apupojat

Olen maaninen pyykinpesijä. Olisin valmis pesemään kaiken jo yhden käyttökerran jälkeen, ellei minua toppuuteltaisi. Olen myös tarkka pyykinpesuaineista – lähikaupan tavisaineet eivät kelpaa, haluan uutuusgeelejä ja pesuainetyynyjä sekä jojobaa ja aloe veraa sisältäviä herkkuhuuhteluaineita. Sukkiakaan ei saa laittaa pyykkikoriin, ennen kuin parin on saattanut yhteen sukkanipsuilla. Pieni vaiva verrattuna siihen, millaista tuskaa on etsiä kaappiinlaittamisvaiheessa oikeat parit periaatteessa samanlaisille mustille sukille. Näyttävät kaikki samanlaisilta juu, mutta jalkaan kiskoessa huomaa toisen sukan loppuvan viisi senttiä ennen toista. Ärsyttävää.

Pyykinpesu siis on mukavaa puuhaa.. Paitsi se niiden märkien vaatteiden kuivumaan ripustaminen. Kosteiden, kylmien vaatteiden kääntely oikein päin on ärsyttävää hommaa. Kiikkerä pyykinkuivausteline heiluu ja huojuu ripustusvaiheessa niin, että ripustamisen lisäksi hermoja vie vielä kertaalleen jo kuivumaan laitettujen vaatteiden nostelu lattialta. Vaatteiden saaminen telineestä kaappiin on oma hommansa sekin. Mitä melkoisen usein tuleekin pukeuduttua pyykkitelineen antimiin… Noh, eipähän ole ainakaan ikäviä viikkauspainaumia vaatteissa.

Jatkan haaveilua (vaatteita kutistamattomasta) kuivausrummusta, mutta lisäneliöitä ja -rahaa saa varmaankin odotella vielä vuosia. Nyt voisin ottaa ripustusapua näiltä riemusta hyppiviltä pyykkipojilta. Kun niiden kädet painaa yhteen, aukeavat jalat reippaaseen haarahyppyyn. Tahtoo!

Biqquardo Clothes Pegs, 10 € (toivottavasti kyseessä ei ole kappalehinta..), farfetch.com

Kommentoi

  1. ”Riemusta hyppiviä pyykkipoikia…” my ass! Surprise buttsechs! ennemminkin…

  2. kommentointiaikeeni romuttuivat ihan täysin upphewin kommentin myötä. hahhah kiitos illan nauruista!