ihmeharja

Tukkani tuppaa olemaan toisinaan hieman haastava. Tai no, ”toisinaan” ja ”haastava” ovat kovin laimeita ilmaisuja kuvaamaan sitä uskomatonta puoliksi märkää, pystyssä sojottavaa irokeesiklimppiä, jollaiseksi hiukseni jämähtävät heti pyyhekuivauksen jälkeen.

Yritän vilpittömästi tehdä kaiken oikein ja kohdella tukkaani hellästi. Hiuksia pestessäni yritän olla hankaamatta tukkaa takkuun, levittelen siihen superselvittävää hoitoainetta, suihkuttelen kosteussuihketta pesun jälkeen ja kuivaan pahimmat vedet pois nätisti pyyhkeellä painellen suuremmin hiuksiani hieroskelematta. Toisinaan mietin, miksi näen aamukiireessä vaivaa hellyyden eteen kun repimällä, möyhentämällä ja riuhtomalla tulos olisi oikeastaan ihan samanlainen.

Ilmeisesti yhdistelmä vaaleaa raitaa, usein käytettävää hopeashampoota ja luontaisesti takkuuntuvan sorttista hiusta aiheuttavat nuo joka-aamuiset supersolmut. Saahan nuo solmut toki auki harjalla, kärsivällisyydellä sekä hyvin, hyvin hellillä otteilla, mutta harjaan jäänyttä hiusmäärää katsellessa miettii millainen osuus niistä on lähtenyt irti luonnollisen poistuman johdosta, mitkä taas takkujen aukirepimisen vuoksi.

Tangle Teezer

Posti toi eilen tilaamani Tangle Teezer -harjan. Vaatimattoman näköinen muovinen suka on ilmeisesti suunniteltu nimenomaan kaltaisilleni takkutukille. Eilinen testailu kuivaan tukkaan tuntui mukavalta ja päänahkaa hierovalta, mutta tämänaamuinen kosteahkon tukan selvittely vakuutti minut siitä, että en välttämättä halua enää yrittää jatkaa elämääni ilman tätä 10 punnan muoviharjaa. En tiedä, mikä siitä tekee perusharjoja paremman – ei siinä ole kuin ohuita, muovisia, taipuisia piikkejä, pidempiä ja lyhyempiä. Pääasia (pun intended) lienee, että harja todella toimii. Lisäplussat siitä, että kyseinen kapistus vaikuttaisi olevan hiusharjaksi naurettavan helppo puhdistettava.

Omani tilasin Lookfantasticista, mutta harjaa saa myös muutamilta suomalaisilta jälleenmyyjiltä.

(kuva Tangle Teezer)

Kommentoi

  1. […] Varsinaista selvityssuihketta tai jätettävää hoitoainetta en ole liiemmin kaipaillut enää Tangle Teezerin hankkimisen jälkeen, eipä jätettävästä hoitsikasta tosin ole suurempaa […]