wax on, shine on

Siihen nähden miten paljon pidän purnukoista ja niillä lotraamisesta, olen varsin laiska vartalovoiteiden käyttäjä. Talvisaikaan kinttujeni iho harvemmin kestää lähempää tarkastelua: ihon pinta halkeilee kuin Saharassa konsanaan ja sukkahousujen sisäpuolella sataa (ehkä hivenen ällöttävää) lunta.

Tilannettahan voisi helposti auttaa vartalovoiteilla, mutta kun aamuisin on aina kiire, ne eivät imeydy ja niistä jää tahmainen olokin. Tai siis… Mitä? Ei!

Jämähtänyt mielikuvani vartalotuotteista taitaa yhä perustua johonkin viitisentoista vuotta sitten kokeilemaani ihon pinnalle lillumaan jääneeseen halpisjänkkiin. Ja tuo ikivanha, ennakkoluuloinen mielipide taitaa istua mielessäni yhtä tiukassa kuin tämän trauman aiheuttuneen tahman tunne. Hyviä tuotteita taitaa tätä nykyä löytyä noita surkimuksia enemmän, ainakin laadukkaiden luonnonkosmetiikkamerkkien riveistä.

Ison säväyksen iholleni sekä pinttymään päässeille vartalovoideasenteilleni teki testiin saamani Essen vartaloöljy*. Vahamaisena pumppupullosta ulostuleva öljyvoide sulaa ihon pinnalle jättäen sen hetkeksi liukkaan öljyiseksi. Juuri kun ehdit ajatella, ettet ehkä pääse tänään lähtemään töihin koska tämän rasvan päälle ei voi pukea mitään vielä moneen tuntiin, yllättää öljy sinut tekemällä rivakan katoamistempun imeytymällä janoisen ihosi sisään. Jälkeen jää sileä sääri, himmeästi hohtava ihon pinta sekä ihastuttava, sitruksisen metsäinen ja mielenkiintoinen tuoksu.

Postausta varten lisätietoja googlaillessani minulle myöskin selvisi, että tuotetta erityisesti suositellaan käytettäväksi paria viikkoa ennen aurinkokautta, sillä sen kerrotaan vahvistavan ihon antioksidanttitasoa. Kiva bonari, ajankohtainekin!

Tuotteen makuun päästyäni ajattelin, ettei tuo pienehkö pullo (50 ml) tule valitettavasti riittämään käytössä kauaakaan, mutta sopivan annostelun opittuani olen pakkauskokoon tyytyväisempi. Suosittelen ehdottomasti kaikille kohtalotovereille, joiden shortsikauden alkua lykkää akuutti sahara – Esse fiksaa.

Essen vartaloöljyä ja muita merkin tuotteita myy esim. Natural Goods Company.
*) Esittelemäni tuote on saatu testiin PR-toimistolta.

Kommentoi