rather steamy

Nyt olen hankkinut jotain niin mahtavaa, että miltei tekisi mieli lähteä saarnaamaan siitä ovelta ovelle käännyttääkseni vääräuskoisia oikealle polulle!

”Anteeksi, mutta oletteko jo kuulleet Höyrylistä? It’s like Botox for your clothes!”

Niin. Olen liki epäterveellisen innoissani vaatehöyryttimestä, jonka tavoilleni uskollisena tietysti nimesin jo ennen kuin sain sen ulos myyntipakkauksestaan. (Olen myös hysteerisen tarkka vaatteideni sileydestä, joten toivon, että yritätte ymmärtää fanaattista suhtautumistani asiaan.)

Oikein pätevä höyrysilityskeskus meiltä jo entuudestaan löytyikin, jollaiseen satsaamista kaikille lämmöllä (lolz) suosittelen. Pyykkiä on ilo silittää, kun rauta sihahtelee supersuoristavaa höyryä, pysyy tasalämpöisenä eikä tihkuta vettä silitettävään kankaaseen.

Aamuhässäkkään sopivaa touhua tämä tavanomaista sujuvampi silittäminenkään ei kuitenkaan ole: silityskeskus lämmittää itseään muutaman minuutin, raudan ja laudan esiinkaivamisessa ja poislaittamisessakin on oma vaivansa. Tjooh – ryppyinen paita jääköön odottamaan parempaa ajankohtaa.

Studioissa ja vaatekaupoissa olen törmännyt todella vaikuttavaa jälkeä tekeviin, mutta kooltaan varsin massiivisiin ammattilaistasoisiin höyrytyslaitteisiin. Ei siis rautaa ja lautaa, vaan kädessä pidettävästä suuttimesta puhisevaa höyryä täsmäiskuna suoraan henkarilla roikkuvaan vaatteeseen!

Ihanaahan se olisi kotosallakin suoristaa edellisestä käyttökerrasta rypistyneeseen hameeseen jääneet rypyt rivakasti ilman lautojen ja rautojen koollekasailua, mutten valitettavasti keksinyt, missä mahtaisin ammattihöyrytintäni – eli käytännössä pyörillä kulkevaa suurehkoa ämpäriä – säilyttää. Ja olisipas tuota yhden vaatekaapin rypyille tullut hieman hintaakin, jos niitä olisi lähtenyt ammattilaitteistolla suoristelemaan…

Kotikäyttöön tarkoitettuihin kevyisiin käsimallin höyryttimiin suhtauduin hieman skeptisesti – heikosti pihisevästä kapistuksesta tulisi lähinnä huono mieli. Pari viikkoa sitten näin kuitenkin eräiden kuvausten stylistillä tällaisen kotimallin höyryttimen in action, ja höyrytysjälkihän vaikutti yllätyksekseni varsin pätevältä! Kuvausvaatteet oli varmasti silitetty kunnolla etukäteen, mutta sovittelusta ja mallailusta matkaan jääneet rypyt taikoi suht kepoisella kotihöyryttimelläkin pois tuosta noin vaan.

Näkemästäni vakuuttuneena päätin viimein liittyä höyryttäjien onnelliseen joukkoon ja panostin saturaisen tehokkaimpaan (varsin pikaisella googlailulla) löytämääni malliin. Hintaeroa halvempiin versioihin ei ollut kuin muutama kymppi, mutta lisätehoa ja -höyryä tästä valitsemastani Philipsistä löytyy vähintään tuon rahan edestä.

Pikaisen testailun jälkeen olen vakuuttunut, että tämä kapistus tulee olemaan vielä kovassa käytössä!

Rapiat 700 grammaa painava, sähköjohdon päässä puhiseva höyrytin lämpenee käyttövalmiiksi vain 45 sekunnissa. Pienen, laitteen kahvaan mahdutetun vesisäiliön kertatäytöllä sai todella sukkelasti sekä freesattua viikkausjäljet villaneuleesta (Suomen kesä) että höyrytettyä suoraksi kunnon vekeille vetäytyneen viskoosisekoitehameen. So fresh, so clean.

Onhan tässäkin tietysti yksi ylimääräinen ohjelmanumero aamukiireeseen, mutta aikaa on heikkoina silitysviikkoina vienyt niiden käyttökuntoisten ja sen päivän silmää miellyttävien vaatteiden etsiskelykin.

Höyryttimelle löytyy jatkossa varmasti tilaa matkalaukustani, mutta toivoisin, että puututte asiaan, mikäli ylläni leijailee jatkossa lämmin, kostea vesihöyrypilvi. Tällöin on syytä tarkistaa käsilaukkuni ja takavarikoida Höyryli hetkeksi jäähylle.

Philipsin Steam&Go -vaatehöyrystin, ovh 99,90 €
– mutta HOT TIP (haha, taas): hobbyhall.fi tarjoaa mallia tällä hetkellä parinkympin alella.

Kommentoi