nämä oli ne kovimmat

Tässä ne ovat, vuoden parhaimmat levyt. Tänä vuonna musiikin kuuntelussa on menty niin sanotusti syvissä vesissä. Mitä synkempi, sitä parempi on ollut musiikkilinjani tänä vuonna. Se kyllä huokuu alla olevasta listasta.

Voit kuunnella albumeja Spotifysta (paitsi Jessica Prattia ja Phil Collinsia). Linkit löydät heti numeron perästä.

1. Julia Holter – Have You In My Wilderness

julia_holter_have_you_in_my_wilderness_sea_calls_me_home_tour_dates_the_405_new_music_news

Julia Holter vain paranee vuosi vuodelta. Täydellinen sekoitus poppia, klassista ja kokeellista musiikkia. Avauduin Julian hienoudesta jo aikaisemmin tässä postauksessa, joten säästellään nyt sanoja.

2. Paperi T – Malarian Pelko

Malarian+pelko+419053-622x622

Kotimaisen räppärin Paperi T:n debyyttialbumi on 10/10.

Paras kotimainen albumi!

3. Jenny Hval – Apocalypse, Girl

jenny

Lumoavan norjalaisen Jenny Hvalin täydellinen albumi, joka vaatii kuuntelijaa keskittymään ensimmäisestä sekunnista lähtien. Kuin Fever Ray synkkien minimalististen taustojen kera!

4. Prurient – Frozen Niagara Falls

Prurient-Frozen-Niagara-Falls

Modernin noise-musiikin mestari Prurient tuplalevy ei ole mikään helppo levy kuunneltavaksi. Albumi sisältää 16 kappaletta, jotka liikkuvat niin rehellisestä noisesta kuin Ambient-maalailuun. Olen aina pitänytkin levyistä, jotka haastaa kuuntelijan jokaisella kuuntelukerralla!

Pruerient on siitä huikee herra, että hänellä kymmeniä eri artisti-alias nimiä, joiden kautta hän pistää ulos aina yllättävää ja mielenkiintoista musiikkia.

5. Cats of Transnistria – Away EP

Away-cover-600x600

En tiedä hyväksytäänkö EP-levyä virallisesti ”Vuoden albumit” -listalle mutta ihan sama, tämä on minun lista.

Cats of Transnistria on helsinkiläinen Tuomas Alatalon ja Henna Emilia Hietamäen muodostama duo. Heidän musiikki on synkkää, hidasta ja hypnoottista, josta löytyy sekä komeita shoegaze-äänimaailmoja kuin herkkää Julee Cruisen tyylistä pehmeyttä.

6. Drake – If You’re Reading This It’s Too Late

drake
Kaikki, mitä Drake tekee, on puhdasta kultaa!

7. Phil Collins – My Heart’s In My Hand, And My Hand Is Pierced, And My Hand’s In The Bag, And The Bag Is Shut, And My Heart Is Caught.

phil

Nyt ei siis puhuta tästä miehestä vaan palkitusta englantilaisesta taiteilijasta, joka tekee kokeellista videotaidetta. Herra asensi Kölnin juna-asemalle puhelinkopin ja aseman asiakkaat saivat soittaa siitä ilmaiseksi sillä ehdolla, että herra Collins saa nauhoittaa puhelut. Nauhalle tuli lukuisia puheluita, ja osan niistä herra antoi eri muusikoiden käytettäväksi: artistit saivat tehdä niillä ihan mitä vain. Muun muassa David Sylvian, Demdike StareLaetitia Sadier, Maria Minerva ovat tehneet huikeat kappaleet puheluista. Albumia ei valitettavasti löydy Spotifysta, mutta Youtubesta sentään yksittäisiä kappaleita.

8. Jessica Pratt – On Your Own Love Again

jessicapratt

Kalifornialaisen singer-songwriterin toinen albumi on yksi tämän vuoden kauneimpia levyjä Sufjan Stevensin levyn lisäksi. Jessica Prattissa yhdistyvät jotenkin täydellisesti niin Nico kuin Nick Drakekin. Jessica laulaa niin hempeästi minimalistisen kitaranäppäilyn lomassa, että vanha mieskin herkistyy.

9. Sufjan Stevens – Carrie & Lowell

sufjan
Olin jo menettänyt toivoni, että Sufjan enää tekisi jatkoa ”Seven Swans” ja ”Illinois” -folk-levyille. Sufjan hurahti noiden levyjensä jälkeen elektronisempaan musiikkiin, jonka tiimoilta herra julkaisikin The Age of Adz -albumin. Ne olivat ihan hyviä, mutta en saanut niistä samanlaista fiilistä irti kuin esimerkiksi Seven Swans -albumista.

Carrie & Lowell -albumi on nimetty Stevensin edesmenneen äidin ja isäpuolen mukaan. Sufjanin läpikäymän tuskan kyllä kuulee näissä kappaleissa.

10. Helena Hauff – Discreet Desires

helena
Helena Hauff sekoittaa täydellisesti musiikissaan niin synkkää new wavea, elektroa, krauttia kuin industrialiakin.

Täydellinen soundtrack Prurientin kanssa pimeisiin talvi-iltoihin!

Kiitokset vuodelle 2015 ja hyvää uutta vuotta 2016!

Kommentoi

  1. Thanks for all of your work on this website. Ellie takes pleasure in setting aside time for investigation and it’s simple to grasp why. We all notice all about the powerful tactic you convey worthwhile items via this blog and as well as encourage response from other ones on the situation while our favorite daughter is now learning a great deal. Take advantage of the rest of the year. You are always conducting a remarkable job.