dylanesque

Bob Dylanin musiikillinen anti on yhtä kirjavaa kuin herran pukeutuminen vuosien varrella. Osa toimii, osa ei. On kuitenkin hauskaa huomata, että hyvä musiikki kulkee usein käsi kädessä tyylikkään pukeutumisen kanssa. 60- ja 70-luvun Dylan kuuluu ehdottomasti suosikkeihini niin musiikillisesti kuin tyylillisestikin. Acne kertoo omilla verkkosivuillaan vanhan kuvan Bob Dylanista toimineen inspiraationa The Singer-nimiselle mokkatakille. The Freewheelin’ Bob Dylan -levyn kansikuvassa Dylan komeilee ruskeassa mokkatakissa ja uskaltaisin väittää, että juuri tämä kuva on Acnea innoittanut.

The Freewheelin' Bob Dylan

Levynkannen takki näkyy myös kuvakollaasin oikeassa yläkulmassa, muiden inspiroivien Dylan-kuvien ympäröimänä.

Bob Dylan
Acne ei ole ainoa, joka on ottanut vaikutteita tältä legendalta. Vaikuttaisi siltä, että japanilainen Whereabouts on katsellut vanhoja Dylan-kuvia suunnitteluprosessin aikana.

Bob Dylan look-alike

Ensimmäinen ja toinen kuva vasemmalta ovat syksyn malliston suosikkeja. Hämmentävää, että musta samettipuku herättää minussa kiinnostusta, rento musta pikkutakki taas on itsestäänselvyys jollainen on saatava. En ole koskaan myöskään ollut farkkutakkien ystävä, mutta kuvan vuoritetussa farkkutakissa on jotain joka kiehtoo, pistetään vaikka illan Dylan-manian piikkiin. Viimeisessä kuvassa on jotain mistä pidän erityisen paljon – on aivan mahtavaa, kuinka jotkut onnistuvat näyttämään rock’n’rollilta puvussa. Pystyisinpä itse samaan.

Jos vielä palataan musiikkiin ja muihin Dylan-suosikkeihin, niin hehkuttamisen arvoisia levyistä ovat Highway 61 Revisited, Blonde on Blonde ja Blood on the Tracks. Lisäksi täytyy mainita tällä hetkellä soiva cover-levy I’m Not There, joka mielestäni oli yksi vuoden 2007 parhaimpia julkaisuja.

Mistäköhän saisin vielä kiharat hiukset?

Kommentoi