issues.fi kuulostaa paremmalta

Hetken oli kotosalla hiljaisempaa. Ja työmatkoilla, lenkeillä, töissä. Musiikkiahan on maailma täysi, mutta mistä sitä uutta ja mieluisaa löytää, kun levykauppa Stupido sulki ovensa ja internetiin meinaa laiskahkona etsijänä hukkua?

Stupidoon oli aina helppo mennä, sieltä ei koskaan lähtenyt kotiin pettyneenä saatika tyhjin käsin. Tiskin takana oli aina joku, joka oppi vuosien varrella tuntemaan makumme – jopa paremmin kuin me itse. Suosituksia tuli aina, sellaisia joihin eivät mitkään algoritmit kykene. Hyviä, yllättäviä ja mielenkiintoisia vinkkejä tuli kaikilta kaupan tiskin takana päivystäneiltä, mutta yksi oli ylitse muiden: Mathias.

Sitten menivät kaupan ovet kiinni, levyjen ostaminen tauolle ja uuden musiikin tulva tyrehtyi. Blogissakin on ollut tältä osalta tuosta lähtien hiljaista – musavinkkejä ei ole juuri kevään 2014 jälkeen jaettu.

Mutta eihän sitä olisi tarvinnut kuin kysyä! Hetken kesti tajuta, että ne nerot tyypit eivät hävinneet minnekään, vaikkeivät enää tutusta osoitteesta löytyneetkään.

Onneksi oli Flow, sunnuntain puolelle vierähtänyt lauantai-ilta, Future Islandsin hurmokseen päättynyt keikka sekä kohtuullisesti kaljaa. Hei kuule Mathias, pitäiskö sun nyt alkaa jakaa tuota tietouttasi meidän blogin puolella? Hieman oli pyynnössä omakin lehmä ojassa, tunnustettakoon. Onneksi suostui ja oli samaa mieltä vielä seuraavanakin päivänä.

Minkäslaista musiikkia se Mathias meille aikoo sitten jatkossa vinkkailla? Jaa-a – parasta on se, että koskaan ei voi varmaksi tietää. Mathiaksen ja yhtä hyvämakuisen seuran, Villen ja Henkan, seesteisemmän linjan valintoja voi kuunnella joka toinen sunnuntai kello 18-20 Basson taajuuksilta Paska Sohva -ohjelmasta, jonka soittolistoihin pääsee muuten jälkikäteenkin käsiksi Paska Sohvan FB-sivuilta tai Soundcloudista. Sitä toista ääripäätä jakamastamme ja suht jakomielitautisesta musiikkimausta pääsee puolestaan todistamaan vaikkapa tulevana lauantaina 10.10. Kutosella twerkattavalla Paska Sohva -klubilla.

Tervetuloa seuraan, ystävä hyvä!

(Kuva: © Dorit Salutskij)

Kommentoi