tiedän mitä syöt ensi viikonloppuna

Ham ham!

Onpas hassua, että tämän blogin vuosiin ei ole juuri ruokajuttuja mahtunut – kovasti kun tulee kuitenkin aihetta fiilisteltyä ja keittiössäkin viihdyttyä! Avattakoon tämä uusi aluevaltaus ujosti hampurilaisella, jollaisia voit pyöräyttää tarjolle vaikkapa ensi sunnuntaiksi.

Tämän reseptin tarina liittyy väkevästi Flow-festareihin, jossa hieman samanhenkistä pullaa on saanut  New York Ninjan kojusta useampanakin vuonna. Nyt kehtaa jo ehkä tunnustaa: muutama vuosi sitten emme syöneet koko kolmipäiväisen festarisessiomme aikana muita annoksia. Paljon kuitenkin söimme. Eli joo: tässä on sitä jotain.

Maku oli elävästi mielessä, muistikuvista löytyi monia annoksen raaka-aineita ja loput aukot täydensi Google. Siispä elokuuta ja virallisen version iloista jälleennäkemistä odotellessamme kasasimme kopiohampurilaiset aasiatwistillä seuraavin komponentein:

1. Jumalsämpylä:
Suosittelemme, että aloitat hampurilaisprojektin valmistelun muutamaa tuntia ennen ruoka-aikaa ja pyöräytät ihan itte kaiken kilpailun ja vertailun kestävät, kehuja keräävät hampurilaissämpylät. Se ainoa oikea resepti löytyy Eevan muinaisen Voisilmäpeliä -blogin arkistoista (ota talteen!). Huomaat kyllä eron.

2. Hoisin-maustettu pihvi:
Mausta paketillinen (400 g) hieman rasvaisempaa huoneenlämpöistä naudan luomujauhelihaa (esim. 17%) suolalla ja pippurilla. Taputtele liha neljäksi pyöreäksi, lituskaiseksi pihviksi. Paina pihvien keskelle peukalolla pieni syvennys, tällöin liha ei vetäydy pannulla palleroksi.

Paista pihvejä pannulla säästeliäästi – medium on tässä hommassa hyvä. Paiston loppuvaiheessa sudi pihvien pintaan mausteeksi hoisin-kastiketta, sitä löytyy tätä nykyä jo aika pienistäkin kaupoista.

3. Soosi:
Tämä on helppo: ota maustamatonta majoneesia, lisää joukkoon tulista ja kaiken paremmaksi tekevää sriracha-kastiketta. Sekoita. Toista, kunnes et enää uskalla.

4. Muut tärkeät jutut:
– Yrttisilppua, reilusti: meillä oli korianteria, minttua, basilikaa.
– Kevätsipulia! Koska kevät.
– Mung-pavun ituja
– Paahdettua sipulia (jep, sitä mitä laitetaan esim. hodarien päälle)

5. Tämän osaisit kyllä ilman ohjettakin:
1. Leikkaa sämpylä auki ja voitele puolikkaat sriracha-majoneesilla.
2. Nosta pohjan päälle tulikuuma pihvi.
3. Lisää idut sekä paahdettu sipuli. Lisää myös hieman srirachaa ihan sellaisenaan.
4. Sitten kourallinen yrttejä sekä reilusti kevätsipulia.
5. Nosta kansi päälle ja se on siinä.
+ Muista kattaa pöytään myös haarukka ja veitsi – tästä ei ilman tyylikkäästi selviydy.

Ham ham.

Kommentoi