hellepäivänä mielessä: villakangastakit

Acne Studios "Alden" Coat

Vuoden kolmantena kunnon kesäpäivänä mielessä on pyörinyt tuhti, tuulta ja talvea uhmaava villakangas. Takkiasioita on nimittäin mietittävä silloin, kun aivan kaikki muu tuntuu aihetta ajankohtaisemmalta. Hetkeä myöhemmin ne kaikki hyvät takit kun ovatkin jo menneet.

Huomaan haaveilevani uudesta takista joka syksy, mikä ei ole suurikaan ihme kun laskee montako päivää ja tuntia sitä takkia vuodessa päällään kantaa. Kolme vuotta sitten löysin kuitenkin niin hyvän, ettei paremmalla väliä. Kolmessa vuodessa en ole kertaakaan toivonut takkini olevan jotenkin toisenlainen. Enpä taida edes omistaa toista vaatekappaletta, johon pukeutuminen olisi aina tuntunut hyvältä ja jopa ilahduttavalta.

Niin paljon on takkia kuitenkin pidetty ja rakastettu, että sen ylellinen villapinta on hiljalleen hitunut pois kankaan loimilangat paljastaen. Voihan sitä toki yhä käyttää, mutta hyväksyttävä kai se on, että yhteinen tiemme alkaa pian saavuttaa päätöksensä.

Kyseinen Alvar-takki kyllä näyttäisi olevan Samujin syysmallistossa tänäkin vuonna, joten periaatteessa tälle rakkaustarinalle voisi saada myös jatko-osan. Toisaalta lopuissa on uuden mahdollisuus ja jatko-osatkaan harvoin ovat aivan sen ensimmäisen ja alkuperäisen veroisia… Ehkä on sitten viimein aika jollekin uudelle.

Ja tässä Acnen takissa on kyllä yritystä sekä kovastikin potentiaalia siihen, että kolmen vuoden päästä lässyttäisin siitä täällä tippa linssissä.

Acne Studios ”Alden” Coat, 700 €, acnestudios.com

Kommentoi

  1. Minä ostin viime syksynä Filippa K:n kapealinjaisen mustan villakangastakin ja se on edelleen kyllä täydellinen. Haaveilen toisesta, kun villakangastakin käyttöaika on niin pirun pitkä; haaveissa olisi löysemmän mallinen harmaa Samujin Alpin tyylinen takki. En ole vielä kyllä saanut hankintaa perusteltua itselleni…

  2. Sini, näillä leveysasteilla kaksi villakangastakkia tuntuu varsin perustellulta hankinnalta – pieni vaihtelu noin 9 käyttökuukautena saattaisi tosiaan virkistää :D (Tähän laskelmaan peilaten tuntuu todella epäperustellulta omistaa kuusi paria hienoja aurinkolaseja.)

  3. hollgotoriom.bloggplatsen.se

    hellepäivänä mielessä: villakangastakit | issues