glossier testissä

Hieman reilu vuosi sitten kohkasinkin jo Glossierista – siis maailman parhaan ja noin muutoinkin kaikin puolin upeimman kauneussivuston Into The Glossin omasta kosmetiikkasarjasta.

Meikkeihin päin hivenen kallellaan olevana ja lähtökohtaisesti kaikkea ITG:n koskemaa fanittavana minulle oli tietysti itsestäänselvyys tilata yksi kappale kaikkea Glossierin ikinä valmistamaa odottelemaan saapumistani hotellihuoneeseen, kun kävimme New Yorkissa syyskuussa.

Odotuksethan näiden suhteen olivat tietysti korkealla: näiden purkkien sisältöä on ymmärtääkseni viilattu kasaan todellisten kosmetiikkanörttien intohimolla ja ammattitaidolla.

Mitäpä siis tuumasin Glossierin ekat tuotteet niputtavasta Phase 1 -setistä?

Voiteissa (Priming Moisturizer, Balm Dotcomminut yllätti niiden neutraali, perusvoidemainen tuoksu. This is it?! Pitkälti luonnonkosmetiikan voiteiden parissa viime vuodet viettäneelle sarjan apteekkimainen lähestyminen rasvoihin oli jonkinasteinen järkytys. Kamoon – purkeissa on vaaleanpunaista, teette hassuja tarroja ja teillä on kujeilevaa (joskin silti ylicoolia) mainontaa, mutta voiteet tuoksuvat Aqualanilta!?

No, mikäpä se siinä: molemmat kun tekevät minkä lupaavat. Kosteusvoidetta olen tyytynyt käyttämään vain päivisin ja meikin alla, kun yhdistän tuon voiteen nimen priming-etuliitteen moiseen tarkoitukseen suunnitelluksi. Imeytyy hyvin, meikkivoide levittyy tämän päälle hyvin, naama ei tunnu rutikuivalta.. Mutta suoraan sanottuna: parasta tässä on tuubi sekä se, että tämän käyttäjänä tunnen olevani osana taianomaista Into The Gloss -kulttia.

Balm Dotcom puolestaan näyttää ja tuntuu tuubista pursotettavalta vaseliinin ja kookosöljyn sekoitukselta – jota se siis ei suinkaan ole, mutta koostumusta en teille osaa oikein muutenkaan selittää. Oikeasti pikkuruisesta tuubista löytyy mm. mehiläisvahaa, risiiniöljyä sekä lanoliinia. Tönkköä monitoimivoidetta voi siis käyttää huulirasvana, kuivien kohtien kosteuttajana tai miten vain keksiikään, mutta itse olen huomannut voiteen olevan kerrassaan yliveto kuivien ja tikkuisten kynsinauhojen lepyttelijänä. Mainittakoon, että upeinta tässäkin on pakkaus. ”Käsilaukusta kasuaalisti kahvilan pöydälle” -kamaa, sanoisin. (Tästä voiteesta olen muuten kokeillut myös kookoksentuoksuista kesäversiota – same same, mutta ehkä vielä hieman söpömpää.)

Soothing Face Mist? Mmmm, lempituoksuani ruusua! Käytän paljon kasvovesiä ja -suihkeita, mieluusti siis tätäkin. Viime aikoina olen lutrannut lähinnä 100% kukkaisvesillä, mutta tästä pullosta löytyy ruusuista puristellun lisäksi myös kosteuttavaa glyseriiniä sekä aloeta. Ei huono, mutta mainitsinko jo, että tässäkin on muuten todella kiva pakkaus?

Itselleni setin ehdottomaksi kohokohdaksi muodostuikin Perfecting Skin Tint sävyssä Medium, joka on kaikkea mitä toivoin – ja vielä hieman enemmän. Liruin koskaan kokemani meikkivoide – tai meikkineste! – ei varsinaisesti peitä mitään, mutta se tasoittaa värin ja häivyttää läikät niin, että lopputulos näyttää meikittömältä ja megaluonnolliselta. (Okei, omat kasvoni kyllä näyttävät meikittöminäkin megaluonnollisilta, mutta eivät ehkä sillä toivomallani tavalla.) 

Suosittelisinko? No, jos itse pääsisin kehittelemään parhaita kosmetiikkatuotteita ikinä, saattaisin painottaa hieman eri asioita, mutta kokeilemisen väärti tämä kitti ehdottomasti oli. Projektia seuranneena ja saittia uskollisesti lukevana Glossier-hommaan oli tietysti pakko päästä osalliseksi. Mikään tuotteista ei onneksi ollut myöskään mikään megalomaaninen pettymys, vaikken jokaista kokeilemaani olekaan maanisesti hamstraamassa seuraavilta jenkkireissuiltani.

Glossierin kesä-pop-up-shop oli muuten reissumme aikana avoinna viimeistä päivää, joten piipahdin siellä täydentämässä hieman Skin Tint -varastojani, ostamassa tuliaisia sekä yritysvakoilemassa pamahtamalla ensin väärästä ovesta sisään ja astelemalla suoraan Into The Glossin toimitukseen. Vannon: jos vain olisi ollut läppäri mukana, olisin muina Ketosina kaivanut sen esiin, istunut alas ja jäänyt esittämään työntekijää. Yes yes, I know beauty!

Glossierin tuotteita ei toistaiseksi toimiteta Suomeen, mutta pahimpaan it-kosmetiikka -himotteluun auttanee Net-A-Porterista löytyvä Balm Dotcom 3 pack, 40 €.

(ps. Olen tässä testaillut myös merkin Mega Greens Galaxy Pack– sekä Moisturizing Moon Mask -naamioita, mutta koska tämä postaus alkoi vaikuttaa suht maaniselta meiningiltä jo noin toisessa kappaleessaan, katsoin parhaaksi säästää jotain hieman myöhempäänkin.)

Kommentoi