pikku apuri

Niin paljon kuin kosmetiikan kanssa läträämisestä tykkäänkin, löytyy tältäkin saralta kuitenkin muutamia juttuja, joihin ei meinaa millään pystyä eikä kyetä. Kuten nyt esimerkiksi sivellinten pesu – hyi nyt helvetti!

Kerran viikkoon (tai noh, toisinaan kahteen…) viisi päivittäisessä käytössä ollutta, erilaista sivellintä pesee pakon edessä vielä ihan perinteisinkin keinoin, mutta hommasta tuli huomattavasti vastenmielisempää, kun menin rakastumaan erääseen tiettyyn meikkivoidesiveltimeen. Kuten tiedämme, täytyy siveltimet pestä jokaisen käyttökerran jälkeen, kun niillä on levitelty nestemäisiä tuotteita, muuten riehaantuvat bakteerit. Suht jämäkkää meikkivoidetta saa tiheästä siveltimestä puolestaan irrotella mitä melkoisen kauan, vesi oli hailakan beigeä vielä viidennenkin pesukierroksen jälkeen. Ja kun sen siveltimen käytöstä pääsi vahingossa tulemaan liki päivittäistä…  No, ymmärtänette, mikä tässä alkoi jurppia.

Sitten luin luottovinkkaaja-Erikan blogista tällaisesta uudesta, pienestä pesukaverista, jonka päädyin epätoivoissani ostamaan, vaikka reilun kympin hinta silkasta kuminpalasesta ehkä tuntuikin hieman suolaiselta. Mutta kuulkaas, kylläpä kannatti!

Duroyn valikoimista löytyvän pienen, kämmeneen mahtuvan violetin ja pintakuvioidun kumipalikan lupauksena on tehdä sivellinten pesusta sukkelampaa ja siveltimistä puhtaampia. Yllättävää kyllä, mutta tällaisesta pienestä röpelöisestä mötikästä on kuin onkin helpottamaan pesu-urakkaa!

Itse olen pessyt pensseleitäni viime aikoina hellällä, silikonittomalla shampoolla, joka tuntuu irrottavan meikkiä erilaisista harjaksista sivellinpesuriin yhdistettynä hienosti ja jättämään (pääosin synteettiset) siveltimeni sileään kondikseen. Kostutan siveltimen kerrallaan, laitan pienen tilkan shampoota sivellinpesurin urien väliin ja pyörittelen sivellintä hellästi vasten sivellinpesurin uria ja nyppylöitä. Sitten huuhtelen huolella ja asettelen siveltimet kuivumaan ja tasapainoilemaan pyykkikoneen kannelle asetellun pyyhkeen päälle, harjakset alaspäin ja reunan yli roikkuen. Tadaa! Pari minuuttia ja kaikki sudit ovat putipuhtaita yhdellä pesukierroksella, eivätkä kädetkään ehtineet edes rusinoitumaan lämpimässä saippuavedessä liottumisesta.

En ehkä ihan uskonut – joskin toivoin kovasti! – miten suurta apua jostain näin simppelistä voisi olla tähän ylitsepääsemättömän ärsyttäväksi kokemaani hommaan, mutta vannon ja vakuutan, että pesuprosessi nopeutuu ja tehostuu melko olennaisesti tämän vastakappaleen myötä.

Puts plank!

Duroy Brushwash -sivellinpesuri, n. 13,90 €, esim. Stockmannilta

 

Kommentoi