love x style x life

Mitä tekee aivan liikaa koneella roikkuva, työkseenkin somessa ja blogosfäärissä notkuva tyyppi kun haluaa olla lomallaan hetken offline? No, lukee bloggaajan kirjan – tietty.

Suosikkimuotityyppeihini jo pitkään lukeutuneen Garance Dorén kirja on hankala määriteltävä. Yksien kansien väliin on mahdutettu oppeja ja tarinoita laidasta laitaan: (ranskalaisesta) tyylistä, kauneudesta, hyvinvoinnista, urasta, rakkaudesta ja elegantista elämästä. Eli ihan vaan hempeää hömppää? Non!

Nykiläistynyt, kymmenkunta vuotta itseäni vanhempi, muotimaailman kermaan lukeutuva ranskatar tuskin olisi paperilla se ensimmäinen tyyppi, jonka voisi kuvitella olevan samaistuttava. 

Kirjan tarinoista löytyy kuitenkin muun muassa:
jokseenkin tutunoloinen stoori oman tyylin muodostumisesta kaikkine noloine kokeiluineen (ah, sinäkään et siis syntynyt huoleton-mutta-huoliteltu kašmirvillapaita ylläsi?)
– vilpitön valitus vararenkaan kertymisestä vyötärölle New Yorkiin muuton jälkeen sekä terve suhtautuminen tilanteen korjaamiseen (virkistävää tällä vihermehujen aikakaudella)
kertomus totaalisen vääristä kengistä sohjoisessa lumimyräkässä (been there, done that)
– lukuisia
epämukavia tai noloja tilanteita sekä avoimia tunnustuksia hetkistä, kun on tuntenut itsensä ulkopuoliseksi tilanteissa (vannon, että muistan jokaisen omani – ainakin silloin, kun uni ei meinaa tulla silmään)

Siis samaistuttavaa? Oui.

Älä ymmärrä väärin: en erityisesti fiilistele juuri sitä, että joku muukaan ei ole… Noh, täydellinen. Kiillotetun pinnan ja henkistyneen hymistelyn sijaan on mielestäni aitoa ja tervetullutta, kun joku (jolta sitä siis voisi tällaisessa yhteydessä odottaa..) ei pidä pystyssä virheetöntä kulissia ja uskottele soljuvansa elämässä eteenpäin ongelmitta, vieläpä hieman muiden yläpuolella liidellen. Aivan erityisesti pidinkin kirjan eleganttia elämää käsittelevästä kappaleesta, joka niputti kaiken muun opuksessa opetetun oikeisiin mittasuhteisiin: ei paljon kuule kiinnostele toi sun virheetön tyylisi, elämänohjeesi tai öky-käsveskas, jos sanat hei ja kiitos eivät oikeastaan kuulu sanavarastoosi.

Joten jos tuntuu siltä, että näin Uuden Vuoden Ja Uuden Upean Elämän kunniaksi kaipailisit tyyli-inspiraatiota tai uskonvahvistusta hyväksi todettujen perusasioiden parissa pitäytymiseen, suosittelen etsimään niitä nimenomaan tästä Garancen kirjasta. Siinä on jotenkin jalat maassa – vaikkakin joskus kymmensenttisissä ja aivan helevetin kalliissa Manoloissa.

Garance Doré: Love x Style x Life, lovestylelife.com
Englanninkielistä kirjaa myy mm. Adlibris.

Kommentoi