ruusuja kiukuttelevalle

Keväästä asti olen saanut kamppailla ongelman kanssa, jonka luulin jääneen taakse jo aikapäiviä sitten. Kolmaskymmenes ikävuosi ei nimittäin saapunutkaan yksin, vaan toi tullessaan tuliset terveiset teinivuosilta. Kellontarkkana oli luonto tällä kertaa: ensimmäistä kertaa huomasin naaman jälleen kukkivan juuri 30-vuotissyntymäpäiväni aamuna.

Ikävuosia vastaan teiniksi taantumalla kapinoivia leukaperiäni yritin taltuttaa parillakin ihotautilääkärin kirjoittamalla reseptillä, mutta keväisen kiehahduksen laantumiseen on parhaiten tainnut auttaa aika ja lempeä hoito. Vasta parin viime viikon ajan olen uskaltanut ajatella olevani ongelman kanssa viimein voiton puolella.

Oikean kombinaation löytyminen reunoiltaan kukkivalle mutta pinnaltaan silti rutikuiville kasvoille ei ollut ihan iisiä ainakaan ominpäin toteutettuna. Jännästi sitä muutosta alkoi kuitenkin syntyä, kun maltoin kysyä kriisinhallinta-apua ammattilaiselta ja kuunnella saamiani vinkkejä. Enemmän kosteutusta, vähemmän murhayrityksiä!

Neal's Yard Remedies -settiä

Sain noin kuukauden päivät sitten Neal’s Yard Remediesin maahantuojalta testattavakseni tuotteita, joita opettelin käyttämään Katjan minulle kirjoittaman käyttöohjeen mukaan. Suurimmat oivallukset liittyivät tuotteiden käyttöjärjestykseen ja iltarutiinien laajentamiseen. Ennen pesin kasvot, suihkautin niille hieman kasvovettä ja läpsyttelin pintakuivalle iholleni mahdollisimman tuhtia voidetta määrässä säästelemättä. Pienillä korjausliikkeillä saa yllättävänkin paljon parempia tuloksia: tuplasin kasvoveden määrän ja lisäsin settiin toisen, kevyemmän kosteusvoiteen ennen sitä tönkköä rasvaa käytettäväksi. Kuivuus on alkanut väistyä ja muukin tilanne viimein rauhoittua.

Neal's Yard Remedies Rose Facial Wash & Rose Daily Moisture

Ruusuntuoksun ystävänä olen tietysti iloinen, että nykynaamalleni sopivimmaksi tuotteiksi katsottiin juuri merkin ruusuinen pesu sekä kosteusvoide. Neal’s Yard Remediesin kasvopesuista minulla on aiemminkin hyviä kokemuksia: olen ehtinyt testailemaan merkiltä paria emulsiomaista, voiteesta vedellä kevyesti vaahtoaviksi muuttuvaa versiota. Nyt kokeilemani ruusuputsari puolestaan on kirkasta geeliä, joka on koostumukseltaan nappivalinta Clarisonic-harjan kanssa käytettäväksi. Pätevää tavaraa, tällä lähtee kyllä tömäkämpikin meikkivoide, jollaisten pariin olen siis naaman kiukutellessa joutunut kääntymään.

Ruusuinen kosteusvoide on myöskin taattua Neal’s-laatua: imeytyy hyvin ja toimii hienosti myös meikin alla. Suurin oivallus onkin liittynyt käyttötapaan: sivelen tätä iltaisin paksumman yövoiteen alle, jotta tarjoaisin iholleni tarpeeksi sen janoamaa kosteutta. Purkkihulluna olen tästä lisävaiheesta luonnollisesti innoissani, mutta suosittelen välivaiheen lisäämistä lämpimästi myös heille, jotka eivät suhtaudu kosmetiikkaan maanisesti. Vannon, että tästä ekstravaivannäöstä ollut oikeasti hyötyä enkä läträä useammalla purnukalla vain koska voin.

Neal's Yard Remedies: Wild Rose Beauty Balm & Frankincense Hydrating Facial Mist

Frankincense-sarjaan kuuluva kasvosuihke huumaa yrttisellä tuoksullaan. Ymmärtääkseni tuote ei ole pelkkää kasvovettä: mukana on myös hieman hoitavia öljyjä. Kasvovesiin hurahtamisesta taannoin jo kirjoittelinkin, mutta vielä oli minullakin asiassa petraamisen varaa. Suosittelen siis teitäkin hölväämään kasvovettä kuin huomista ei olisi sekä hellästi hieromaan kasvovettä ihoon ennen kosteusvoiteen levittämistä. Kasvoveden huomaa olevan aivan eri tavalla hyödyllistä kamaa, kun siihen alkaa suhtautua hoitotuotteena eikä silkkana puhdistuksen viimeistelijänä!

