pyyhekumi

Nyt kuulolle, itseoppineet ja innokkaat meikkaajat: tässäpä täsmävinkki meille kaikille, joilla pensselit toisinaan lipsuvat, värit varisevat ja varjostukset hakevat paikkaansa.

Muutama vuosi sitten Suomeen saapunut kulttimeikkisieni Beautyblender on tuskin enää uutinen kellekään pakkeleista kiinnostuneille. Minullakin on ollut näitä jo useampia, mutta siihen varsinaiseen käyttötarkoitukseensa – eli siis meikkivoiteen levittämiseen – käytän näitä hyvin harvoin. Varsinaisena ideana siis olisi kostuttaa sieni, katsoa, kun se turpoaa kaksinkertaiseksi ja töpsötellä meikkivoide kasvoille sen avulla. Kostea meikkisieni jättää jälkeensä kyllä kaunista ja kuulasta pintaa, mutta itse koen meikkivoidetta sisäänsä imaisseen sienen pesemisen turhan työlääksi hommaksi – ainakin jos päivittäin pitäisi.

Siltikään en sienestäni luopuisi, se on nimittäin esitellyt minulle muita kykyjään ja onnistunut tekemään itsestään korvaamattoman. Sehän on mitä parhain pyyhekumi ja sotkujeni siivooja!

Kun olen sutinut meikkivoidetta kasvoilleni ja onnistunut kerrostamaan sitä hiusrajaan ja leukaperiin, otan meikkisienen kapeammasta päästä napakan otteen ja hinkuttelen pyöreämmällä puolella ylimääräiset meikkivoiteet pois kökköilemästä. Terävämpi kärki puolestaan tasoittelee poskipunan rajat lempeämmiksi sekä kesyttää kirkkaimman kimaltelun nenänpäästä, kun hohtopuuterin kanssa meni jälleen kerran överiksi. Eikä siinä vielä kaikki: kun jauhemaiset luomivärit pölisevät levitettäessä poskipäille, sutaisee meikkimuna nekin pöllyt pois.

Ohi menneet ripsivärin kohdistukset korjaantuvat iiseimmin toki antamalla niiden kuivahtaa ja hinkuttamalla ne sitten kuivalla pumpulipuikolla hiivattiin, mutta kyllähän Beautyblender on tällaisiakin tilanteita onnistunut korjaamaan kun puikoista on ollut pulaa.

Siinä, missä kostean sienen on tarkoitus hylkiä meikkivoidetta ja imeä sitä sisään kuivaa meikkisientä maltillisemmin, tuntuisi kuiva sieni olevan täydellinen siivouskäyttöön. Varisseet luomivärit ja överiksi menneet poskipunat tuntuvat sulautuvan sienen syövereihin eivätkä siirry sienestä väriläikiksi ympäri kasvoja, kun siirryn kumittamaan sitä seuraavaa tekemääni virhettä. Ja mainittakoon myös, että kuivakäytetyn sienen peseminen on varsin sukkelaa ja kivutonta puuhaa.

Vaahtomuovin palasesta saa tosin pulittaa parikymppiä, mutta edellinen sieneni kesti päivittäisiä pesuja ja kovaa kumittamista noin vuoden päivät, joten ehkäpä tuo haukkui hintansa takaisin.

Mutta joo – virheistä oppii, jos ei muuta niin siivoamaan jälkensä!

beautyblender pro, n. 20 €, esim. sokos.fi

Kommentoi