uusi, parempi mie

Tämä nainen käy lenkillä ainakin kahdesti viikossa.

Hän lisää puuteria puoliltapäivin, kantaa aina kampaa mukanaan eikä nypi kynsinauhojaan.

Hänen lompakkonsa ei tursuile kuitteja, käsilaukkunsa ei ole täynnä vähän käytettyjä nenäliinoja ja konvehtikääreitä.

Hänen tennareissaan ei ole tahroja eikä neuleissa koirankarvaa.

Hän säästää pastaruoat ja viinilasilliset viikonloppuun ja muistaa mehukoneensa olemassaolon.

The new you – jälleen tänä syksynä.

…hiton kuiva muija, mutta kyllä minä tuohon paitaan voisin sitoutua.

Wood Wood Maya Sweatshirt, 140 €, woodwood.dk

Kommentoi

 1. Hei Inke! Asiani ei liity tähän kirjoitukseen, mutta voitko vinkata Marimekon maksimekosta (instagramista havaittua), onko koko miten reilu/ normaali? Verkkokaupasta oma kokoni on tietysti loppu, mutta numeroa pienempää olisi…

  Toivottavasti ostit mekon, hyvältä näytti :).

 2. Ostin mekon, on se kyl aikas upee :) Kuvassa päälläni on koko S, mutta onnistuin nappaamaan itselleni pienen jonottelun kautta XS-kokoisen mekon, joka on ihan vähän pienempi ja noin sentin tai pari lyhyempi. Edelleen tosi reilun kokoinen joka suuntaan, mutta 161 cm pitkälle varrelleni paremman pituinen. Mahtuisin mekkoon kyllä vaikka tuplaisin elopainoni, joten sikäli ei tarvitse mun mielestä jännittää pienemmän koon tilaamista. S-koossa oli jo ehkä vähän riskinä että onnistuisin kyykistyessä tai portaissa tms. astumaan helman päälle, tää on vähän turvallisemman mittainen.

  Pakko kyl todeta, että en tietenkään tiedä Marimekon volyymeistä, mutta mun mielestä on hassua että niillä on nyt verkkokaupassa ”limited edition”, kun liikkeeseen soittaessani joku mulle sanoi tyyliin että ”näitä on tehty vaan muutamia” ja toinen kertoi että mekkoja ”on saatu vain pari kappaletta 2 x Helsingin liikkeeseen, Köpikseen ja Sydneyyn”. En tietenkään tiedä, että paljonko näitä on tuolla verkkokaupassa, mutta mulle jäi ehkä vähän hassu fiilis siitä, että jonkun suurinpiirtein korostetaan olevan lähestulkoon uniikki (joku sanoi ”neljä”, mutta ehkä se oli sitten kys. liikkeeseen tullut määrä), mutta niitä on liikkeiden lisäksi myös verkkokaupassa.

  Ei mulla siis tämän kanssa oo mitään ongelmaa, käytän ainoastaan sarjatuotettuja vaatteita jne. eikä mikään ”tää on vain mulla” ole mikään valintojani ohjaava seikka, mutta kun itse vietin about unettoman yön jännittäessäni että saanko jollain toisella varauksessa olleen XS-kokoisen mekon ja nyt niitä on verkkokaupassa niin.. :D :D :D Loppupeleissähän about kaikki on ”limited edition”, tuskin Marimekko tän kauden mallistoaan loputtomiin valmistaa kuitenkaan.

  Mut hieno mekko kaiken kaikkiaan, heitetään sit yläfemmat kun horjutaan vastaan pallokaavuissamme! :)

 3. Soitin hädissäni verkkokauppaan ja anelin apua koon valinnassa, mutta he eivät siinä osanneet auttaa. Mutta sanoivat, että xs:ää on varastossa jonkun verran. Jännä etteivät sinulle vinkanneet verkkokaupasta! S meni kyllä hetkessä tuolta verkosta, se ilmaantuikin sinne vasta eilen.

  Itse asun täällä hornan tuutissa, joten en pääsisi mihinkään kivaan käsiksi ilman verkkokauppaa. Joten minä olen kiitollinen :). Nyt pistän kaapua tilaukseen. Kiitos sinulle ja katsellaan kuinka monta daamia hiihtelee pallokaavuissa vastaan :).

