do the double

Uusin kenkävillitykseni – Double Monk Strapit – iski nähtyäni tämän kuvan itse Mark McNairysta, omat kengät jalassaan (kuva Très Bien Shop). Rakastan sitä, että tämä mies osaa ottaa haltuunsa yhdet perinteisimmistä herrainkengistä ja tehdä niistä juuri sopivan rosoiset. Rosoiset siis verrattuna alkuperäiseen kenkämalliin, eivät välttämättä rosoiset niin kuin esimerkiksi elämää nähneet maiharit. Nämä versiot olisivat kuitenkin itselleni todella käyttökelpoiset ja helposti yhdisteltävissä farkkuihin, chinoksiin ja – kuten kuvassa näkyy – myös reisitaskuhousuihin. Suuri kysymys kuulupi: Mistä näitä kenkiä oikein saa ostaa, vai ovatko nämä McNairyn vain omaan käyttöönsä tekemät?

Jos juuri näitä ei löydy mistään, olisin kyllä valmis tyytymään myös seuraaviin jalkineisiin.

Vasemmalla ovat Thom Brownen suunnittelemat kengät Brooks Brotherseille, oikealla toinen tulkinta Mark McNairylta. Rakastan.

Kommentoi

 1. Jännä, miten kenkämuotikin toistaa itseään. Minulla on ollut suurinpiirtein tuollaiset mustat joskus 70-luvulla…

 2. Helmikuun alussa ao. blogisti oli saanut McNairylta itseltään vastauksen, ettei ko. kenkiä ollut saatavilla (myös isompi kuva).

  http://sartoriallyinclined.blogspot.com/2010/02/more-mark-mcnairy-double-monk-strap-cap.html
  (kyseinen blogisti on hulluna double monkstrapeihin, joten postauksia aiheesta riittää)

  Yleisesti ottaen double monkeja on saatavilla niin monelta valmistajalta, että itse kunkin on parasta hakea mieluisensa Googlella.

  Paras hakuyhdistelmä:
  ”double monk” site:styleforum.net

  Itselläni ei valitettavasti ole kuin yhdet mustat perusmonkstrapit. Merkki on keskinkertainen Bata.

 3. Harmillista.. siinä se Mark vaan väkertelee maailman hienoimpia kenkiä itselleen eikä ole valmis jakamaan niitä meidän tavallisten ihmisten kanssa. Laitoin itse asiassa itsekin kyselyn Mark McNairylle ja vastaus tuli suoraan herralta itse, vaikkakin ihan eri aiheesta. No sainpahan ainakin korkealaatuiset kuvat noista oikeammaisista kengistä, jos joskus tulisi tarpeen :)

 4. […] Double Monk Strap -kengistä nähtyäni prototyypin yllä olevasta kengästä Mark McNairyn jalassa syksyllä 2010. Sormi on ollut liipaisimella jo pitkään, kyseinen malli olisi yhä saatavilla […]