built to last

Arvostan ja kunnioitan yrittäjiä, jotka uskovat käsityön voimaan. Ilahdun joka kerta, kun löydän uuden yrityksen, joka taistelee varmistaakseen jatkonsa kouluttamalla uusia sukupolvia työn saloihin. Yrityksiä, kuten F. Hammann, joka on Saksan vanhin nahkatavaroita valmistava yritys – perustettu vuonna 1864 ja pyörii jo neljännen sekä viidennen sukupolven voimin.

Yritys ilmeisesti tietää tekevänsä työnsä hyvin, sillä he lupaavat kaikille tekemilleen tuotteille elinikäisen korjaustakuun. Tällainen on varmasti helppoa luvata, jos tekee tavaraa, joka on tehty kestämään.

Tämän saarnan jälkeen en varmaankaan voi jättää tätä heidän työkalusettiään tilaamatta. Sehän olisi liki perusteltua: tällähän voisi itse korjailla kotosalla kohennusta vaativia kohtia, pientä kiristelyä vaativia ruuveja, muttereita ja sen semmoista. Harmi vain, ettei niille ole tainnut kukaan myöntää elinikäistä takuuta, joka kattaisi kotikorjailijan aikaansaamat tuhot..

Cox Orange Charolais Bullhide Tool Kit, £370, thebureaubelfast.com

 

Kommentoi