 4. Hyvä, että oli verkkokaupassakin, ettet jäänyt suotta ilman! Hassua vaan kun mulle maalattiin kuva että näitä tulee vain muutama ja vain pariin liikkeeseen – olisin toki itsekin mieluusti kuullut verkkokaupan olevan vaihtoehto, niin ei olisi tarvinnut soitella pariin otteeseen perään sen varauksessa jollain toisella olleen mekon tilanteen takia, heh. Hyvin taas näemmä myytiin tälle hipsulille jotain ekslusiivisuuteen vedoten joo.. :D Jäi vaan jotenkin hassu fiilis!

 5. M, tarina jatkuu, toivottavasti päädyt vielä kuulolle!

  Eipä kannattaisi minun näemmä aina olla aivan näin kyyninen – ilokseni sain nimittäin Marimekon PR-osastolta tarkennusta mekon stooriin.

  Kauppoihin mekkoa on tosiaan tullut kuulemma vain kahteen Helsingin liikkeeseen sekä New Yorkin, Sydneyn, Köpiksen ja Tukholman liikkeisiin. Liikkeitä Marimekolla on tätä nykyä 140 kpl, joten otanta kieltämättä on ”varsin maltillinen”. Verkkokauppaan mekkoa tuli vain Suomessa.

  Kaikkiin liikkeisiin tuota Janissa-mekkoa on vieläpä tullut vain yksi kappale per koko – ja sama homma myös tuon Suomen verkkokaupan kanssa. Itse en jotenkin pitänyt edes mahdollisena, että mekot oltaisiin jaksettu laittaa verkkokauppaan noin pienen erän takia, mutta kuten jo totesimmekin: kiva, että niitä oli sieltä saatavilla myös muualle Suomeen.

  Itse tosiaan hieman häkellyin, kun kukaan ei sanonut mulle tulevasta verkkokauppamahiksesta silloin kun jännäsin oman mekkoni perään, mutta nyt ymmärrän, miksi ei: mekko-ostoksen panttaaminen verkkokauppaan tms. olisi mitä todennäköisimmin jättänyt meikäläisen ilman. Ei käynyt pienessä mielessäkään, että niitä ei sielläkään välttämättä ole sadoittain tai kymmenittäin saatavilla… :)

  Mä melkein kyllä Marimekkona numeroisin mekot, jos niitä on tehty myyntiin tyyliin 7 liikkeeseen x 5 kpl (XS-XL) = 35 kpl! Voin myöntää olevani kuitenkin ehkä jonkinlainen keräilijä – mulle ei ole tärkeää, että mulla on jotain ainoana tms., mutta onhan se joskus jonkinlainen lisäarvo omistaa jotain vähän spessumpaa.

  On siis jotenkin tosi kivaa, että yli sataa liikettä pyörittävä kansainvälinen muotitalomme haluaa vielä liiketoiminnan skaalauduttua verrattain isoksikin tehdä myös hieman pienempiä, kokeilevia ja eksklusiivisempia juttuja, arvostan kovasti. Kivaa myös, että limited edition oikeasti oli limited edition eikä silkkaa hypetystä – ilolla myönnän nyt kyllä olleeni tosi väärässä oletuksineni ja epäluuloineni :)

  Innolla jään seurailemaan, mitä seuraavaksi keksivät, kivaa jos uuteen linjaan mahtuu jatkossakin tällaisia pieniä lisärönsyjä. Etenkin näin kauniita sellaisia!

 6. Kiva kuulla, että kyseessä oikeasti on limited edition! Olisikin ollut todella outoa, jos kyseessä olisi ollut jonkunsortin vedätys. Ja ehdin kuin ehdinkin oman kolttuni saamaan, joten nyt on vähän voittajaolo :). Hienoa, että Marimekko laittoi mekkoa verkkokauppaan, olen hyvin ilahtunut tästä. Mekko kyllä tuntui niin omannäköiseltä heti, kun siitä kuvia näin.

  Mahtavaa reissua, raportteja odotellessa!