kuivaa

Minulle alkaisi jo riittää tätä talvihommaa. Paitsi että kotona on ollut todella kylmä jo useamman viikon ajan (ikkunoista vetää..), iho kiukuttelee ilmeisesti talven kylmyyttä ja kuivaa ilmaa vastaan. Tai no, johtuu nahkani tuohtuminen sitten mistä johtuu, mutta tilanne alkaa olla jo melko tukala. Sääret ovat peittyneet valkoisen ihopölyn alle (yäk) ja kuiva iho kutisee aivan käsittämättömän paljon.

Jotta raapiminen rauhoittuisi, kävin hakemassa apteekista hieman täsmätuotteita. Siskopuoli vinkkasi Vichyn ruusuvoiteen olevan mahdollisesti paras vartalovoide ikinä. Olen ehtinyt levittelemään voidetta kutiseviin kinttuihini nyt kaksi kertaa eikä tilanne ole ainakaan huonontunut.. Päinvastoin, tarkemmin ajatellen en olekaan enää tänään tainnut saada maanista rapsuttelukohtausta. Tuoksukin on ihana, juuri sopivan ruusuinen. Aamulla testiin pääsee toinen mukaan tarttunut puteli, Eucerinin suihkuöljy.

Mikä avuksi talviseen kuivaan kauteen? Yritän juoda enemmän vettä ja syödä avokadoja, mutta onko jollakulla jakaa vielä joku poppakonsti autiomaata muistuttavan ihon pinnan elvyttämiseksi? Lasken aika paljon näiden parin putelin varaan… Apteekkikosmetiikka on oikeastaan poikkeuksetta ollut ihan huippulaatuista.

Eucerin Shower Oil, 400 ml, n. 12-13 €, Vichy Essentielles Body Cream-Milk, 200 ml, n. 6-7 €

Kommentoi

 1. Mun talvikuivaan nahkaani on auttanut kuorinnan tehostaminen ja Decleorin kosteuttava Hydra Floral Flower Essence -naamio, jota käytän kosteusvoiteen tapaan. Tästä minua vinkkasi Stockmannin asiantunteva myyjä, ja olenkin käyttänyt naamiota pelkästään kosteusvoiteena. Nyt menossa on toinen puteli ja takana toinen talvi.

  Kuorintaa olen lisännyt vasta kuluneena talvena. Olen nyt käyttänyt Dermalogican riisipohjaista Daily Microfoliant -kuorinta-ainetta joka päivä iltaisin, ja johan ovat nahanriekaleet talvinaamassa alkaneet olla historiaa vain. Kun kuorinta-aineella saa sen kuivan korpun ihon pinnasta pois, kosteusvoiteetkin tuntuvat pääsevän vaikuttamaan kunnolla eivätkä jää siihen ulommaiseen, jo puoliksi irronneeseen ihonkerrokseen. Uskon, että sääriäkin kannattaa kuoria ennen kosteutusta.

 2. babyoilia ja päälle vielä kerros Body Shopin paksua vartalovoita. Iho kiittää. Toimii ainakin mulla. Ja alkuasetelma oli tuo sama ’käärmeennahka’ :/

 3. Myös täällä taistellaan kuivan ja kutisevan ihon kanssa. Taisteluaseina käytössä: Aqualan Plus, Aqualan, oliiviöljy ja Weledan mantelivoide kasvoille. Oliiviöljykylvyllä sain korpuiksi kuivuneet kädet hiukan pehmenemään ja noilla apteekin perusvoiteilla saan hillittyä pahinta tilannetta muualla kropassa. Kasvoilla käytän Weledaa, jota aiemmin sanoin turhan rasvaiseksi jatkuvaan käyttöön, mutta nyt se on juuri täydellisen paksua ja rasvaista kosteuttamaan ihoa.

