kasvunvaraa

Aaahhahhahaha. Ja pari kyyneltä.

Tapahtumapaikkana Tukholma, tarkat koordinaatit osuivat osoitteeseen Krukmakargatan 24-26. Pöydällä pojotti pari jo jonkinlaisiksi kulttiklassikoiksi muodostuneita Acnen Pistol-saappaita. Koko? 36, passaa. Hinta? Halvempi kuin Acnen saappaat suomessa… Miinus neljäkymmentä prosenttia.

Eli Acnen Pistolit reilussa alessa, hintaa jäljellä noin 200 euroa, ainoa jäljellä oleva pari on omaa kokoani? Voitinko juuri lotossa vai mitä täällä tapahtuu?

Kengät jalkaan ja vilkaisu peiliin… Ja sitten totaalinen repeäminen. Ja joo, myös Jan nauroi – oikeutetusti.

Saappaan varsi ei vain ollut reilusti väljä, se oli myös hieman liian pitkä. Siis noin kymmenen senttiä. Olisin pystynyt käyttämään näitä saappaita nykyään niin muodikkaina over the knee -versioina… Jos en olisi välittänyt liiemmin siitä, että lopputulos ei ollut chic vaan ennemminkin kahluusaapas. Mystisesti koko 36 oli reilusti väljä myös jalkaterän osalta, mutta se nyt taisi tällä kertaa olla se pienin ongelma.

Ehkä sitä joskus on liiankin itsekriittinen, mutta rehellisesti – en muista, milloin joku vaatekappale olisi sopinut meikäläiselle näin huonosti. No, yksi tarve vähemmän…

Kommentoi

 1. Osaan samaistua sinuun ihan täysillä. :) Mä en oikein koskaa löydä sopivia saappaita näihin ripakinttuihin, vielä siihen tämä pituus 163 cm, ja näytän kun jalassa olisi jättiläisen jalkineet. Siksi olin superhyperonnellinen Miu Miun bootseistani, kerrankin varret jotka ympärykseltä ja pituudelta ei näytä hoopoilta hameenkaan kanssa.

  Noh, nilkkureita vaan kuolaamaan. Paitsi sullahan on jo t ä y d e l l i s e t.

 2. Jeps, ja mulla on päinvastainen ongelma: MUN POHKEET!

  Sovitinpa itsekin kyseisiä saappaita, ilmeisesti ne ovat ainakin jalkaterän kohdalta reilut, koska koko 37 oli hyvä jalkaani, joka on normaalisti kokoa 38. Mutta…ne pohkeet. Voi tuska, en meinannut saada koko saappaita jalkaan, koska ilmeisesti pohkeeni ovat noihin liian suuret?! Olen herännyt tähän karmeaan tosiasiaan vasta viime aikoina, koska muutamat muutkin ihanat saappaat ovat jääneet kauppaan sen takia, että a) ne eivät ole menneet jalkaan ollenkaan, b) ovat menneet, mutta jämähtäneet pohkeen alapuolelle ryppyyn, c) ovat menneet ylös saakka, mutta jalkojen verenkierto on ollut vaarassa jo muutaman minuutin sovittelun jälkeen.

  En ole koskaan pitänyt pohkeitani suurina, mutta ilmeisesti ne siis ovat. Why oh why?! :P
  Siirryn ilmeisen traumatisoituneena nilkkureihin.

 3. Tämä tieto helpottaa täälläkin, koska olen himoinnut noita jo pitkään, mutta olen myös todella lyhyt ja saappaat ovat lähes poikkeuksetta liian pitkävartisia. En siis himoitse niitä enää :)!

  Löysin tällä viikolla kuin taikaiskusta Hakaniemen sokokselta (mistä ei yleensä löydy mitään) aivan täydelliset, melko samanlaiset kuin nuo Pistolit, Gaborin saappaat, jotka olivat viimeiset ja puoleen hintaan. Täydelliset niistä tekivät juurikin tuo varsi, joka jäi sopivasti polven alapuolelle ja istuivat myös varresta aivan kuin tehtynä jalkaani. En voi käsittää, miten ne tupsahtivat eteeni juuri siellä :). Tästä löydöstä teki vieläkin täydellisempää tieto, että Pistolit ovat taatusti väärän malliset jalkaani!

 4. Näin itse samaiset Acnen ihanuudet Rizzossa viikonloppuna. Hyllyssä oli myöskin pari kokoa 36. Hetken kenkiä mittailtuani tein päätöksen, etten edes sovita kyseisiä jättiläiskenkiä. Koko 36 oli silminnähden pitkä 155 cm:n kroppaani (kyllä, OTK:t) ja jalkaterässäkin löytyi pituutta todella reilusti, kun jalkani on vielä normaalisti kokoa 35,5. Me lyhyemmän kaliiberin ihmiset unohtanemme suosiolla Pistolit.

 5. Malia, ollaan ilmeisesti samanpituisia! Tai no.. Mä väitän olevani 163 cm, vaikka voi olla että tarkistusmittauksen tulokset päätyisivät lähemmäs sataakuuttakymmentä senttiä. Mutta joo, täällä ei ole saappaita vuosiin omistettu eikä tämän sovituskokemuksen perusteella taida paria hetkeen tänne ilmestyäkään :D Nilkkureiden varret onneksi eivät toistaiseksi ole osuneet polvitaipeeseen!

  Milla, kuten sanottu – nilkkuri on kaveri. :) Omatkin pohkeet ovat edelleen suht tömäkät, kiitos nuoruuden heppaharrastuksen. Jännää, vaikka aktiivi en ole valitettavasti ollut enää kymmeneen vuoteen!

  Tanja
  , onnittelut alelöydöstä! Täytynee muuten käydä ruokaostosten yhteydessä katsastamassa Sokoksen kenkäosasto… Siellä on joskus sattunut olemaan jotain kivoja Vagabond-malleja alessa, kun ilmeisen harva kohderyhmään kuuluva tajuaa sieltä käydä kenkiä katselemassa.

  Angela, kiitos – ehkä saappaat vain ovat suunniteltu pitkäkoipisemmille. Mutta miten kenkäkoon 36 omistavalla voi olla säärtä tarpeeksi noihin saappaisiin? Pysyisiköhän sellaisilla metrikoivilla enää edes pystyssä? t. Katkera :)