selviytymisideoita pakkaspäiviin

Hyvät ystävät, kuten olettekin saattaneet jo huomata, on talvi viimein saavuttanut maamme eteläisimmätkin osat. Hyytävän kylmyyden manailu ei yksinään riitä pitämään lämpimänä, joten tuhtien toppatakkien, karvalakkien ja traktorikenkien lisäksi on syytä etsiskellä vaatekaapistaan parhaita mahdollisia (villaisia) kumppaneita seuraaville viikoille.

Itsehän olen ensimmäisestä kylmäshokista toivuttuani alkanut iloita asiasta: vaatekaappini sisältö kieltämättä on mahdollisesti enemmän edukseen silloin, kun asteita on parikymmentä – miinusmerkkistä. 

Näillä vinkeillä uuteen viikkoon:

1. Iso villapaita ja väljät housut – pikkukengillä

…koska enemmän on enemmän! Ja väljien vaatteidenhan alle myös mahtuu enemmän. Villapaidan alle voi tilanteen vaatiessa tuupata vaikka lämpökerraston paidan, jonka toki toimisto-olosuhteissa voi käydä kiskaisemassa päiväksi pois päältä. Väljien housujen alla sukkahousut eivät korpea läheskään yhtä paljon kuin farkkujen alle tungettuna, deniereissäkään ei tarvitse kursailla.

Jos jykevät talvikengät alkavat tuntua päivän mittaan jalkojen vankiloilta, kuten allekirjoittaneelle usein käy, kannattaa töihin roudata talveksi sisäkengät – tai muutamatkin. Aloita siitä parista, josta maksoit liikaa ja jonka liian vähälle jääneestä käytöstä podet syyllisyyttä. Tässäpä mitä loistavimpia mahdollisuuksia pieneen hienosteluun!

2. Körttiläishame on kaveri

Puhun nyt suoraan – isäntäväki voi laittaa tässä vaiheessa hetkeksi silmänsä kiinni.

Jos henkiinjäädäkseen joutuu kiskomaan ylleen 120 denierin sukkahousut, jotka täytyy vielä kuorruttaa tömäköillä fleecekuorrutetuilla thermosukkahousuilla, on olo toki lämmin mutta jokseenkin mursumainen. Nevermind the thigh gap – eipä osu polvetkaan enää yhteen!

Eipä hätiä mitiä: tukkipuiksi muuttuneet mutta ah-niin-lämpöisenä pysyvät jalat saa näppärästi jemmaan valjastamalla pitkän hameensa talvikäyttöön. Ei ehkä niiden kaikkein paukkuvimpien untuvapomppa-pakkasten valinta, sillä pysyäkseen loppuun asti harkittuna vaihtoehtona vaatii tämä kombo seurakseen pitkähköä villakangastakkia.

Onpahan sitten mitä muistella, kun se samainen maksihame lepattelee kevyesti kesätuulessa. Muutama kuukausi vielä, jaksaa jaksaa.

3. Poolo, paras ystäväni

Poolo – kiitos kun palasit talveksi muotiin! Pitkät hihasi ja reilu helmasi tuovat turvaa pakkaspäiviin, mutta kauluksesi se vasta varsinainen pelastusrengas onkin. Sen lämpimästä kuristuksesta halauksesta kiittää paitsi kylmyyttä välttelevä kurkku, myöskin pipon littaama kampaus. Tunge latvat kauluksesta sisään, pörrötä kampausta tyvestä ja kuiskaa peilikuvallesi french chic. (Tässä vaiheessa kannattaa toki myös niistää nenä ja pyyhkäistä ripsistä ne sisääntullessa sulaneen pakkasen poskille levittämät meikit.)

Lämpöä uuteen viikkoon!

(Kuvat ja asut La Garçonne Moderne / lagarconne.com)

Kommentoi