  Jos siedät oliiviöljyn tuoksua, voin kyllä suositella sen käyttämistä ihon hemmotteluun. Mä en sitä hajua juurikaan siedä, mutta tosiaan kädet, varsinkin hiekkapaperia muistuttaneet kämmenselät, sain sillä pehmenemään. Ja koska en ole hankkinut suihkuöljyä, kokeilin pari päivää sitten suht hyvällä menestyksellä oliiviöljyä tuossa tarkoituksessa kutisevien säärien iholle. Levitin öljyn vähän ennen suihkuun menemistä iholle, annoin vaikuttaa ja pesin sen sitten suihkussa pois. Öljy esti mukavasti vettä kuivattamasta ihoa ja hetkeksi se myös lopetti kutinan, kunnes pakkanen kuivasi ihon uudelleen.

  Apteekkikosmetiikka on kyllä yleensä todella toimivaa tavaraa. Itse asiassa mulla suurin osa kosmetiikasta on hankittu apteekista. Suuri apteekkikosmetiikan määrä tosin selittyykin sillä, että olen siirtänyt puolet apteekin kosteusvoidehyllystä kylpyhuoneeseeni :)

 4. Meikäläisellä on samat pulmat. Itse olen kasvojen osalta löytänyt avun REN-merkin Mayday Mayday -voiteesta. Tarkoituksena oli tässä piakkoin tehdä siitä ihan juttuakin, joten kerron postauksessa sitten tarkemmin. :) Mutta ihana tuote kertakaikkiaan, koostumus on kummallisen vahamainen, mutta rauhoittaa ja kosteuttaa kasvojen ihoa todella tehokkaasti. Yövoiteena käytän siis.

 5. Ihoni on tänä talvena pysynyt hyvässä kunnossa, kun olen syönyt Omega-3 kalaöljykapseleita. Tuo avocadojen syöminenhän perustuu samaan asiaan eli niistäkin saa hyviä rasvoja, jotka hoitavat ihoa sisältä päin. Toinen pelastus on ollut olohuoneen nurkassa pöhisevä ilmankostutin, joka syytää ilmoille vesihöyryä ja pitää ilman miellyttävän kosteana.

  Ihonhoidossa vaihdoin Dr.Hauschkan alkoholia sisältävän kasvoveden talveksi Lisen Organicsin appelsiininkukkavettä ja ruusuvettä sisältävään kasvoveteen, joka ei kuivata yhtään. Suihkin sitä kasvoihin aamuin illoin ja päälle tarpeen mukaan Weledan manteli-kosteusvoidetta tai Melvitan ihoöljyä. Tuota ihoöljyä olen tarvinnut todella harvoin pakkasista huolimatta, joten uskon että noilla Omega 3-kapseleilla on ollut suotuisa vaikutus.

 6. Kiitos kaikille vinkeistä! Naama ei kylläkään ole vielä tänä talvena ollut mitenkään erityisen kuiva, mutta loput ihostani kurtistuu, kutisee ja pölisee…

  Vimps, naamio kosteusvoiteena? Kaikkea sitä kuulee! Tykkään kyllä paljon ajatuksesta, että yhdellä purtilolla voi hoitaa useamman homman. Vartalonkuorinnasta taidat kyllä olla oikeassa, täytyy käydä hakemassa joku puteli jotain hyväntuoksuista tahmaa. :)

  Laura, jaksoin muutama vuosi sitten läträtä vauvaöljyn kanssa (se aloe vera -versio tuoksuu ihan uskomattoman hyvältä!) mutta mua ärsyttää kun se ei imeydy millään! En pystyisi laittamaan moista aamuisin kun se ahdistaisi vaatteisiin yhdistettynä (olenko ainoa joka ei voi elää tahmean fiiliksen kanssa?!) ja aamulla sitä rasvaa juuri kaipaisin, suihkun jälkeen. Hmm..

