kudos

final-image_3684

Jälleen kerran täytynee nostaa hattua tanskalaisille. Frost Birgensin kudottu, juuri sopivan rosoinen villaneuleen ja pikkutakin yhdistelmä on tosi hieno. Paksusta langasta kudotut neuleet vetoavat ilmeisesti tällä hetkellä minuun. Kyynärpäälaput ja kaulukseen piilotettu nappi (huomaa napinreikä) ovat toimivia yksityiskohtia ja jälkimmäisen avulla pysyt taatusti lämpimänä kylmempinäkin syysiltoina.

Mutta vaikka tanskalaiset hallitsevat hienojen vaatteiden valmistamisen, niin verkkokaupan puolella homma ontuu – pahasti. Ei yhtään mitään infoa materiaaleista tai koosta. Harmittaa.

Frost Birgens – Charlie Knit, n. 200 €, frostbirgens.dk

Kommentoi

 1. Nettisivutietojen perusteelle puuvillaa tuo näyttäisi olevan. Sinäänsä tympeää, sillä tuo kyllä ansaitsisi materiaalikseen kunnollisen villan. Puuvillasta tulee paksuna neuloksena helposti liian jäykkä ja lämpimyydessähän se häviää villalle mennen tullen.

 2. hmm, kiinnoostavaa kuulla mielipiteita. Olen itse asunut tanskassa useita vuosia, ja on myonnettava etta Tanskalaiset tekevat jotain oikein. Frost Birgens on selvasti yksi kiinnostavista uusista tanskalaisista brandeista. On hauskaa etta tekin loysitte taman neuleen. Itseasiasssa, olen sellaisen onnellinen omistaja. Se on puuvillaa, mutta ei mitenkaan kolho ja kankea.

 3. Miesten vaatteista en osaa sanoa, mutta naisten vaatteista on henkilökohtaista kokemusta ja todellakin jotakin tanskalaiset tekevät oikein. Vaatteet ovat usein ajattomia, mutta niistä löytyy aina joku kiva juju. Niinkuin tässä paidassa tuo napinreikä.
  Tanskassa pitää aina työmatkoilla katsoa, että on aikaa käydä kaupoilla. Mielestäni ihania merkkejä ovat esimerkiksi Samsoe&Samsoe, Day Biger et Mikkelsen ja By Malene Birger. Niiltä löytyy ainakin naisille juurikin ajattomia vaatteita, joissa on aina kiva juttu.
  Pääsisipä pian taas Köpikseen :)

 4. Anu: Voisin vannoa, että tuota tietoa ei löytynyt sivuilta eilen..pistetään väsymyksen piikkiin :)

  teemu: Onneksi olkoon, kateeksi käy :) Minkä kokoinen tuo on suhteessa sun muihin vaatteisiin? Kannattaisiko siis tilata M-kokoinen, jos se on oikea koko yhdeksän kertaa kymmenestä?

  Kaisa: vaatepuolella tykkään myös Mismon laukuista ja S.N.S. Herningin neuleista, huonekalupuolella lista on lähes loputon.
  Ja kyllä – hinku Köpikseen on kova! Käyn myös säännöllisen epäsäännöllisesti katsomassa tulevia keikkoja Vegan sivuilta, jos sitä kautta löytäisi ”riittävän hyvän” syyn lähteä :)

 5. oma Charles Knit on kokoa M. Se on sopivïn 182cm hoikalle torsolleni. L on liian suuri.

  tervetuoloa Kopikseen. Kannattaa muistaa etta hauskimmat pikku putiikit, kahvilat, jne. ovat hieman muualla kuin Strøgetilla. Vegan lisaksi Nørrebron alueella on hyva meninki (esim Rust).

 6. […] maininnut haaveilevani villaneuleen ja pikkutakin yhdistelmästä jo muutamaan otteeseen. Onneksi vaatevalmistajat ovat kanssani samoilla linjoilla ja tarjoavat jatkuvasti uusia […]