take a bow

YMC Navy and Off White Shirt

Tässä YMC:n paidassa on paljon kaikkea mistä pidän… Harmi vaan, kun monta hyvää yksityiskohtaa on tuupattu samaan puseroon. Tässähän on detaljia vaikka kahteen eri kauluspaitaan!

Ottaisin tästä paidasta kaulukset, mallin ja rusetin, ilman ruutuja, joko tummansinisenä tai luonnonvalkoisena. Ja pitkillä hihoilla, kiitos! Voisin toki ottaa myös ruudullisen version, mutta sitten jätetään se rusetti ja muut detaljit pois.

Tai no… Kaikkeen se silmä tottuu, toisella vilkaisullahan paita on melkeinpä supersöötti.

Ensimmäisen onnistuneen kauluspaitahankintani jälkeen olen ilokseni saanut todeta, että kaikki kauluspaidat eivät olekaan keskiaikaisten kidutusvälineiden vertaisia, kiristäviä ja puristavia pakkopaitoja. Kauluspaidat siis kiinnostavat, mutta mistäpä sitä löytäisi oikeanlaisia? Valtaosa kauppojen kauluspaidoista on valitettavasti täysin vääränlaisia; imukireitä stretch-versioita, joiden aikaansaama vaikutelma on kyllä kaukana siististä ja huolitellusta. Yh.

Ehkä en vain osaa etsiä, vakioliikkeeni kun eivät välttämättä ole mitään kauluspaitakeitaita. Vinkkejä otetaan vastaan – mistä löytyy kauluspaitoja, jotka eivät ole edellä kuvaillun kaltaisia, mutteivät myöskään näyttäisi osalta huonosti istuvaa univormua?

No, oli miten oli, tämän paidan näkemisen jälkeen ainakin yksi asia on varmaa. Huomenna sovittelen kaulaani Janin mustaa rusettia, kauluspaidan kanssa. Olen jo nyt melko varma, että överiksi menee, mutta kokeiltavahan se on. Sori.

YMC Navy and Off-white Shirt, £80, coggles.com

Kommentoi

  1. Toistan itseäni toteamalla, että ”perusvaatteita”, kuten esim. miellyttäviä kauluspaitoja, löytyy vanhemmille naisille suunnatuista vaatekaupoista. Aikuisiällä mulla on ollut ehkä kaksi tai kolme mitoilleni sopivaa siistiä kauluspaitaa, koska tavallisista vaatekaupoista ei sopivia ole tullut vastaan. Äitini seurassa sitten olen mennyt vähän vastentahtoisesti vieraaseen vaatekauppaan, joka on ollut täynnä ”tätivaatteita”, mutta seassa on ollut kivoja perusneuleita ja niitä kauluspaitojakin, jotka eivät pussita vyötäröltä, mutta ovat rinnukseltaan riittävän väljiä.

    Ilman palvelua noista kaupoista vaan ei tahdo mitään löytää, koska tangot näyttävät notkuvan ruudullisista hameista ja hörhelöisistä neuleista. Ja tälleen alle 30-vuotiaana sitä palvelua voi olla jostain syystä vaikea saada. Ilmeisesti myyjä ajattelee, etten kuitenkaan oikeasti mitään ole ostamassa, ja minä taas en osaa heti pyytää apua. Äidin seurassa myyjä taas syöksyy heti avuksi. Pitäisi kai taas lähteä äidin seurassa ostoksille, jotta saisin edes tavallisen mustan ja valkoisen kauluspaidan kaappiini.

  2. Mullakin on vaikeuksia löytää mukavia kauluspaitoja, ainoa joka on oikeasti ollut käytössä mukava on ollut Tiger of Swedenin valkoinen kauluspaita.
    Itse olen miettynyt sitä vaihtoehtoa että teettäisin esim. Schoffalla kauluspaitoja, kun ne on suht. edullisia (~80€ muistaakseni) ja vaikuttavat laadukailta. Näin opiskelijana tarve ei kuitenkaan ole ollut vielä tarpeeksi iso…

  3. Lotu, mun täytynee olla hieman avarakatseisempi ja seuraavalla äiti-tytär-ostosreissulla uskaltautua katselemaan vaatteita sillä silmällä. Jos sinä löydät, löytänen minäkin! Äiti, koska mennään?

    Sofie, kiitos vinkistä – täytyypä penkoa heidän rekkinsä läpi tässä jossain välissä. Teettäminen ei muuten välttämättä olisi pöllömpi idea.. Voisinhan raahata täydellisyyspaidan mittakappaleeksi.