  Lotu, the war is on! Oliiviöljykylpy? Pitäisiköhän kokeilla? Tuleeko ammeesta hurjan liukas? Paljonko öljyä kylpyveteen, oletan ettet pelkässä öljyssä kylve? :D Voi olla, että tässä joutuu tarttumaan Bertolli-pulloon.. Tosin tuo Vichyn rasva vaikuttaa melko pätevältä, tilanne on parantunut huomattavasti jo parissa päivässä.

  Jenni, ai sulla on sitä! Oon monesti hipeltänyt putelia, mutta en ole sitten tullut ostaneeksi.. Rinnastin sen mielessäni jotenkin Ardenin 8 Hour Creamiin ja mulla on sitä tällä hetkellä yksi puolikas lasipurkki JA tuubinjämät, pitäisi ensin käyttää ne alta pois. Paitsi jos Mayday Mayday onkin ihan eri juttu? ;)

  h
  , täällä ollaan oltu koko syksy totaalisen koukussa yhdistelmään paahdettu 100% ruisleipä-avokado-Herbamare-mustapippuri-juusto-tomaattisiivu.. Inspiraatio Kemikaalicocktailista, juusto lisätty itse. Vannon ja vakuutan että ikikuivat ”allit” ehtivät jo parantua täysin kun söi useamman avokadon viikossa. No, joulun aikaan tuli yllättävä parin viikon katkos avokadobuumiin.. Jos söi muutenkin kaksin käsin, jäivät välipalaleivät väliin :D Nyt takaisin ruotuun ja terveysleipää suuhun.

  Tuo kasvovesi kuulostaa maailman ihanimmalta.. Voikohan sitä esim. juoda? :) (Niin, siis sitä holitonta.)

 7. Clarinsin vartaloöljy toimii myös. Käyttöohjeen mukaan se levitetään kostealle iholle ja ylimääräiset huuhdellaan viiileällä vedellä pois. Itse levitän öljyn iltaisin suihkunkostealle iholle ja puen flanellihousut ja t-paidan päälle. Ihan toimivaa.

 8. Kylpy oli ehkä vähän väärä sana käsieni hoidon kohdalla, koska upotin kädet suoraa öljyyn, en siis kylpyveteen. Kaadoin öljyä uunivuoalle sen verran, että kämmenet peittyivät. Uunivuoan voi ottaa vaikka sohvalle mukaa, jos ei halua seistä kylppärissä tai keittiössä koko ajan. Todettuani ihon pehmenneen pyyhin kädet talouspaperiin ja huuhtelin vedellä. Mitään kunnon käsienpesuahan ei ole järkevää tehdä, jottei kädet kuivu saippuasta ja vedestä heti uudelleen. Niin ja tämän öljyämisen jälkeen on muuten oikein hyvä hetki hoitaa kynsinauhoja! Mä käytin ylimääräisen öljyn lopulta kuivien säärien hoitoon, koska tuntui haaskaukselta heittää vähänkäytettyä öljyä hukkaan.

  Jos päätyy öljyämään sääriä, kannattaa jalkaan sujauttaa jotkin tossut liukuesteeksi. Mulla oli jalassa kumiset flipflop-sandaalit, koska öljy tosiaan saa kaakelit liukkaiksi! Öljyn saa pestyä pois ammeesta ja kaakeleista lämpimällä vedellä. Jos nyt saa oikein kunnolla levitettyä öljyä kylppäriin, astianpesuaineellahan öljyn viimeistään saa pois, aivan kuten kaikista tiskeistäkin ;)

  Oliiviöljyä voi käyttää myös kylpyöljynä. 2-3 ruokalusikallista öljyä on mun saamien ohjeiden mukaan hyvä määrä. Tosin talvella voisin kyllä lisätä omaan veteeni vielä yhden ylimääräisen lusikallisen :)

 9. I May Say, kiitos vinkistä! Öljyn lisäksi myös flanellihousut kuulostavat loistavilta. Minneköhän mun pyjamahousut ovat kaikki piiloutuneet?

