokemukseni perustuvat tällaiseen Barbour (x Boxfresh Durham Walking Jacket) -öljykangastakkiin:
  http://2.bp.blogspot.com/_mExFwTi5UWI/SNAWf9N0uVI/AAAAAAAAABw/rD5KITsOKds/s320/IMG_2519.jpg

 5. Kiitos vinkeistä, nämä on jokaisen öljykangastakin omistajan hyvä pitää mielessä.