yung-one

No nyt on Nuori on kaunista!

Kuten poikkeuksellisen onnistuneesta brändäyksestä ei-missään-nimessä-voitu päätellä, on tanskalaisvalmisteinen Nuori-kosmetiikkasarja tietysti suomalaistaustainen. Kansallisylpeys – ai niin, tältähän se tuntuikin!

Arvatenkin olisin valmis tilaamaan näitä silmiähivelevän upeita tuotteita ihan jo pelkkien (sekä pelkistettyjen!) pakkausten perusteella, mutta ajatus sarjan takanakaan ei kuulosta kehnommalta. Nuori vannoo nimelleen sopivasti tuoreuden nimeen: kosmetiikkaa valmistetaan tehtaalla pienissä erissä 12 viikon välein ja tuotteisiin on vieläpä painettu ”ota käyttöön ennen” -päivämäärä. Säilyvyyttä niille luvataan 6 kk käyttöönotosta, joka ehkä kuulostaa suht rivakalta, mutta hei – eivätpä ainakaan ole nämä putelit täynnä turhan tömäköitä säilöntäaineita.

Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa Nuori-tuotteet eivät kuitenkaan ymmärtääkseni ole, mutta pikaisella tarkastelulla tuotteet eivät myöskään vaikuttaisi syöneen mitään niin saatanallista (kysäisin muutamasta tuotteesta nopsaan Katjaltakin!), joka heittämällä sulkisi sarjan pois sertifikaattien piiristä. Tuotteiden raaka-aineista keskimäärin noin 98 % vaikuttaisi olevan luonnollista alkuperää ja merkin fiilistelemien raaka-aineiden listakin kuulostaa mielekkäältä sekä varsin viattomalta. Sertifikaateissa on kieltämättä puolensa – eipä tarvitsisi minunkaan tässä arpoa asiaa – mutta tässä tapauksessa olen iloinen, että Nuori-väki päätti sijoittaa perustamispennosensa pätevään brändäykseen ja pakkaussuunnitteluun.

Well done, loppuiltahan minulla sitten kuluukin komentaessa nuorisoa kotiinPalataan asiaan.

nuori.com

Kommentoi