  Lotu, ehkä parasta että mä jätän öljyllä täytetyt uunipellit väliin.. Olen sen verran kömpelö, että käsien lisäksi saattaisi myös sohva saada öljykäsittelyn. Voisin tosin käydä ostamassa puuvillahanskat ja yrittää öljyhoitoa niiden avustuksella! Etenkin peukaloiden vieressä kynsinauhat ovat karrrrrmivassa kondiksessa.

 10. Kookosöljy, luomuversiona. Imeytyy todella paljon paremmin kuin oliiviöljy tai muut vastaavat. Kookosöljy on huoneenlämpöisenä kiinteää, mutta sulaa ihon lämmöstä levitettäessä, joten ei ole edes niin sotkuista kuin muiden öljyjen kanssa. Tuoksuu levitettäessä miedosti kookokselle, mutta se ei jää iholle pitkäksi aikaa. Ihan ässä tuote! Saa ainakin luontaistuotekaupoista.

 11. Minä olen saanut avun DermoShopin vartaloöljystä. Toisin kuin muut kokeilemani, niin tämä imeytyy todella nopeasti, eikä jätä ihoa laisinkaan öljyiseksi. Tuoksu ei myöskään ole raskaan öljyinen, vaan raikkaan sitruksinen. Tosin se sitruksinen tuoksu katoaa hyvin pian iholta, eikä jää sotkemaan hajuveden tuoksua.
  http://www.dermoshop.com/catalog/product.asp?id=12346&page=3&f=group&s=body

  Kropan pesen myös saman firman tuotteella. Suihkuöljy pesee vartalon tehokkaasti, mutta ei kuivata laisinkaan. Suosittelen kokeilemaan myös sitä.
  http://www.dermoshop.com/catalog/product.asp?id=12253&page=2&f=group&s=body&ss=clean

  Seuraavaksi olisi tarkoitus kokeille Jennin hehkuttamaan RENiä, koska Lushin Skin Drink on todella hyvä kosteusvoide syksyllä ja keväällä, niin näille kuiville pakkasilmoille tarvitsisin jotain vielä järeämpää. Löysin kyseisen voiteen tämän arvion perusteella:
  http://korundi.blogspot.com/2009/12/skin-drink.html

 12. Jos Dermoshopista innostuu tilaamaan, niin kannattaa ehdottomasti napata mukaan myös Dermosilin Extra -voide. Todella tuhtia tavaraa eli ei ihan parasta aamusuihkun jälkeen, mutta yökäyttöä ajatellen tällä saa korjattua vaikka mitä. :) Dermoshopin sivuilla olevat kommentit kertovat paljon.

 13. Pieni nutturapää, kookosöljystä muistan lukeneeni… Mutta muutoin ihanalta kuulostava tuote sai mussa aikaan kai jonkinlaisen vastareaktion, kun kuulin sitä käytettävän myös deodoranttina? Siis joo, luonnonmukainen tuote taatusti ja sitä rataa, mutta ajatus kuumana kesäpäivänä kiehuvista rasvaisista kainaloista.. Yärfhgh. No joo, kuivaan ihoon ja kokkaustarkoituksiin voin kokeilla! :) Ja kiitti Dermoshop-vinkistä, pistetään harkintaan.

  Murkinamasu, mulla on tainnut olla tota suihkuöljyä, se oli jees mutta onnistuin tavoilleni uskollisena hölväämään putelin tosi nopeasti.. Seuraava jäi tilaamatta kun edellisen työpaikan seuraavaan kimppatilaukseen oli aikaa, tilalle tuli jotain muuta ja tämä unohtui. Ja kiitos Lush-vinkistä, tajusin etten ole käynyt hetkeen ja heidän jumalaiset ovat tainneet päästä loppumaan aiemmin niin ehtymättömistä varastoistani? Täytyypä mennä lähipäivinä… Siellä vaan iskee aina ihan uskomaton valinnanvaikeus!