lomajuttuja: nuku

Hei lomalainen: nuku! Hyvällä omallatunnolla, vaikka kellon ympäri. Hyvin ja paljon kannattaa pyrkiä nukkumaan tietysti ympäri vuoden, mutta lomakölleissä on mahdollisuus herätä siihen lauantaiaamuista tuttuun ”ei kiirettä, ei suunnitelmia” -fiilikseen vaikka joka päivä.

Mutta ennen kuin simahdat:

1) Meikit pois!

Harvoissa asioissa olen niin ehdoton kuin tässä: meikit naamalla ei nukuta. Ihan sama miten myöhään (tai aikaiseen) meni, sinnittele hereillä vielä kasvojenpesun ajan. Jos ajatus tuntuu aivan ylitsepääsemättömän vaikealta, sijoita yöpöydälle pakkaus kasvojenpuhdistusliinoja: tällöin voit puhdistaa kasvosi (no, ainakin kevyestä ehostuksesta) vaikka vaaka-asennossa, silmät suljettuina, unen ja valveen rajatilassa.

Omat lemppariliinani 100% biohajoavasta puuvillasta valmistaa Neal’s Yard Remedies, joiden raikkaan ja zen-tuoksun takaa löytyy antioksidanttirikasta valkoista teetä sekä kosteuttavaa, rauhoittavaa aloe veraa.

Käteviä myös festarireissuille, mökkiolosuhteisiin (koska kasvot kannattaa illalla puhdistaa vaikkei meikkiä olisi päiviin nähnytkään) sekä käsilaukkuun kaikenlaisten kesäisten ex tempore -tilanteiden varalta.

2) Iltateen aika

Kesällä ei juuri kuumat juomat kiinnostele, joten korvataanpas iltatee tällaisella ulkoisesti nautittavalla, viilentävällä ja kosteuttavalla teesuihkeella. Ha! 

Neal’s Yard Remediesin suihkutettavasta kasvovedestä löytyy valkoista teetä, aloe veraa, eteerisiä öljyjä sekä salaisia huuhaalemppareitani eli Bachin kukkaisterapiatippoja. Tässäpä täydellinen kaveri vaikkapa noille puhdistusliinoillekin: kasvovesi kosteuttaa ja viimeistelee puhdistuksen palauttaen ihon pH-arvot kohdilleen ja valmistelee ihon voiteelle.

Itse väittäisin, että kasvoveden reilulla ja säännöllisellä käytöllä saa ihonsa heittämällä tyytyväisemmäksi ja paremmin voivaksi – jos et usko, kokeile itse. (Tai kysy Katjalta: meitä Katjan kasvovesilahkoon käännyttämiä alkaa olla jo mitä melkoinen – mutta varsin hehkuvakasvoinen! – lauma..)

Ja onhan tämä nyt aika ihana pullo käsilaukussakin kanniskeltavaksi.

3) Hellyyttä ja hoivaa auringossa siristellyille silmille

Silmänympärysvoide on kuluneen vuoden aikana viimein vakiintunut päivittäisessä käytössä olevien tuotteiden joukkoon. Toivottavasti saan hyvillä tuotteilla ja tinkimättömän säännöllisellä käytöllä vielä kirittyä noita lintsattuja vuosia takaisin…

Kesäpäiviin ja -öihin sopii mielestäni mitä mainioimmin tällainen kosteuttava, viilentävä ja kiinteyttävä geeli, joka ei takuulla valu silmiin auringon lämmöstäkään. (Ainakin kaikki piilareiden käyttäjät tietävät, mitä tarkoitan! Hyi.) Mitä mainiointa seuraa niin aurinkolasien kuin unimaskinkin alle, siis.

Rentoja hetkiä niin lomalaisille, lomiaan odotteleville kuin levänneinä töihin palanneillekin!

*

Neal’s Yard Remedies -tuotteet Organic Facial Wipes / White Tea Facial Mist / White Tea Toning Eye Gel saatu testiin maahantuojalta – lämmin kiitos! Tuotteita pääsee hypistelemään esim. Sokoksella tai Joliessa.

Kommentoi