aidosti kaunis

Enpäs muista, koska viimeksi olisi ollut näin vaikeaa kirjoittaa blogipostausta. Mutta vaikeaa vain, koska kiljuu samalla ylpeydestä: ystäväni Katja on kirjoittanut kirjan luonnonkosmetiikasta ja lempeän tehokkaasta ihonhoidosta, joka on yksinkertaisesti sanottuna huikea, tarkastelee sitä sitten mistä kulmasta ja millä mittareilla tahansa.

Mutta on tätä kirjaa kuulkaa odotettu muistakin syistä kuin siitä, että Katja saisi massiivisen ja aivan valtaisalla kunnianhimolla ja pieteetillä rakennetun projektinsa kunnialla päätökseen. Itsehän tutustuin aikoinaan Katjaan, koska hän halusi silloisen päivätyönsä tiimoilta tutustuttaa minut luonnonkosmetiikkaan. Tuosta tapaamisesta sain matkaani kaksi tärkeää sydänystävää: elämääni jäivät niin aihe kuin kertojakin. Katjan innostava ja täysin vailla ekosyyllistystä oleva lähestymisensä, pohjaton tietämyksensä sekä ennen kaikkea palava rakkaus luonnonkosmetiikkaa ja ihonhoitoa kohtaan vakuutti hivenen skeptisesti aiheeseen suhtautuneen meikäläisen kertalaakista. Kaikki mitä minulle on neuvottu, on myös toiminut – siis kerro lisää, jooko! 

Katja Kokko, kuvat Kaapo Kamu: Aidosti kaunis (Cozy Publishing, 2015)
Olenkin siis kaikkien meidän kauneudenhoidosta kiinnostuneiden puolesta uunituoreesta teoksesta iloinen – siis mikä valtava määrä tietoa, neuvoja, inspiraatiota ja vinkkejä tästä tietokirjasta löytyykään!

Kirja on megamielenkiintoisen aiheensa ja vakuuttavan massiivisen, 288-sivuisen toteutuksensa lisäksi takuulla kaunein hetkeen näkemäni. Kaapo Kamun ottamat upeat, unenomaiset kuvat ovat kerrassaan omiaan välittämään fiilistä ja tukemaan tarinaa.

Katja Kokko, kuvat Kaapo Kamu: Aidosti kaunis (Cozy Publishing, 2015)

Kirja kertoo lukijalleen luonnonkosmetiikasta kaiken, perinpohjaisesti mutta selkokielisesti. Aluksi ja kaiken muun ymmärtämisen pohjustukseksi se taustoittaa, mitä luonnonkosmetiikka on ja mitä se ei ole, muttei kuitenkaan sorru kertomaan luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan eroavaisuuksista negatiivisen ja nokittelevan vastakkainasettelun kautta. Kirja antaa lukijalleen tilaa oppia sekä oivaltaa itse ja kannustaa siihen eläväisten esimerkkien avulla.


Katja Kokko, kuvat Kaapo Kamu: Aidosti kaunis (Cozy Publishing, 2015)
Katja Kokko, kuvat Kaapo Kamu: Aidosti kaunis (Cozy Publishing, 2015)

Pelkkää tiedettä ja teoriaa kirja ei missään nimessä kuitenkaan ole, vaan luonnonkosmetiikan perusteet taustoitettuaan se siirtyy palvelemaan lukijaansa päivittäisessä elämässä. Kirja kannustaa ja opettaa hoitamaan ihoa lempeän tehokkaasti opettaen kattavan ihonhoitorutiinin, perustellen sen jokaisen vaiheen.

Kirja myös neuvoo hoitamaan erilaisia ihotyyppejä, vinkkaa erityisesti niille sopivia raaka-aineita sekä huomioon otettavia asioita. Se muistuttaa myös niin vuodenaikojen kuin elämäntilanteidenkin mukanaan tuomista, ihoon vaikuttavista vaihteluista – kirjan pariin tulee siis varmasti palattua säännöllisin väliajoin. Lupaan, että lukija kuin lukija tulee takuulla löytämään kirjasta paljon uutta niin kylppärinkaappiin kuin päivittäisiin kauneudenhoitotoimenpiteisiinsäkin!

Kirsikkana kakun päälle kirjasta löytyy useita mielenkiintoisia, kotioloissa toteutettavissa olevia reseptejä DIY-kosmetiikkaan. Kirkastava kasvoeliksiiri, heleyttävä tuhkimonaamio, vanilja-piparminttu-vartalovaahto? To do -listalla.

Katja Kokko, kuvat Kaapo Kamu: Aidosti kaunis (Cozy Publishing, 2015)

Näin joulun alla haluaisin aivan erityisesti vinkata kirjan massiivisesta joululahjapotentiaalista, sillä yksien kansien välistä löytyy kaikkea, mitä ystävälle toivoa saattaa: rauhoittumista, hyvää oloa, kauneutta, inspiraatiota kuin sitä kaivattua aikaa itsellekin. Hehkuva ystävä – onnellinen ystävä, kuten vanha kiinalainen tuore töölöläinen sananlasku kertoo. Eikä vain jouluksi, vaan loppuelämäksi!

Katjan upeaa, informatiivista ja kauneudenhoitorutiinit mullistavaa kirjaa voi tilata signeerattuna kirjan omasta verkkokaupasta sekä sitä voi tiedustella suurimmista kirjakaupoista – muun muassa Akateemisesta ja Adlibriksestä kirjaa kyllä löytyy!

*

aidostikaunis.fi

Kommentoi