Kymmenvuotissynttäreitään juhlivaan Wild Rose Beauty Balmiin tutustuin harmikseni vasta nyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kyseessä on nimittäin varsinainen monitoimituote: samalla purkilla voi hoitaa niin puhdistuksen, hellän kuorinnan kuin voitelunkin. Itse olen käyttänyt tätä ensisijaisesti iltaisin ihanan pitkäksi venähtäneen hoitorutiinini viimeisenä vaiheena. Nukkumaan mennessä voiteesta reilusti rasvaiseksi jäävä naama on aamulla pehmeä, muttei kuitenkaan lainkaan öljyinen. Muutaman kerran olen raaskinut luksuspuhdistaa ja kuoria tällä kasvoni pakkauksen mukana tullutta puuvillaliinaa hyödyntäen, mutta koska tämä toimii minulla niin hyvin kasvovoiteena, taidan pihistellä ja säästää loput siihen tarkoitukseen.

Näiden testailujen jälkeen uskaltaisin todeta, että Neal’s Yard Remedies taitaa kyllä olla lempparisarjani luonnonkosmetiikan puolelta: tuotteet ovat toimineet poikkeuksetta, pakkaukset ovat sööttejä ja hinta-laatusuhde vähintäänkin kohdallaan. Itse pidän kovasti sarjan aromaterapeuttisista, metsäisen yrttisistä ja lempeän kukkaisista tuoksuista, jotka eivät ehkä ole sieltä hennoimmasta päästä, mutta miellyttävät aitoudellaan. Erityismaininnan antaisin vielä sarjan tuotteiden koostumuksille, jotka eivät järkytä normikosmetiikkaan tottunutta: sarjan putsarit vaahtoavat sopivasti, voiteet eivät ole laihaa lirua ja ne imeytyvät ihoon nopeasti ja ongelmitta.

Olisinpa vain ymmärtänyt jo aiemmin, että ruusuillahan sitä naisia lepytellään – toimii näemmä tässäkin tapauksessa.

***

Tuotteet saatu testiin Neal’s Yard Remediesin maahantuojalta. Merkkiä myyvät mm. Jolie sekä Naturelle.fi.

Kommentoi

  1. Heippa Inke! Wild rose beauty balm on kieltämättä ihana! Muuten en ruususarjaan ole ehtinyt tutustua, paitsi hiusshampoot tuli ostettua aikanaan – tuoksuvat isoäidin puutarhalle!

    Nyt oikeastaan kiinnostaisi, että millä meikillä verhoilet ainakin meille muille virheettömänä esiintyvän ihosi? :)

  2. tiita, lämmin suositus koko sarjalle! Shampoon/hoitoaineen selvittelytehot eivät aikoinaan testaillessani ehkä ihan täysin riittäneet mun hieman vaalennetulle tukalle, mutta mun hius nyt on tällaista takkuuntuvaa silppua muutenkin, ei tähän mikään riitä :)

    Ihohuolet vaikuttaisivat jääneen vihdoin taka-alalle, mutta kehnoimpina aikoina todellinen elämänpelastaja oli Vichyn Dermablend-meikkivoide (se ”nestemäinen” versio niistä, pienessä tuubissa), jota saa apteekista kolmessa sävyssä. Koostumus on kivan ohut, mutta pigmenttiä riittää kuin pienessä pitäjässä, tällähän saisi tatuoinnitkin peittoon… Suosittelen levitettäväksi sormin ja maltilla, vaikka vaan ongelmakohtien päälle, övereillä kun saa aikaiseksi aikamoisen naamion. Varovasti käytettynä puolestaan tulee tosi kivaa jälkeä, ei ole vahamainen tai pakkeloitu lainkaan! Itse harvoin edes käytän tätä koko naamalle, muuten riittää joku kevyt BB-voide ja tätä vaan ongelma-alueiden päälle. Mulle se keskimmäinen sävy on just perfect, valinnanvaraa ei ole hirveästi mutta ne saatavilla olevat sävyt näyttivät aika helposti samaistuttavilta :)